• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Odpowiedź Ministerstwa Infrastruktury na poselskie zapytanie w sprawie rejestracji samochodów z kier

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Obrońcy rejestracji rhd podpieracie się tym, że w innych krajach rejestrują. Ale w innych krajach stać ludków na takie samo auto lhd. Polacy są biedni i będą masowo kupować rhd bo będzie ich stać na młodszy szybki model.

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Boże co za naród jak wy jesteście przygotowani do życia w nowym świecie jak kurczowo trzymacie sie szczytu drzewa.
Zawiść wielu z was informuje o waszym kierunku myślenia raczej nie myślenia.Co was obchodzi że np;ja chcę zarejestrować RHD w Polsce to jest moja i tylko moja sprawa indywidualna a wy robicie z tego wielkie hura jak ruscy pod Stalingradem to nie te czasy że na huraaaa przeciwnicy rejestracji może też warsztaty przekładkowe robią wojnę w internecie.Wasze wypowiedzi i tok myślenia opiera się tylko i wyłącznie na zazdrości i liczeniu kto za ile i co kupił wstyd i upadek moralności cofacie się w rozwoju.Moje auto to moja sprawa jeżeli za niego zapłaciłem funta to moja sprawa a nie wasza zazdrośnicy ze starymi maluchami i składakami z niemiec nie stać was na kupno nowego samochodu to zazdrościcie innym.Wstyd i żenada prostactwo i wsteczny w rozwoju z takim tokiem myslenia można się zapisać do PO i szus.Co ci politycy zrobili z naszym narodem mamy wstrętną mętalność i zakodowaną nienawiść jednego do drugiego czyli cofamy sie w rozwoju biedny naród.Brak logicznego myślenia sprawia że na tym forum wypociny zazdrośników i bezpodstawne argumenty co do rejestracji RHD mogę podważyć w jednym zdaniu " wolność Tomku w swoim domku"a wy jesteście zaszczuci przez polityków zamiast słuchać wieszczów Polskich których mądrość zaginęła w narodzie.
Co to kogo obchodzi że ja umię jeżdzić RHD i LHD pewnie jakiegoś zazdrośnika przez którego przemawia złośliwość i złudna nadzieja ze go ktoś zrozumie zrozumie was tylko taki jak wy ja jestem i będę za rejestracja RHD w Polsce a rząd to ciemniaki i kumple z boiska mają was w dupie i głupimi przepisami wywołują wojną między Polakami w tym są wyszkoleni przez komunę a wy ich chwalicie za mądre decyzje jakie? pytam.Jeszcze raz piszę że nie ma zakazu rejestracji RHD w Polsce tylko grabarczyk wasz król jaśnie pon decyduje czy komuś dać zgodę czy nie i to jest prawo pieprzona dyktatura gorsza od komuny czerwone książęta decydują o naszym życiu a wy jak ta ślepota popieracie te debilne rządy dyktatorskie.Już zakażą sprzedaży alkoholu na CPN dyktują waszym życiem a wy jesteście z nimi nie wszyscy bo są też tacy jak ja i moi koledzy którzy chcą żyć w normalnym kraju.A do przeciwników rejestracji RHD daję do przemyślenia że by ze względu na bezpieczeństwo podjęli temat że dlugopis jest narzędziem niebezpiecznym i powinien być zakaz używania długopisów rozpiszcie się na ten temat a RHD zostawcie w spokoju. A teraz najlepsze mam ostatnią sprawę w NSA i chciałbym przegrać i nie dostać zgody na rejestrację mojego RHD dlatego że potrzebuję wykorzystać wszystkie instancje i procedury w Polsce żeby walczyć o odszkodowanie w Strasburgu i jak wygram to wy przeciwnicy rejestracji i tak po kilka groszy ze swoich podatków oddacie mi bo przecież kochacie swoich polityków którzy za nic nie odpowiadają bo maja was do płacenia odszkodowań zastanówcie się nad tym adios.

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
Divorski każdy ma prawo mieć swoje zdanie i się wypowiedzieć, a to, że Ty masz inne to nie musisz innych obrażać.
Co was obchodzi że np;ja chcę zarejestrować RHD w Polsce to jest moja i tylko moja sprawa indywidualna
Ale temat nie dotyczy tylko Ciebie bo Ty nie jesteś pępkiem świata. Każdy podaje argumenty za i przeciw, a Ty masz pretensje do polityków, warsztatów przekładkowych i wszystkich co mają inne zdanie niż Ty.
I nie porównuj długopisu do auta bo niedoświadczony, zły kierowca w jednej chwili możesz zabić kilka osób. To, że Ty sobie dobrze radzisz za kółkiem RHD i LHD to świetnie ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że osoby, które nie miały do czynienia z takimi autami mogą mieć problem. Ja mam takie zdanie nie inne bo sama osobiście miałam okazję jeździć RHD i czuję się źle, niewygodnie i niebezpiecznie.
Napisz czemu w krajach gdzie można rejestrować RHD z ruchem prawostronnym aut RHD jest ich mała ilość?

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
marlena co twoj cytat wnosi? gdzie kogos obraza, a moze go zbanowac? pisze to co mysli i chwala mu za to. a to ze jezeli ktos sie nie czuje w rhd to masz racje, ostatnio sprzedawalem volvo do ciechanowa z motem i ubezpieczeniem miesiecznym a klijent stwierdzil ze trzeba mu je zawiesc na lawecie bo on sie nie czuje w rhd. ja jezdze codziennie rhd i nie mam problemow, fakt ze jak jade gdzies dalej to biore przerobionego i zarejestrowanego ale tylko tlatego zeby jakis milicjant nie robil problemow.

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
Poczytaj poprzednie posty Divorskiego i zobaczysz jak obraża, a cytat jest do zdania pod nim.
A i Divorsky pisze o zawiści, zazdrości -czego? Mnie stać aby mieć auto LHD takie jak chce i nie wiem po co miałabym kupować RHD?

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
tylko nie bierz wszystkich swoja miara ciebie stac, innych nie, ja znam mase ludzi jezdzacych autami (nie mozna tego nazwac autami) lhd i nie mysle ze nawet jezeli zezwola na rejestracje rhd to oni sobie takie kupia bo nawet z kosztami rejestracji bedzie problem. chodzi o to ze ma byc wolnosc wyboru, ja mam sprintera i jezdzi on ostrow-uk 100-200 kilometrow po drogach krajowych, dlaczego zmusza sie mnie do wydania dodatkowych pieniedzy, czy ja jadac za tirem 90kilometrow na godzine stwarzam jakies zagrozenie?? jezeli tak bedziemy mysleli to popadnemy w paranoje.

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Kobiety maja problem z rozróżnianiem faktów i tu Marlena przeszła samą siebie w nie zrozumieniu całej sprawy.mnie stać na auto LHD mogę sobie ich kupić nawet kilka i to nowych ale jak będę miał kupować to na pewno nie w Polsce.Wyjaśnie ci pewną kwestię mianowicie polityków obrażam bo nie muszę mieć do nich szacunku za to ze od 2,5-roku walczę z tym debilnym ministerstwem od podejmowania krzywdzących decyzji to jedno a drugie to to że jak wracam z zagranicy ze swoim majątkiem(auto RHD) to chcę być w moim kraju i z moimi ziomkami bezpieczny i chcę używać mojej własności jak w każdym normalnym kraju.Sama napisałaś że w innych krajach mało ludzi rejestruje RHD bo się nie czuja i tak będzie u nas my jeszcze tego nie przerobiliśmy w Polsce bo taki tępy minister chce nami rządzić i zakazywać i nakazywać Do tego nas przyzwyczaili żeby nami rzadzić słuchaj dzienników i czytaj fora w internecie to sie dowiesz co te tępaki z nami robią.Jak tak bardzo ci zależy na bezpieczeństwie to załóż forum dla pijanych kierowców którzy codziennie zabijają na drogach dzieci dorosłych i starszych ludzi.Postaraj się z tym problemem cos zrobić nie walcz z ludzmi którzy wrócili do Polski z zagranicy i maja kasę.Ja tylko chciałbym żebyś zrozumiała że nie można według konstytucji RP zakazywać używania swojej własności to zaraz minister od zdrowia zabroni sprowadzać zezowatych narzeczonych zwłaszcza z zezem na prawo.I z tą paranoją walczę i będę walczył do końca.A jeszcze ci wyjaśnie dlaczego nie kupię u polskiego dilera samochodu bo jeden autoryzowany service z zachodniej Polski wyrypał mnie na 30.000 tysięcy i nawet nie przeprosił.Jeżeli nie miałaś do czynienia z sądami i urzędasami w naszym kraju to się ciesz i nigdy ci tego nie życzę ja walcze i właśnie ty powinnaś mnie popierać w walce z urzedasami.Więc nie chodzi tu o RHD tylko o wszystko co powinno być normalne w naszym kraju a nie jest przez bandę czworga.Jak chociaż trochę zrozumiałaś o co mi chodzi to napisz.

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
Ja rozumiem o co Ci chodzi byłeś w Anglii kupiłeś coś i nie możesz tym dysponować w naszym kraju, a w innym mogłeś. Ok jeździsz anglikiem już nie miesiąc i czujesz się w nim komfortowo, ale Polska jest biednym krajem i ludzie masowo będę kupować RHD w szczególności młodzi, którzy nie mają doświadczenia jako kierowcy.
Tobie przeszkadza w naszym kraju, że nie można rejestrować RHD, innym, że homoseksualiści nie mogą adoptować dzieci, a jeszcze innym, że narkotyki są nie legalne, czy nie można bez zezwolenia posiadać broni (też można to nazwać Twoją własnością) ( a w innych krajach można, czy są). Każdy kraj ma swoje zasady i nie tylko Ty przez Polskie prawo jesteś pokrzywdzony. Poza tym ja z nikim nie walczę tylko wyrażam swoje zdanie i przetaczam konkretne argumenty czemu mam takie, a nie inne. Po to jest forum aby dyskutować i jeśli się mylę możesz postarać się zmienić moje zdanie.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
a wy robicie z tego wielkie hura jak ruscy pod Stalingradem

wielkie hura to ty robisz kolego,jest w polsce ruch prawostronny to rejestrują samochody do niego dostosowane,to nie tylko wyprzedzanie i łuki jezdni,to bramki na autostradach to szlabany na parkingach to nawet głupi McDonald drive,zrozum ze nie kazdy chce być wyrozumiały i czekac aż skrobidupek wylezie z drobniakami żeby zapłacić za podniesienie szlabanu,jesli to jest sporadyczne to z bogiem ale jesli bedzie to co 4 to wkurw....,i prosze teraz rząd to beton a urzednicy to durnie bo nie chca panu zarejestrować autka, walcz sobie twoje prawo i wola ale nie obrażaj ludzi których nawet nieznasz

M

M.X

:)

to nie tylko wyprzedzanie i łuki jezdni,to bramki na autostradach to szlabany na parkingach to nawet głupi McDonald drive,zrozum ze nie kazdy chce być wyrozumiały i czekac aż skrobidupek wylezie z drobniakami żeby zapłacić za podniesienie szlabanu,jesli to jest sporadyczne to z bogiem ale jesli bedzie to co 4 to wkurw....,i

Wiosna idzie, świeci słońce, proponuję wyluzować a i na tego nieszczęsnego McDonald'sa czy też bramki parkingowe jest sposób miłego oglądania : [video=youtube;d5QqQTBCDDg]http://www.youtube.com/watch?v=d5QqQTBCDDg[/video]

pozdrawiam!

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
na wszystko jest sposób można podjechać nawet kombajnem

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
ale Polska jest biednym krajem i ludzie masowo będę kupować RHD w szczególności młodzi, którzy nie mają doświadczenia jako kierowcy.

Oczywiście że na wszystko jest sposób tylko w Polsce jest za dużo bezmózgich stawonogów na których głosujecie a oni potrafia tylko łupić z was kase a nie potrafią rozwiązać sprawy RHD i do tego mam pretensje można zrobić liberalne prawo i do narkotyków i homosiów i do wszystkiego ale nie nasza banda czworga i jej sympatycy nie potrafią nic tylko dyktatorsko zabraniają dzieki za filmek chyba kombajniście się nie spodobało pozdrawiam wszystkich z tego forum a zwłaszcza zwolenników rejestracji RHD w Polsce dziwnym kraju i dzikim.

P.S
Marlenko jednak wyszło z ciebie to co wiedziałem od dawna zazdrość że ktoś może sobie kupić takie samo autko jak twoje za pół ceny nie pozwala ci zasnąć.

---------- Dodano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Teraz napiszę wam prawdę po dwóch i pół roku walki z tym debilnym rzadem wyjechałem z powrotem do UK odnowiłem rejestrację mojego angliczka i mam w dupie polski rzad teraz będę walczył o odszkodowanie za łamanie praw europejskich przez rządzących stawonogów.Już przeszedłem wszystkie instancje w PRL-u i mogę spokojnie podać sprawę o odszkodowanie do KE.I tak wielu przeciwników rejestracji RHD będzie musiało mi oddać nawet po groszu za błędy swoich wybrańców których popieracie bo oni za wasze pieniądze płacą za swoje błędy ale ślepota ludzka nie ma granic.Wybierajcie znowu bandę czworga.

---------- Dodano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

A jeszcze jedno napiszę wam jak się odnawia rejestrację wyrejestrowanego auta w UK.najpierw ubezpieczam autko online potem robię przegląd MOT i z tymi dwoma dokumentami i dowodem rejestracyjnym idę do DVLA i podaję je Pani w okienku oczywiście wszystko z uśmiechem i szacunkiem Pani mnie pyta czy chcę wymienić numery rejestracyjne czy zostawiam stare ja odpowiadam że zostawiam stare Pani wpisuje mnie do kompa sprzedaje mi kółko tzw TAX i już mogę jeżdzić proste i nie skomplikowane a w Polsce?????????????To wszystko trwało 5 minut nie licząc 10 minut w kolejce.
Kiedy będzie tak w Polsce?????????? Nigdy bo urzędas traktuje cię jak intruza który przeszkadza i gonią cię po piętrach od pokoju do pokoju za pieczątkami i innymi duperelami siedzimy na drzewach przez polityków których sami wybieramy.
Idę spać mam w dupie polską całą administracje tylko mi ludzi żal że są tak gnębieni.:lece:

mssailor1

Nowy
Punktów
0
Miasto
manchester
zakaz i tyle !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tak jest 140 KM i jeden osiol za kierą

mam to w du...ie ale mi chodzi i pewnie niejednemu normalneu kierowcy
zeby jakis kretyn niewyskoczyl na przeciwlegly pas drogi bo niewidzi i zabil mnie i siebie

pozdrawiam

Jaro kto ty jestes ,jakis minister bo gadasz jak oni ,osiol po lewej jak i po prawej stronie moze cie zabic ,malo jak wychodzisz z domu to mozesz juz nie wrocic ,tak ze zastanow sie co mowisz i przestan stac po komunistycznej stronie myslenia i zabraniania ludziom robic co chca to jest demokracja ,moga jezdzic anglicy LHD i nie marudza drogi sa rozne ,autostrady i zwykle z jednym pasem ruchu w jedna strone ,wypadki powoduja ludzie nie samochody

---------- Dodano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

wielkie hura to ty robisz kolego,jest w polsce ruch prawostronny to rejestrują samochody do niego dostosowane,to nie tylko wyprzedzanie i łuki jezdni,to bramki na autostradach to szlabany na parkingach to nawet głupi McDonald drive,zrozum ze nie kazdy chce być wyrozumiały i czekac aż skrobidupek wylezie z drobniakami żeby zapłacić za podniesienie szlabanu,jesli to jest sporadyczne to z bogiem ale jesli bedzie to co 4 to wkurw....,i prosze teraz rząd to beton a urzednicy to durnie bo nie chca panu zarejestrować autka, walcz sobie twoje prawo i wola ale nie obrażaj ludzi których nawet nieznasz

szanowny kolego mam pytanie ,ile jest tych bramek na autostardach o ktorych piszesz ??? a ten mcdonald drivethrough to dogodnosc nie obowiazek ,zawsze mozna wyjsc z samochodu i wejsc do srodka

---------- Dodano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

pan Divorski ma calkowita racje i nie moge pojac tych ktorzy sie z nim nie zgadzaja ,oni troche przypominaja mi tego rycerza z dowcipu co to ma zakuta glowe. Pisza o jakims bezpieczenstwie ,udogodnieniach ale dokladnie chyba nie wiedza o co w tym wszystkim chodzi ,czyli o odwrocenie uwagi od tych rzeczy wlasciwych ktore nasz rzad robi zle, wroc wcale nie robi .Boi sie pan ,pani o swoje bezpieczenstwo na drogach ,jakich drogach chyba bezdrorzach w 21 wieku.
gdzie te wszystkie pieniadze z UE na budowe autrostrad ,nie bylo by problemu z bezpieczenstwem ,co bedzie jak na to EURO 2012 wszyscy anglicy beda chcieli przyjechac samochodami .boj sie Boze nie wychodzic z domu bo beda pewnie wyprzedzac po chodnikach. Slow brakuje bo to tylko klac trzeba na to co sie dzieje i na ludzi ktorzy temu wierza .

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Cieszę się że światopogląd chociaż kilku Polaków jest normalnym rozumowaniem ,takich ludzi trzeba więcej precz z zacofaniem i betonem politycznym jak będą nas reprezentować ministrowie którzy nie potrafia normalnie rozwiązać problemu RHD to co oni potrafią chyba tylko liczyć swoje miesięczne dochody które im dajemy z naszych pieniędzy żeby dalej nas robili w wała.Jak długo jeszcze Polską będą dysponować takie polityczne tłuki bo to nie rządzenie dyrdymały opowiadane codziennie w TV to klęska dziennikarzy i całej TV krecą wały na słupkach poparcia i cieszą się że im rośnie.
Bardzo bym chciał żeby żaden z bandy czworga nie dostał nawet 2% a najsłabsi żeby zdominowaji scenę polityczną już mam dość te same mordy codziennie w TV kłamią i starają się ściemniać jak to jest dobrze w Polsce.Jak może być dobrze jak o głupią rejestrację auta walczę w sądach z tymi rządowymi debilami już ponad 2,5 roku a sady wydają takie same decyzje jak ministerstwo czyli upolitycznienie dochodzi do zenitu i najwyższy czas zgasić światło i dać bandzie czworga kopa w dupę.Zastanówcie się przecież cofamy się do tyłu w rozwoju.:klaszcze:

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
a może skierujcie swoja energie i determinacje na rząd U.K. niech wprowadzą ruch tak jak na kontynencie i zmienią mile na nasze km, w tym będę was popierał :)

G

Gość

Próbujecie się przekonywac na wzajem, ale to do niczego nie prowadzi.
To jakby katolik chcialby nawrocic muzulmanina i na odwrot, NIE WYKONALNE :)
Ma ktos moze jakies aktualne informacje na jakim etapie sa sprawy anglikow?
Miesiac, dwa, rok, dwa, po wyborach, a moze wcale????
Moze trafiliscie na jakies artykuly ostatnio
Pozdrawiam Szymek

mssailor1

Nowy
Punktów
0
Miasto
manchester
to po ktorej stronie i gdzie sie jezdzi nie ma tu zadnego znaczenia ,w polsce to nawet srodkiem na trzeciego w wielu miejscach ,to ze ktos lamie prawo a powinnien je przestrzegac prosi sie o ponmste do nieba w kwestii spraw trudnych i beznadziejnych ,a po zatym jak juz tak wspominasz rzad w UK to przestrzegaja oni Europejskiego Prawa az do przesady ,tak ze ich obywatele maja teg dosyc ,mysle ze powinni sie zbilansowac z naszymi matolami rzadowymi

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Ten ryś czy rysia bo już nie wiem czy to chłopiec czy blondynka z takimi tekstami to przypuszczam że blondynka bo facet normalny nie wyciagałby takich wniosków z poprzednich treści moze zaczniesz rysio pisać na forum kobiecym bo tutaj jakoś nic ci nie wychodzi wszyscy leją z ciebie.Jak nie byłeś nigdy za granicą to jesteś jakaś niezdara a jak byłeś to nie rozumiesz co to demokracja szkoda cię negować idę spać ale przedtem to oleję.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
divorski p.w. czekam na odpowiedź

Do góry Bottom