• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

NSA otwiera drzwi "anglikom"

farow

Nowy
Punktów
0
Miasto
Chorzów
A ja jakos sklaniam sie ku temu zeby nie mozna bylo rejestrowac anglikow bez przekladki. Polacy maja inna mentalnosc niz niemcy, czy holendrzy, francuzi itp. Tam nikt nie kupi tanszego anglika bo bedzie sie wkurzal majac kiere po prawej stronie jak przyjdzie wyprzedzic, wychylić sie gdzies itp. U nas natomiast od razu małolaci pokupowaliby angoli bo sa duzo tansze i jazda szpanowac na miasto i tworzyć zagrozenie w ruchu ulicznym!! Nie tylko dla siebie zagrozenie ale i dla innych ;) Jestem na NIE!!
:)

1petrol

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wielkopolska
A mi tam wygodniej siedzi sie po prawej stronie ;)
Wogóle jestem za zmianą ruchu na lewostronny ;D

F

fred

polska jak zwykle 50-lat za murzynami
w każdym inny cywilizowanym rząd [lub kraj jak kto woli ] nie widzi przeszkód , skoro auto jest dopuszczone do ruchu to dlaczego nie ???? tym-bardziej ze w Wielkiej Brytanii jeśli chodzi o stan techniczny auta to są bardziej rygorystyczne przepisy niż w Polsce a przede wszystkim nie da się kupić przeglądu [za tak zwana flachę .czy 50zl ]
a poza tym polski rząd to kupa skorumpowanych dziadów i tyle

E

edek z krainy kredek

Ja uważam że jazda autem z fajerą po prawej stronie jest w polsce nieco trudniejsza i zgadzam się że ma to wpływ na bezpieczeństwo, jeżeli nie miało by to wpływu to jaki miało by sens dzielenie fur na prawo i lewostronne? Wiadomo że nie chodzi tylko o kierownice ale także światła i lusterka. Samochód z anglii przeszkadza innym uczestnikom ruchu bo naprzykład oślepia ich swoimi światłami... Lepiej odłożyć trochę kasy na przekładkę i nie wydziwiać. Sądze że każdy kto jeździ anglikiem i tak wolałby siedzieć polewej stronie...

A! i brawa za "SKORUMPOWANE DZIADY" ;)

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
edek co z ciebie za kierowca ja w pracy wywijam od 35-lat zawodowo LHD a od pięciu lat wywijam i LHD i RHD nawet się nie przyznawajcie do tego że dobry kierowca nie potrafi jeżdzić na obie strony i to tacy kierowcy są niebezpieczni bo muszą zaszpanować i wcisnąć sie w korku chociaż o jedno miejsce, na dwukierunkowej czy pijany czy trzeżwy musi wyprzedzić bo uważa że jak ktoś jedzie bezpieczną prędkością to nie umie jeżdzić i taka jest polska prawda o ruchu drogowym więc słabi kierowcy niech się nie przyznają że nie potrafią jeżdzić na obie strony uczyć się k.......... uczyć panowie a nie szukać dyszla do dupy o bezpieczeństwie.:klaszcze:

---------- Dodano 29-10-2010 o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano 28-10-2010 o 23:07 ----------

Jaro jest na nie bo uciekną pieniążki z przekładek jak piszesz nie to jakoś uzasadnij bądż uczciwy.

S

Slowik

A ja jakos sklaniam sie ku temu zeby nie mozna bylo rejestrowac anglikow bez przekladki. Polacy maja inna mentalnosc niz niemcy, czy holendrzy, francuzi itp. Tam nikt nie kupi tanszego anglika bo bedzie sie wkurzal majac kiere po prawej stronie jak przyjdzie wyprzedzic, wychylić sie gdzies itp. U nas natomiast od razu małolaci pokupowaliby angoli bo sa duzo tansze i jazda szpanowac na miasto i tworzyć zagrozenie w ruchu ulicznym!! Nie tylko dla siebie zagrozenie ale i dla innych ;) Jestem na NIE!!
:)

Weź pod uwagę że są samochody które nie występowały w wer. LHD np nissan silvia s15 czy kultowy skyline, które moim zdaniem powinny mieć prawo rejestracji w naszym kraju tym bardziej że w polsce szybko się rozwija dyscyplina sportu samochodowego jaką jest Drift a takie autka jak wymieniłem często są do tego używane
osobiście jestem za rej RHD w polsce ze wzgl właśnie an ten fakt

G

Gość

Zakaz , zamordyzm, podejrzliwosc, brak zaufania; bolaczki polskiego postkomunistycznego myslenia. Czlowiek ma prawo do wyboru i prawo do ponoszenia odpowiedzialnosci za podejmowane decyzje. W tym kraju wladza ogranicza steruje i mysli , ze mysli za obywateli.
Czlowiek od przedzkola powinien slyszec slowo odpowiedzialnosc i nikt kto nie ma pojecia o jezdzeniu z kier. po prawej stronie nie wsiadl by do takiego auta.
Zakaz rejestracji to ograniczenie wolnosci. Korupcyjny system

A

andrewlondyn

jezeli sie nie czujesz na silach aby jezdzic anglikiem to sie nie wypowjadajcie przynajmniej przy wyprzedzaniu wielu polskich kierowcow nauczyloby sie utrzymac dystans i bezpiecznie wyprzedzac nauczcie sie jezdzic z kieriwnica po lewej stronie aby sie wypowiadac jak jezdzic z kierownica po prawej str wiec oszczedzcie sobie glupich wypowiedzi

peter1vrc

Nowy
Punktów
0
Miasto
londyn
jezeli sie nie czujesz na silach aby jezdzic anglikiem to sie nie wypowjadajcie przynajmniej przy wyprzedzaniu wielu polskich kierowcow nauczyloby sie utrzymac dystans i bezpiecznie wyprzedzac nauczcie sie jezdzic z kieriwnica po lewej stronie aby sie wypowiadac jak jezdzic z kierownica po prawej str wiec oszczedzcie sobie glupich wypowiedzi

popieram masz racje sam poruszam się samochodem z kierownicą po prawej i po lewej stronie jest mi to obojętne jakos wszędzie na swiecie można zarejestrowac taki samochód niema z tym problemu .

Do góry Bottom