• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Odpowiedź Ministerstwa Infrastruktury na poselskie zapytanie w sprawie rejestracji samochodów z kier

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Divorsky tylko umie obrażać i wyzywać ale żadnych konkretnych argumentów nie podaje: dlaczego powinno rejestrować RHD w Polsce?

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Wszyscy którzy mi zarzucają obrażanie skupiają w moich postach tylko i wyłącznie na treści niby obrażliwej a nie na argumentach które wielokrotnie przedstawiałem mogę wam jeszcze raz napisać o co mi chodzi i czytajcie uważnie mam nadzieję że szkoły które skończyliście pozwolą wam na logiczne przemyślenie moich argumentów;

1:klaszcze:Autko kupiłem w UK i używałem go na dojazd do pracy i inne potrzeby więc uważam że jest ono moją własnością o której to własności mówi konstytucja RP.Nie pojechałem do UK na dwa dni żeby kupić tani samochód tylko używałem go ponad 4 lata i jest moją własnością której debilni politycy nie pozwalają mi używać legalnie więc używałem jej nielegalnie.

2:box:Nie ma żadnych przeciwskazań na rejestracje RHD w Polsce zależy to wyłącznie od grabarczyka jako niby ministra to on może dać zgodę na rejestrację albo nie czy to jest prawo w demokracji czy dyktatura narzucająca komuś że może a ty nie możesz.Chyba komuna już minęła??????

3:gora:Dlaczego auto zabytkowe z kierą po prawej może być zarejestrowane a moje nie jeżeli chodzi o bezpieczeństwo na drodze to prowadzi się obydwa samochody tak samo i nie interesują mnie na jakich warunkach jest rejestrowane zabytkowe pytam tylko o bezpieczeństwo przy wyprzedzaniu i MCDonaldzie.

4:dol:Nie przestrzeganie przepisów Unii Europejskiej pewnie was nie interesuje bo na pewno nie zgadzacie się z nimi ale to kolejny argument dla mnie nie do podważenia i czytajcie za co będziemy płacić kary do Unii przez naszych debilnych polityków którzy przepieprzyli unijne pieniądze na autostrady i sprawy pracownicze jak bezrobocie i nowoczesny system poszukiwania pracy w urzędach dla bezrobotnych.A teraz Unia dowali im karę za łamanie przepisów rejestracji RHD i mnie to cieszy bo debil niech płaci za błędy tylko szkoda że ze wspólnych pieniędzy a nie ze swoich.

Więcej nie będę pisał jak zrozumiecie dlaczego chcę zarejestrować RHD moją własność co nie będzie trudne tylko nie kierujcie się zawiścią tylko zrozumieniem co z nami robią politycy to potem napiszę więcej i czytajcie całą treść a nie fragmenty.Pozdrawiam obrażalskich.

mssailor1

Nowy
Punktów
0
Miasto
manchester
wiesz co Divorski ,nie wiem czy mozna bardziej obraziscie wyrazic to co masz ma mysli ,ale jestem pewien ze i tak wszyscy ci przeciwnii rejestracji RHD beda dalej krzyczeli o niebezpieczenstwie i innych dyrdymalach ,o tym ilu to mlodocianych kierowcow wyjedzie po ten szmelc do angli ( JAK BY COS ICH TERAZ TRZYMALO),jedno ci powiem ze tak jak wspominale to zawisc ich dotego kieruje ,w tym Polacy sa najlepsi ,nam zawsze chodzi o to co inni maja a oni NIE i za ile ,czy aby nie drozsze niz ich ,a jak tansze i lepsze to pewnie KRADZIONE ,a wlasciciel to bandyta ten system myslenia nazywa sie KOMUNA . Ja myslalem ze moje pokolenie to juz bedzie zylo w demokracji bo rodzice za to" walczyli" czytaj strajkowali ,skakali przez ploty itp.ale NIE my to chyba tak romantycznie zakochani jestesmy w tej KOMUNIE ,z nia zle ale bez jeszcze gorzej ,pozdro
aha do wszystkich przeciwko ,otworzcie oczy prosze i przestancie sie oklamywac ,nie warto

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Dzięki kolego za zrozumienie tylko logicznie myslący mają taki stosunek do tej bandy czworga ja walczyłem z nimi od 19 roku życia i nie będą mi jacyś przeciwnicy udoskonalać jakiegoś komunistycznego myslenia nie dam sie i będę walczył do końca z politycznymi debilami chodżcie z nami do wolności zacznijmy od rejestracji RHD to już cos pomału nauczymy tych z bandy czworga moresu.Pozdrawiam zwolenników rejestracji RHD.

---------- Dodano 22-03-2011 o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano 21-03-2011 o 21:14 ----------

Myślę że ty zmieniłeś bo jest bardzo dużo spraw w sądach o żle wykonane przekładki czyli partactwo górą chyba tego nie popierasz jeżeli tak to czytanie moich postów coś dało cieszę się i pozdrawiam.

Divorski czy ty nie znasz innego sposobu konwersacji?
Myślisz że jak wszystkim nawymyślasz to każdy zmieni zdanie?
Żenada

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Ja nie zmieniłem mimo iż sam użytkuje dość często auto rhd
Nadal jestem zdania że rejestracja dla wszystkich zdecydowanie NIE
Zrobił bym kilka wyjątków ale to nie o tym temat

Pozdrawiam i apeluje o kulturalną konwersację
Rafał

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Ja nie zmieniłem mimo iż sam użytkuje dość często auto rhd
Nadal jestem zdania że rejestracja dla wszystkich zdecydowanie NIE
Zrobił bym kilka wyjątków ale to nie o tym temat

Pozdrawiam i apeluje o kulturalną konwersację
Rafał

No właśnie jak piszesz że nie wszystkim rejestrować to jest dyskryminacja a jak indywidualnie to powinieneś mnie poprzeć w walce o rejestracje.Jeżeli polskie prawo nie jest konkretne i nie zabrania rejestracji tylko minister wybiera komu dać a komu nie to jak to nazwać????Dlatego się denerwuje bo wszyscy piszecie że ktoś kogoś zabije na drodze od sześciu lat jeżdżę i RHD i LHD i nie mam problemów więc trochę szacunku z twojej strony również.Nie jestem jakimś ułomkiem tylko zawodowcem i na pewno więcej jestem na drodze niż ty masz lat więc trochę zrozumienia że walczę między innymi z debilnym rządem już prawie 3 lata szacun się należy pozdro.

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
nie wiem ile jesteś na drodze i ile masz lat i szczerze mówiąc mało mnie to interesuje
dla mnie rejestracja anglików bez przekładek jest na NIE
składa się na to wiele spraw

ja już w tym temacie nie będę się wypowiadał

proszę tylko o trochę kultury w wypowiedziach

Pozdrawiam
Rafał

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
nie wiem ile jesteś na drodze i ile masz lat i szczerze mówiąc mało mnie to interesuje
dla mnie rejestracja anglików bez przekładek jest na NIE
składa się na to wiele spraw

ja już w tym temacie nie będę się wypowiadał

proszę tylko o trochę kultury w wypowiedziach

Pozdrawiam
Rafał

Ja jestem na nie przekładkom fachowców nie brakuje tylko biznes w tym przypadku bezpieczeństwo jest nie ważne ważna kasa i [ciach]: klienta niech sie sądzi potem przez 10 lat ja juz kończę tą bezprzedmiotową dyskusję pozdro nigdy przekładki.

---------- Dodano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Marlena dała mi ostrzeżenie nieprawdopodobne już tak mnie nienawidzi albo jej kolega z forum namówił ją żeby mnie postraszyć nie wiem w którym poście użyłem jakiegoś niecenzuralnego słowa bo mi nie pokazała używam tylko parlamentarnych słów i takich które są w codziennym obiegu wśród posłów i innych osłów a oszukiwanie ludzi na przekładkach to domena polskiego biznesu płaćcie głupki a potem płaczcie a my i tak mamy kasę.Czy na to sie Marlena wkurzy zobaczymy w następnym odcinku pozdro.

Cougar

Gaduła
Punktów
3
Miasto
mazowieckie
Witam. Na początek powiem, że gdyby Kubica jechał RHD w tym nieszczęsnym rajdzie to w niedzielę byśmy go widzieli jak się ściga w Australii..a tak.. wszyscy wiemy.. musimy poczekać. Nawiązując do wątku jestem za rejestracją RHD. Sam od pewnego czasu jeżdżę RHD po Polsce i jeżdzi mi się bardzo dobrze. Po ok 2 tys przejchanych km nie czuję różnicy. Nawet bardziej ostrożny jestem chyba niż byłem. Licze na to, że w końcu UE dobierze sie do rządu RP i będzie ich to srogo kosztowało. W zwiąkzu z tym moje pytanie. Po czyjej stronie jest teraz piłeczka? Unia upomniała i co dalej. Sprawa jakoś się toczy czu nie? dodam, że bardzo cenię sobie osoby, które weszły z dyskryminają RHD w naszym kraju na drogę sądową. Sam nie wykulczam podobnej drogi. Proszę tylko o wskazówki.
PS. do przeciwników RHD w Polsce. Najpiękniejsze jest to, że ja jeżdżę po Polsce RHD a wy nie możecie z tym nic zrobić:)

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Cougar fajnie napisałeś masz u mnie dużego plusa ja walczę już prawie trzy lata z tymi gnojami i jeszcze przyszło mi walczyć na tym forum z Marleną która juz mi dała trzy ostrzezenia widac jestem nie wygodny.Jezeli chodzi o ten niby rzad to sprawa jest w Strasburgu i dowalą im kare pieniężną i nakażą rejestracje bo upodlenie przez władzę obywatela dochodzi do zenitu i wielu z tego forum to nie obchodzi bo myślą tylko o tym że ktoś kupił taniego podkreslam teniego anglika i nie chce przekładac tylko jeżdzić jak normalny człowiek.A jak przekładka będzie spartaczona to do sądu i następne koszty także popieram cie że jeżdzisz RHD ja też jeżdziłem przez 2,5 roku a teraz znowu jestem w UK i jeżdzę sobie normalnie a i tak nie popuszczę i nie dam się ruchać rządzącym.Precz z komuną na syberie.Pozdrawiam.

M

MK123

Nic dziwnego ze marlenka dala ci ostrzezenie - jej chłopak robi przekładki. Takze psujesz biznes :p

S

Saymon Vega

Szanowni Panstwo.

PROSZE NIE KRZYCZEC NA MINISTRA. To wszystko jest dokladnie przemyslane i zaplanowane.

1. Uniemozliwianie rejestracji pojazdow RHD pozwala "ciagnac kase" zarowno od tych, ktorzy robia przekladki (ale to jest slabe lobby i mala kasa) jak i tych ktorzy zamierzaja sciagac na nasz rynek "zlom samochodowy" z UK, pacykowac go i sprzedawac za ciezkie pieniadze (to juz jest znacznie powazniejsze lobby, gruba kasa i wiele takich "firm" ma swoich przedstawicieli w sejmie)
2. Umozliwienie rejestracji ww pojazdow tylko tym, dla ktorych jest to mienie przesiedlencze byloby ciezka glupota, bo nie da sie NIC na tym zarobic
3. KE w koncu wymusi na Polsce respektowanie prawa unijnego ciezkimi karami finansowymi, ale to przeciez nie nasze pieniadze tylko z buzdzetu.
4. Zaleje nas cala masa wcale juz nie tanich samochodow z UK do tego w kiepskim stanie technicznym, bo brytyjczykom nie bedzie sie juz oplacac remontowac samochodow i beda je sprzedawac polskim "przedsiebiorcom"

Dokladnie do tego prowadza dzialania naszego Rzadu, ale coz taki sobie wybralismy.

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
W sumie zgadzam sie z tobą ale nie wiem gdzie jest większy złom u niemców czy w UK tak czy inaczej jest to biznes i na pewno w sejmie są zadziory wplątane w tą gmatwaninę biznesu i muszą coś od kogoś brać żeby obywatela uwalić.I właśnie powinni zrobić jakieś bariery np.dla wracających z zagranicy ze swoim mieniem przesiedleńczym ale to też dyskryminujące tych którzy chcieliby jeżdzić RHD więc jak są tacy mądrzy to Unia im pomoże rozwiązać problem tylko że społeczeństwo jak zwykle będzie płacić za tych na górze za ich błędy i lekceważenie Polski wybierajcie ich dalej.A co do poprzedniego wpisu to Marlenka założyła to forum żeby zdobywać klientów na przekładki a może pod tym pseudonimem jest jest jakiś minister albo poseł co jest w tym biznesie umaczany po uszy.Jednym słowem mam to w d...e jakich polacy wybierają cwaniaków co ich potem robią w wała jak tak lubią to ich sprawa ja i tak będę walczył do końca o rejestracje RHD w Polsce do krwi ostatniej.Pozdro dla wszystkich chętnych rejestrowania RHD.:lol:

Cougar

Gaduła
Punktów
3
Miasto
mazowieckie
Witam. Bardzo szanuje divorski Twoją walkę z systemem. Mam nadzieję, że uda Ci sie wywalczyć dla nas wszystkich prawo rejestracji RHD. Osobiście na dziś miałbym dylemat czy płacić ta chorą akcyze za pojemność silnika. Za tyle ile miałbym wybulić to mam na kilka lat kasę na jazdę po mot do UK:) Ale wiedział bym, że można. Osobiście tak mi się dobrze jeździ RHD, że napewno nie pozwolił bym w dość szeroko zakrojoną ingerencję w mojego japończyka jaką jest zmiana kierownicy. Mam nadzieję, że w tym Strasburgu szybko się postrają bo nie mogę sie doczekać kiedy te ciemniaki co nigdy nie jeździły RHD będą mogły tylko sie przyglądać jak inni pomykają:). Kiedy divorski spodziewasz sie jakiejś odpowiedzi ze Strasburga??

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Czekam z utęsknieniem na krok Strasburga w naszej sprawie i osobistą satysfakcją byłoby dla mnie jakby upierdzielili te rządy tępej platformy tych ciemniaków działających przeciwko obywatelom.Czekam jeszcze na kasacje mojej sprawy w sądzie Najwyższym ale to tylko nazwa bo sądy są upolitycznione i nie mogą podskoczyć do rządzących więc najwyższy na pewno poprze ministra od autostrad a nie mnie i wtedy ja osobiście złożę do Strasburga dokumenty o odszkodowanie za dyskryminacje i upadlanie obywatela i nas wszystkich którzy mamy wielki sentyment do RHD.Mój japończyk jest dla mnie nie tylko własnością ale również pamiątką bo kupiłem go od mojego pierwszego menagera w UK to jest wspaniały człowiek bezkonfliktowy idący na rękę i lubiący Polaków.Nigdy w Polsce nie będzie takich ludzi i dlatego mam ogromny sentyment do mojego japończyka.Większość z tego forum obmawia nas ze tanio kupiliśmy fajne bryki i to jest ta fałszywa zazdrość i chciwość że ktoś ma a on nie.Mentalność naszego narodu nigdy się nie zmieni dopóki takie łachy będą rządzić i kierować nami co mamy robić a czego nie nazywam to betonową niewolą.Musimy zmusić tych p[olitycznych głąbów żeby słuchali narodu a nie narzucali narodowi z czego go okraść bo ta banda czworga to tylko złodzieje zerujący na zdrowym narodowym organiżmie.Pozdrawiam zwolenników RHD w Polsce nie dajmy się gnoić ciemnym" POlitykom":t3::t3::t3::box::box:

Cougar

Gaduła
Punktów
3
Miasto
mazowieckie
Hej. obawiam sie divorski, że mentalność Polaków sprawiła by, że nie tylko krytykowana przez Ciebie rządząca opcja ale również obecna opozycja podeszła by do sprawy podobnie. W końcu rządzili a RHD jak nie można teraz rejestrować tak i nie było można za rządów obecnej opozycji. Dlatego ja bardziej mam za złe każdej osobie, która nie ma pojęcia o jeździe RHD a struga eksperta od jazdy po polskich drogach niż danej opcji. Obawiam sie, że tylko zamordyzm UE zmusi rządzących de zmiany stanowiska. Dlatego czekam na działania UE z wielką niecierpliwością. a mentalność naszego narodu nie zmieni się nigdy nawet jak będą inni rządzący.. tego uczy historia.. i obecne czasy. Pozdrawiam

gumis

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Przeworsk
www.kolumny.prv.pl
przeczytaj uważnie w naszym sejmie (banda czworga) nie ma realnej opozycji , wszystkie te partie to wyznawcy socjalizmu i lewactwa , oni zawsze wiedza z góry co dla Ciebie lepsze , wszyscy podniesli łapy jak wprowadzali ta debilna ustawe mediala (chodzi o internet) , wszyscy tak samo byli za zakazem hazardu w internecie , za cenzura w internecie itd itp.

To wstyd ze 38 milionowy naród nie ma wogóle w sejmie reprezentanta myśli liberalnej , jakby co PO nie jest liberalna (podnosi podatki ,opłaty, zwieksza biurokracje)

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
A o czym ja pisze od kilku lat na forach banda czworga narzuca nam tryb życia i jeszcze nas okrada a wszyscy Polacy morda w kubeł i słuchać potulnie co te debile z nami robią.Co ich gówno obchodzi że mam auto z odwrotną kierownicą przecież nie spadło z kosmosu co ich obchodzi że ty chcesz być w internecie wolny co ich obchodzi że ktoś chce przy tankowaniu paliwa kupić flaszkę wódki co ich obchodzi że rodzina chce dysponować swoim dzieckiem jak uważa co ich gówno obchodzi nasze życie gówniani politycy złodziejskie posunięcia i rypanie ludzi oraz robienie w wała naiwnych którzy wierzą w lepszą Polskę ta wiara to już tylko marzenia nigdy nie będzie lepiej dopóki będziemy wybierać matołów żądnych naszej kasy i żyjących za naszą kasę jak królowie kiedy otworzą się oczy prawdziwym Polakom jak jeszcze tacy są bo wątpię żeby z 38 milionów większość zgadzała się na robienie z siebie debili i wybieranie tych samych ryjów przez tyle lat.
Opozycji już nie będzie a poza tym ostatnia opozycja jaka była skuteczna to Solidarność która juz nie powstanie bo została zgnojona w sprytny pijarowski sposób nie liczmy na opozycje liczmy na nasze logiczne myślenie jak banda czworga przez 20 lat tzw,demokracji nic nie zrobiła to czas najwyższy dać szanse tym z dołu nawet Lepperowi albo Korwinowi lepiej nie będzie ale może będą chcieli się pokazać z dobrej strony.POpaprańcy tak spieprzyli cały kraj że nikt tego już nie odkręci są stworzeni do robienia gnoju.Pozdrawiam wszystkich logicznie myślących iwalczę dalej o rejestracje RHD.

L

Legalizacja Tu i Teraz

POLSCY URZĘDASY zawsze będą tak kręcić aż nachapią się wielkiej kasy
ale za utrudnienia będą musieli zapłacić odszkodowanie za wszystkie lata
Nie dajmy się nas jest wielu walczmy o prawa bo oni robią z nami co chcą
a my się dajemy nie tylko z tym problemem ale z innymi sprawami też !!!!

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
I właśnie o to chodzi żeby urzędasom dokopać do d...py.Jakby społeczeństwo było solidarne i zgodne to w takiej sprawie o rejestracje RHD powinno codziennie wpływać do urzędów setki pism nękających urzędasów a potem wszyscy mogliby legalnie walczyć o odszkodowanie ale szkoda że na tylu zainteresowanych rejestracją RHD tylko kilku na całą Polskę dręczy urzędasów zastanówcie się czy lepiej robić pozwy zbiorowe czy indywidualne ja uważam że lepiej zasypać urzędasów tysiącem pism jak jednym w imieniu tysiąca.Pozdrawiam chętnych prostowania urzędasów i wszystkich RHD.:klaszcze:

Do góry Bottom