• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Odzyskiwanie samochodu z parkingu policyjnego

Welnix

Początkujący
Punktów
1
Mam pytanie odnośnie tego czy policja w uk postępuje dobrze w sprawie wydawania pojazdów z parkingu policyjnego.

Jakie są procedury wydawania samochodów z parkingu? (nie mogę nigdzie znaleźć do czego ma się stosować policja podczas wydawania samochodu)

Czy można odebrać lawetą? i co trzeba spełnić jeśli tak.

Jeśli pojazd zostanie zabrany za brak oc czy wystarczy wykupić normalne ubezpieczenie? (czy specjalne z adnotacją, że samochód jest na parkingu?)

Policja często nakazuje wykupić oc z informacją, że jest on na parkingu policyjny. Takie oc jest zazwyczaj bardzo drogie. Dlatego chciałbym się spytać czy policja nie nadużywa tu prawa?

Odnoszę się do: https://www.askthe.police.uk/content/Q362.htm
Gdzie jest napisane tylko o posiadaniu ubezpieczenia.

Ostatnia edycja:

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
Jak sie upieraja na tym wpisie wykup i zabieraj - tam jest wysoka stawka dzienna na tych parkingach - z ubezpieczenia mozesz zrezygnowac jak bedziesz mial auto. Mozna odbierac laweta . Odbieralem za brak taxu . Kara + tax + oplata parkingowa - wyjechalem na kolach .

Welnix

Początkujący
Punktów
1
Samochód już dawno zniszczony. Tylko chciałem większe odszkodowanie za dyskryminacje, ponieważ mi nie chcieli oddać samochodu ani z oc angielskim(bo ubezpieczyciel nie wiedział, że samochód jest na parkingu policyjnym) ani na lawete, bo nie mam garażu.

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
ciekawy przypadek - jak cos wyrwiesz milo bedzie jak to opiszesz- powodzenia

Welnix

Początkujący
Punktów
1
Tylko by pasowalo wiedzieć coś na temat prawa o wydawaniu samochodow, a ciezko znalezc takie info

Welnix

Początkujący
Punktów
1
No niby mogą to podczepić pod ,,Any relevant convictions" ale próbować zawsze można :)

Hm.. własnie tak się zastanawiam zwrot kosztów za oc, mot, nowe części, które był wymieniane, straty w komunikacji miejskiej przez brak samochodu, a co najważniejsze mojego cennego czasu przez to, którego mi już nikt nie odda :p

Welnix

Początkujący
Punktów
1
Hm.. masz jakieś porównanie? podobne sprawy? ja się na tym nie znam.

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
jezeli faktycznie nie miales ubezpieczenia to nic nie zrobisz. przy wykupywaniu polisy masz kilka punktow i jest tez taki -------
  • not available for impounded vehicles

Welnix

Początkujący
Punktów
1
Ostatnio komus wykupowalem oc z porownywarki. Zaplacilem za caly rok i tam nie bylo takiego pytania, nawet nikt nie dzwonil z tej firmy by potwierdzic dane.

Welnix

Początkujący
Punktów
1
Jeszcze mnie zastanawia kwestia lawety.

Jak prosilem o wydanie samochodu i mowilem, ze laweta podjedzie to powinni mi oddac odrazu. Najwyzej poprosic mnie o wypisanie sorn i tyle.

To jest chyba najtansza opcja dla wszystkich wypisujesz sorn i mowisz, ze podjedzie laweta. Pozniej jeszcze raz rejestrujesz i nie masz problemu z wykupieniem oc.

Hubertr35

Nowy
Punktów
0
Mam pytanie odnośnie tego czy policja w uk postępuje dobrze w sprawie wydawania pojazdów z parkingu policyjnego.

Jakie są procedury wydawania samochodów z parkingu? (nie mogę nigdzie znaleźć do czego ma się stosować policja podczas wydawania samochodu)

Czy można odebrać lawetą? i co trzeba spełnić jeśli tak.

Jeśli pojazd zostanie zabrany za brak oc czy wystarczy wykupić normalne ubezpieczenie? (czy specjalne z adnotacją, że samochód jest na parkingu?)

Policja często nakazuje wykupić oc z informacją, że jest on na parkingu policyjny. Takie oc jest zazwyczaj bardzo drogie. Dlatego chciałbym się spytać czy policja nie nadużywa tu prawa?

Odnoszę się do: https://www.askthe.police.uk/content/Q362.htm
Gdzie jest napisane tylko o posiadaniu ubezpieczenia.

Do góry Bottom