• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

OC krótkoterminowe - Anglia-Polska - kilka pytań

Andrew e36

Nowy
Punktów
0
Miasto
WWA
Jaka jest obecnie alternatywa na krótkoterminowe ubezpieczenie auta (1dzień)

jestem rocznik 1988

chcę ubezpieczyć BMW E36 328i

Na wszystkich stronach internetowych short term insurance które znalazłem, nie mam możliwości ubezpieczenia takiego auta w mojej grupie wiekowej, max dla mojego wieku to E36 320i lub E36 325diesel
Macie do polecenia jakieś inne strony internetowe lub jakąś inną alternatywę na legalny powrót tym autem do PL ?

Czy w jakimkolwiek polskim TU można w jakiś sposób ubezpieczyć nowo zakupionego anglika żeby przyjechać nim do PL ? (żeby nie mieć problemów w UK czy Niemczech w razie kontroli)

Co w przypadku gdy wykupię ubezpieczenie short term na BMW E36 z silnikiem 2.0 (320i) a będę jechał E36 328i, co w przypadku kontroli ? traktowane jest jakbym nie miał ubezpieczenia ?

Jakiej wysokości mandat za coś takiego mona dostać . . .?

pzdr.

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
W razie kontroli nie powinienes miec problemow. Ja bym na Twoim miejscu martwil sie ewentualnymi konsekwencjami w razie "W" przy probie jakiejkolwiek kombinacji z ubezpieczeniem czy to krotkoterminowym, dlugoterminowym, zakupionym w UK, PL czy na Wyspach Wielkanocnych.

Z polskiego ubezpieczenia mozesz sprobowac PZU, jest wazne na 30 dni, potem musisz auto zarejestrowac w PL.

Andrew e36

Nowy
Punktów
0
Miasto
WWA
W razie kontroli nie powinienes miec problemow. Ja bym na Twoim miejscu martwil sie ewentualnymi konsekwencjami w razie "W" przy probie jakiejkolwiek kombinacji z ubezpieczeniem czy to krotkoterminowym, dlugoterminowym, zakupionym w UK, PL czy na Wyspach Wielkanocnych.

Z polskiego ubezpieczenia mozesz sprobowac PZU, jest wazne na 30 dni, potem musisz auto zarejestrowac w PL.

Dzięki za odpowiedź :)

Zdaję sobie sprawę że w razie jakiejkolwiek kolizji mam przerąbane i tutaj to wiadomo że dobiorą mi się do D w razie czego

Chciałbym tylko żeby ewentualne kontrole policyjne po drodze do kraju nie skończyły się jakimiś problemami/mandatem - i tu chciałbym mieć pewność :p

Dzwoniłem przed chwilą do PZU i miła Pani powiedziała mi że nie ma możliwości ubezpieczenia auta zarejestrowanego w UK :/

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Wszystko zalezy od czlowieka ale mozliwosc ewentualnej kontroli jest dosyc niskie. Ja osobiscie bym sie bal jechac przez cala Europe z niewaznym ubezpieczeniem. Mozesz sprobowac jeszcze zainteresowac sie ubezpieczeniem w UK z mozliwoscia dopisania drugiego kierowcy czyli np. ubezpieczasz na ojca i siebie dopisujesz jako dodatkowego kierowce ale to w przypadku wykupienia ubezpieczenia pelnego. W Twoim przypadku ubezpieczenie krotkoterminowe raczej nie wchodzi w gre, poczekaj az dorosniesz :)

andy_czarny

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
bydgoszcz
Panowie czyli nei da sie kupic ubezpieczenia krotkoterminowego na auto powyzej 10 lat tak zeby zjechac tym do pl ???? jak sie da to w jakiej ubezpieczalni?? pozdrawiam i czekam na odp bo jest mi bardzo potrzebna!!

Do góry Bottom