• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Odpowiedź Ministerstwa Infrastruktury na poselskie zapytanie w sprawie rejestracji samochodów z kier

G

Gość

Aaaa juz wiem o co chodzi.Ci co sa przeciwni to te gnoje co odpowiedzialni sa za ten stan rzeczy jaki jest w PL i robia wszystko zeby ich wyrobnicy jezdzili golfami za 2 tys pln a tylko on jezdzil autem za 50 000.Tak wtedy to mu najbardziej pasuje.Olac ich, w pl robilem tylko na najdrozszy w europie czynsz,prad,gaz i jedzenie.W UK robie to samo i mam 220 KM CLK, jezdze po swiecie a jak jestem w PL moim mesiem to rzadze.Jezdzilem rhd w polsce i lhd w uk nie ma roznicy jak sie jezdzi z glowa.Acha zapomnialbym dodac zaraz po tym jak wyjechalem zalatwilem sobie prawnikow i zgnoilem bylego szefa z Polski(prosty ham z kasa) i musial oddac wszystko co mi ukradl:)
Olac ten kraj traktuja gorzej niz na zachodzi kogokolwiek i skadkolwiek.

Camel

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Białystok
Nie myślisz!

Jak nie masz widoczności to nie wyprzedzasz - proste! Wole jechać 90 za tirem ( mniejsze spalanie i bezpieczniej) niż wyprzedzać! - proste! A jak masz mgłę i nic nie widzisz to też zapierdzielasz jak oszalały i wyprzedzasz ... na pewno nie, każdy normalny dostosowuje prędkość do warunków jazdy.

juz pisalem
niema takich kretynow kierowcow jak w polsce , i sie rozpierdzielaja oni i inni przypadkiem

a co dopiero bedzie jak kretyn bedzie wyprzedzal niewiedzac co jedzie z naprzeciwka

niemamy takich drog jak niemcy czy iinne kraje europejskie , tylko polne drozki
teraz jest ciezko a co bedzie jak wjada angole
mi jest zycie mile niewiem jak tobie

---------- Dodano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------[/SIZE

I to jest paranoja

---------- Dodano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Kupię badania techniczne za 150 funa, co miesiąc ubezpieczenie i olewam rząd, mandaty drogowe!

G

Gość

heheh, jestem ciekawy kto sie podlozy i bez sprawdzenia auta wydrukuje Ci dowod, ze auto przeszlo przeglad...w UK, pozatym automatycznie przeglad jest sprawdzany iwylacznie przy zakupie road taxu, jak masz zamiar jezdzic tym autem w PL nie potrzebny Ci road tax, nasza policja nie jest wstanie sprawdzic Twojego przegladu bo nie maja bazy LOL, a jak wykupisz ubezpiecznie i pozniej bedziesz robil tylko kontynuacje to nikt tam nie sprawdza czy masz przeglad...

jak chcesz dalej rozkminiac ten pomysl, to pamietaj o jednej waznej sprawie, ubezpieczenie auta w UK nie obejmuje europy... rozne ubezpieczalnie daja rozny okres czasu na tzw. zielona karte czyli czas na wakacje jedne w cenie ubezpiecznie daja 2 tygodnie poza UK inne 3 roznie, pozatym musisz zglosic fakt ze wyjezdzasz z UK inaczej w razie wypadku ubezpieczyciel, moze wymowic Ci umowe i bedzie ze auto w momencie wypadku nie mialo ubezpiecznia a to zonk ...
wykupienie zilonej karty na dluzej kosztuje duzooo kasy :))) wiec nie jest do konca tak jak Ty to piszesz ze wszystkich mozesz olac ...

pozatym dochodzi sprawa ceny ubezpiecznia w UK jest napewno drozej niz w PL

marcin4x4

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
lublin
jak chcesz dalej rozkminiac ten pomysl, to pamietaj o jednej waznej sprawie, ubezpieczenie auta w UK nie obejmuje europy... rozne ubezpieczalnie daja rozny okres czasu na tzw. zielona karte czyli czas na wakacje jedne w cenie ubezpiecznie daja 2 tygodnie poza UK inne 3 roznie, pozatym musisz zglosic fakt ze wyjezdzasz z UK inaczej w razie wypadku ubezpieczyciel, moze wymowic Ci umowe i bedzie ze auto w momencie wypadku nie mialo ubezpiecznia a to zonk ...
wykupienie zilonej karty na dluzej kosztuje duzooo kasy :)))
Jesli masz pisać bzdury to lepiej nie pisz wogóle , :):):) widać ze coś tam niby słyszałeś o ubezpieczeniach ale nie za bardzo wiesz o co chodzi .
" zielona karta " :):):) gdzie takie głupoty słyszałeś??

Piterrossi

Nowy
Punktów
0
Miasto
Anglia
tak Ty za to wiesz wszystko, pozatym npisalem tzw. zielona karta, w UK nie ma takiego czegos jak zielona karta, ale niestety, masz okreslony czas w jakim Twoje ubezpieczenie obejmuje rowniez Twoje wyczyny poza UK, ale jak wiesz lepiej to powodzenia :))) i szerokiej drogi

Do góry Bottom