• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie działa sprzęgło i hamulec Laguna II

damian510

Bywalec
Punktów
0
Miasto
aktualnie uk
Witam jestem właśnie po przekładce Laguny II, i z elektroniką wszystko ok (czego się obawiałem) ale niestety nie działa mi sprzęgło i hamulec. Co do sprzęgła nie wiem czy jest to spowodowane tym, że mam wysprzęglnik z anglika, czy może temu że zapowietrzone jest, wiecie może jak rozwiązać te problemy?

Gumi$

Bywalec
Punktów
1
Miasto
kuj-pom
A czy odpowietrzałeś te dwa układy tj sprzęgło i hamulec i po owym odpowietrzaniu nie działają czy jak?

gregpl

Nowy
Punktów
0
Miasto
Tychy
www.noltychy.pl
Podłączę się do tematu nie działa mi hamulec ręczny trzyma dobrze ale nożny po chwili łapie nie zatrzymuje się jak przed przekładką odpowietrzony układ 2 razy zaczynając od kierowcy przez pasażera potem prawy tył i lewy tył i świeci mi kontrolka esp..
pomóżcie

damian510

Bywalec
Punktów
0
Miasto
aktualnie uk
za pomocą zwyklego kabla vag za 40 zl i ddt2000 połączysz się z ecu pompy abs i zdiagnozujesz oraz skasujesz bledy, miałem podobnie i ten kabel mnie uratował, przy okazji zmieniłem nim wyświetlanie otwartych drzwi na prawidłowe, wyłączyłem czujniki ciśnienia opon oraz pozmieniałem parę innych ciekawych rzeczy :)

Do góry Bottom