• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie chcą wydać certyfikatu exportu

damian510

Bywalec
Punktów
0
Miasto
aktualnie uk
Witam mam poważny problem kupiłem anglika w Polsce i sprzedający twierdził ze bez problemu wyrobie na niego v5c, dostałem od niego ziolona cześć dowodu V5C (new keeper), zrobiłem przekładke i okazało się, ze v5c nie moge otrzymać ponieważ samochod jest wyexportowany, i wtedy wysłałem do nich v756 aby aby dostać chociaż certyfikat exportu w odpowiedzi od nich otrezymałem taki list:

Jestem załamany,wydalem ostatnie pieniadze na auto i przekładke, chce teraz przerejestrować to auto i nie wiem co zrobić, macie moze jakies rozwiazanie w tej sprawie?

damian510

Bywalec
Punktów
0
Miasto
aktualnie uk
pytalem, dzwonilem i twierdzi ze go nie ma tak więc koło się zamyka, a w dvla poradzili mi żebym na ten list od nich zarejestrował samochód, chyba pogłupieli

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
certyfikat zostal wydany i nic nie zrobisz tylko ponowna rejestracja w uk

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
zaden certyfikat nie zostal wystawiony, ktos auto wyexportowal i tyle. sprawa do zalatwienia tyle ze czasu potrzeba

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
co ty za bzdury piszesz znasz troche angielski to sobie przeczytaj co wyraznie jest napisane. w pierwszym i drugim zdaniu i nie wprowadzaj w blad. bo jedynie moze dostac certyfikat jak pojedzie do local dvla zarejestruje ponownie w uk bo innej opcji nie ma.

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
ciekawe ze miesiac
jak bedzie miał szczescie
mój kumpel czekal pół roku

ryszard410

Anglikomaniak
Punktów
24
Miasto
poznan
ale o czym my tu gadamy jaki certyfikat poszla sekcja 11 i dla tego maja we systemie ze wyeksportowany. tak jak jaro napisal jak bedzie mial szczescie ale to z ogromna boza pomoca

tomek_vw

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kraków
temat jest do załatwienia ale najszybciej jest przepuscić auto przez Niemcy i wjechac juz do PL na Briefie :wack:

ale sam poczytam z zaciekawieniem jak to można załatwić w UK ??

Do góry Bottom