• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Oplaca sie kupowac rozbite auta i po ich naprawie sprzedawac je w UK ????

hopp1

Nowy
Punktów
0
Miasto
London
Witam wszystkich.

Mam pytanie do osob ktore probowaly lub w dalszym ciagu tym sie zajmuja.

Mam zamiar kupowac samochody okolo 3-5 letnie powypadkowe i po ich naprawie sprzedawac na autotrader, ebay itp. Posiadam wlasny transport, garaz, narzedzia itp.
Szukam dodatkowego zajecia , tak by naprawic i sprzedaz 1-2 samochody w miesiacu.
Prosze mi napisac czy da sie cos na tym zarobic ? oczywiscie biorac pod uwage ze przy odrobinie szczescia kupie w miare dobry samochow a nie jakis kwas.
Prosze nie pisac o problemach z przegladem takich sam. , przepisach zwiazanych ze sprzedaza itp. tylko bardziej jak to wyglda w praktyce, z czym sa problemy i jak jest ze sprzedaza po naprawie takich samochodow .

Z gory dziekuje.
Pozdrawiam
Piotrek

hopp1

Nowy
Punktów
0
Miasto
London
zastanawiam sie tylko czy kupowac 3-6 letnie fordy focus itp. czy moze cos nowszego i z wyzszej polki jak Audi A3.4.6 Hona Civic itp. ??
A moze nie ma to wiekszego znaczenia hmmm !?

Gdzie lepiej kupwac, na aucki typu hbc czy placach/komisach gdzie widzisz co kupujesz??
Ile mozna srednio zbic z ceny z uszkodzonego samochodu ktory jest wystawiony za Ł5000??

Pozdrawiam
Piotrek

Ps. Przepraszam za pytania "ile za ile" itp. ale mam zamiar w przyszlym tyg. cos kupic i musze miec pewnosc ze sie nie osmiesze jak palne jaka cene z innej planety ;)

77omega

Bywalec
Punktów
2
Miasto
sepolno / Bognor UK
RE-KLEPANIE AUT W UK

Witaj ,temat jaki podjeles zna tu wielu polakow,i jedni na tym zarabiaja inni nie,Ja robilem to samo jakies 2 lata temu i dalem sobie na luz .Po pierwsze ceny na aukcjach 2-3 lata temu byly niskie ,pomalowac mozna bylo element u polskiego lakiernika za 50 funi (dzisiaj 100),teraz wielu polakow na aukcjach sie bije o niemal kazde autro,do tego nastepna czesc jedzie do polski ,jestem pewien ze w tej chwili polacy stanowia glownych odbiorcow,przez to zamiast ceny spadac to podeszly, podeszla i robocizna .Podam przyklad 3 lata temu kupilem astre diesla z 1999roku dalem 500 funi ,wymienilem maske chlodnice ,belke,lampe ,maska zostala pomalowana ,koszt gotowej do jazdy wyszedl okolo 1100,funtow,sprzedalem za 1750,zysk nie maly,.Ostatnio kupywalem na aukcji astre benzyne rok 2000,wygralem ja za 500,ale oni sobie zaspiewali 650,miala drzwi do wymiany przednie i tylne jedna strona ,wszystko + oplaty wyszlo by ok 1000 f ,a cale takie spokojnie za 1200-1500 da sie kupic,oczywiscie jesli by nie trzeba bylo robic wszystkiego na MOT,
Tak wiec jak wszystko zrobisz sam lacznie z malowaniem to cos wyjdziesz,ale nie licz na to ze latwo sprzedaz auto za pare tysiecy ,angole nie maja gotowki niestety ,pozdro jak masz jakies pytania to wal smialo

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
Zarobisz jak kupisz auto U bez kategori nigdzie nie zgloszone jak kupisz tanio a z tym ciezko, jezeli to bedzie d lub c to nie mysl ze tak latwo sprzedaz to auto. ja zrobilem tak dwa razy i auta sprzedalem ziomala. liczy sie historia serwisowania i ilosc wlascicieli. z autami z aukcji daj sobie siana, bo bedziesz nim jezdzil sam albo sprzedasz znajomym.

marekctu

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
zarobek jak zarobek ale sprzedaż samochód kilka razy szybciej niż w Polsce.

1petrol

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wielkopolska
Też się w to bawiłem i czasami trzeba zdrowo sie naszarpać żeby coś zarobić. Póki co angole jeszcze w miare ufaja polakom, ale rynek sie nasyci i to sie zmieni. Najłatwiej sprzedawać auta od 500 do 1000 funa. Diesel benzyna nie ma większego znaczenia, chociaz małolitrazowe miastówki typu corsa, polo, punto, sa dość rozchwytywane. Pozdro

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
drogie auta mala szansa sprzedac bo anglik idzie do dielera ktory szykuje mu kredyt itp. tylko auta ok 1k-2k sie sprzedaja latwo. nie zapominaj hpi check sma w ktorym kupujacy dowiaduje sie o cat, liczbie wlascicieli i kilometrach.
auto cat d i c jest duzo tansz na ryku poniewaz w razie wypadku ubespieczalnia nie wyplaci ci juz pelnej wartosci auta z tego wzgledu z juz byl written off.
Jak juz to tylko unrecorded ale sa duzo drozsze i czasami nawet nie oplacalne

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
lepiej wyjdziesz na mechanice niż na takim handelku, nie ma szans ze sprzedasz prywatnie auto klepane z kategorią za 6 tys funa, aukcje typu bca mają auta głównie bez kategorii , wyrwiesz tam auta 3,4 stówki taniej niż na rynku . Najlepiej sie sprzedają auta do 2 tysięcy funa, czyli takie co wschodni kupują za gotówkę, z mojego doświadczenia odradzam ci nowsze auta .

amk

Początkujący
Punktów
0
naprawiajac powypadkowe auta checia wlasnego zysku za niski koszt doprowadzasz potencjalnego nabywce na niemale niebezpieczenstwo
chcialbys kupic auto od cwaniaczka za grosze i zabic sie lub swoje dzieci jescze w ten sam dzien z powodu przewodu hamulcowego

Do góry Bottom