• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opis procesu rejestracji przerobionego Anglika

kaczek2

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
???

---------- Dodano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Interesuje mnie ta opłata ekologiczna. Czy to już weszło w życie? Ponoć opłata ekologiczna miała zastąpić akcyzę... Mam Audi z 2005 roku, zapłaciłem 1100zł akcyzy i jeszcze mam płacić 500zł? Trupami jeżdżą 30 letnimi a ja mam 5 letnie auto i muszę płacić? Porażka ta Polska. Tym bardziej że nie jestem pewien czy to już weszło w życie. Szukałem artykułów w internecie i znalazłem jeden z 27.05.2010 czyli z przed 2 tygodni który mówi że jeszcze nie wdrożono nowych przepisów. Czy ktoś się orientuje jak to w końcu wygląda?
Link do artykułu: http://www.rp.pl/artykul/2,485671_Polscy_kierowcy_zaplaca_za_ekologie.html

G

Gość

W moim urzędzie przy rejestracji chcą jeszcze jakaś homologacje producenta na to ze samochód danej marki w tym przypadku seat cordoba 2003 jest przystosowany do ruchu lewo i prawo stronnego. Prosze o pomoc gdzie moge takie coś uzyskać i czy faktycznie taki urząd powinien tego wymagać

G

Gość

Mieszkam w Anglii jakis czas temu kupilem BMW E60 wlasnie sie zastanawiam nad powrotem do kraju i przywiezieniem samochodu razem ze mna,przerobka,i sprzedaza go. Czy ciezko jest sprzedac taki samochod w polsce , czy kupujacy ma mozliwosc zorientowania sie ze samochod jest po przekladce. Jaka moze byc cena za przerobke tego samochodu.

G

Gość

W chwili obecnej mieszkam w Anglii i posiadam od roku zarejestrowane na siebie auto. Czy w przypadku powrotu do kraju i chęci przerobienia tego auta na wersję europejską też muszę mieć umowę kupna sprzedaży? W chwili kupowania auta nie myślałam co będzie a tu umów się nie spisuje. Czy nie jest to przypadkiem mienie przesiedleńcze?

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
G

Gość

apropo tej homologacji to seat polska nie chce udzielic takiego zaświadczenia a co dopiero homologacji

jerwlo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
elbląg
VOLKSWAGEN PLICHTA w Gdańsku wystawia bez problemu zaswiadczene o dopuszczeniu do ruchu prawo i lewo stronnym ja dostalem na VW Passat 1.8 2000 rok

Do góry Bottom