• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowe przepisy od 1 Stycznia 2015r

kriswojtyna

Początkujący
Punktów
0
Diagnosta na podkarpaciu powiedział że moge przyjechać na przegląd 1 sierpnia!
Czyżby rewolucja?

dolchus

Początkujący
Punktów
0
Dlaczego tak to przeciągają?? Oczywiste jest że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Więc jak 'elita' na tym zarabia??

intrasad

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia
www.rejestrujemypojazdy.pl
@pluciorx zmieni się 1 sierpnia
@dolchus Tym razem nie chodzi o pieniądze ale o bezpieczeństwo. Moim zdaniem nie powinni zezwalać na rejestrację aut z kierownicą po prawej stronie. Sam bym takiego samochodu nigdy nie kupił a oszczędność z tym związana może być bardzo mocno przepłacona zważywszy na ewentualne skutki.

pluciorx

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
Warszawa
www.pcxsolutions.co.uk
@intrasad, możesz podać skąd masz date 1 sierpnia ?

nie sądze żeby nasz ukochany rząd tak dbał o bezpieczeństwo ludzi na drogach raczej zdaję mi się że któryś dealer posmarował żeby przypadkiem nie weszły przepisy w wakacje...

dolchus

Początkujący
Punktów
0
Bezpieczeństwo heheheh.. Ci co to ustalają to na bank nie dla bezpieczeństwa. Oficjalnie tak się mówi, niezależnie od tego czy faktycznie będzie bezpieczniej czy niebezpieczniej. Zawsze chodzi o kase. Tylko nurtuje mnie jak dokładnie i kto się na tym dorabia w międzyczasie.

piotr3332

Początkujący
Punktów
0
Wprowadzenie rejestracji nie bedzie mialo kompletnie zadnego znaczenia jesli chodzi o bezpieczenstwo. Z rozmowy ze znajomymi to zaden nie zamierza sobie takiego auta kupic i zarejestrowac. Najczesciej beda rejestrowac Ci co beda przyjezdzac z Anglii ale potem beda tymi autami wracac spowrotem.

yalin155

Początkujący
Punktów
3
Masz racje Piotr z moich znajomych rowniez nikt nie planuje tymi autami jezdzic w Polsce a jedynie je zarejestrowac a na codzien jezdzic w UK

wiercioch

Anglikomaniak
Punktów
11
Pozycz im powodzenia. Zarejesrowac w PL a jezdzic w UK. Normalnie bomba. Nie wiedza ze w UK sie wzieli za auta jezdzace po ich drogach na obcych rejestracjach? Czy dopiero chca sie prxekonac?

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Przecież można w Polsce zarejestrować auto na mamę lub siostrę i jeździć po UK? Czy się mylę?

dolchus

Początkujący
Punktów
0
Co z tego że można jak można tylko przez maksymalnie 6 miesięcy (jednorazowo lub po kilka razy łącznie 6 miesięcy) w przedziale 12 miesięcy.

yalin155

Początkujący
Punktów
3
Na stronie rcl jest informacja ze najpozniejsza data opublikowania w dzienniku ustaw to 31.07.2015 czyli od polowy sierpnia rozporzadzenia wejda w zycie. A co do jezdzenia w uk polskim samochodem wystarczy zarejestrowac dzialalnosc gospodarcza lub dogadac sie z kims kto taka prowadzi zarejestrowac na nia samochod i wysłac sie w delegacje pozniej aby nie placic zusu zawiesic ja i wtedy jako pracownik takze Polskiej firmy możesz jezdzic ile chcesz

wiercioch

Anglikomaniak
Punktów
11
Ich to nie interesuje na kogo jest to auto zarejestrowane. I wiem to nie od znajomego znajomego znajomych. A od kolezanki ktorej zabrali Clio. Miala na tate zarejestrowane i tyle w temacie.

sajgon1990

Początkujący
Punktów
1
Anglik ?? ... Beka z ludzi, którzy uważają to za debilizm. Jeździłem prawie rok polskim autem po UK i jeździłem kilka miesięcy brytyjskim autem po Europie i nigdy nie czułem jakiegoś dodatkowego niebezpieczeństwa na drodze. Poza tym w prawie każdym innym kraju Europy nie ma problemu z rejestracją aut z kierownicą po drugiej stronie i jakoś wypadków z tego powodu nie przybywa.

Cougar

Gaduła
Punktów
3
Miasto
mazowieckie
Od ponad 4 lat jeżdżę anglikiem po PL. Ile razy spowodowałem niebezpieczeństwo? ani razu. Wiele razy widziałem debili jadących z przeciwka na trzeciego LHD. O tym kto stwarza niebezpieczeństwo decyduje człowiek nie kierownica. Długo lobby handlarzy blokowało zmiany. Wreszcie nastał koniec. Teraz jak czytam tytuł artykułu o anglikach to straszą zwiększonym OC. Połowa firm nie zmieniła stawek na angliki względem LHD.. (to dodają małym druczkiem). Ja kupiłem drugiego anglika. Będę jeździł dalej. Czy dlatego, że są tańsze?? Już nie.. Jeżdżę nim dlatego, że Jestem dalej od każdego, który jedzie z przeciwka. Przeciwnicy anglików niech odpowiedzą sobie na pytanie czemu zdecydowana większość osób, którzy poruszali lub poruszają się RHD twierdzi, że nie ma dużej różnicy w bezpieczeństwie jazdy dla nich ale i innych uczestników ruchu..? Jadący RDH jadą wolniej. Ja jeżdżę wolniej. Czy będą wypadki z anglikami?? Pewnie, że będą. Ale jak dziś widzimy "małolata" z rozj....ym przodem w LHD to myślimy... "jechał zbyt szybko". Jak zobaczymy go w RHD to powiemy "no tak..jechał anglikiem". Pozostaje powiedzieć Polska to taki "śmieszny kraj"...

sajgon1990

Początkujący
Punktów
1
@pluciorx zmieni się 1 sierpnia
@dolchus Tym razem nie chodzi o pieniądze ale o bezpieczeństwo. Moim zdaniem nie powinni zezwalać na rejestrację aut z kierownicą po prawej stronie. Sam bym takiego samochodu nigdy nie kupił a oszczędność z tym związana może być bardzo mocno przepłacona zważywszy na ewentualne skutki.
Co ty człowieku gadasz ? Jakie bezpieczeństwo jakoś w państwach w których można rejestrować takie auta nie odnotowano wzrostu wypadkow, tylko u nas komplikują...

sabinka

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Warszawa
w dzienniku ustaw najlepsze jest z lewym lusterkiem rysunek pole widzenia 10 metrów o szerokości 2,5 metra ciekawe jak diagnosta będzie to mierzył

Do góry Bottom