• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MOT w Polsce czyżby ?

pluciorx

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
Warszawa
www.pcxsolutions.co.uk
Witam
Chciałem podzielić się z wami pewną informacją która dotarła do mnie wczoraj, podczas wymiany oleju w moim angliku w pl: otóż od 1 stycznia 2014 weszły podobno jakieś nowe przepisy dotyczace przeglądów aut,
I stało się możliwe zrobienie MOT na angielskie auto pod warunkiem ze właścicielem auta jest osoba legitymująca się brytyjskim paszportem.
Informacja ta pochodzi od diagnosty z jednej ze stacji kontroli w wawie...
Trochę to dla mnie nie spójne, czy ktoś może potwierdzić ?

adsik

Anglikomaniak
Punktów
16
Miasto
Mazowsze
Oczywiście że może zrobić przegląd, ale nie jest to MOT i jest mało wartościowy :)

A co do rejestracji...

7 Listopada ubiegłego roku, rzecznik generalny UE wydał opinię na temat sprawy prowadzonej Polsce w sprawie brau możliwości rejestracji samochodów z kierownicą po prawej. Sam wyrok miał już zapaść w pierwszym kwartale ubiegłego roku. Nim zapadnie sam wyrok mysle ze minie rok przynajmniej, może i dłużej, później wprowadzenie ustawy w życie, czyli pewnie ze 3 lata to minimum. Dla mnie debilne było to, że trzeba by zmieniać światła i LUSTERKA. Ale jak w angliku zmienię lusterka na europejskie to nie bede prawie nic widział. Jestem młody i kupuję tylko i wyłącznie angliki, ale moim zdaniem nie powinno być możliwości rejestracji "anglików" w naszym kraju. Może jest to pewne ograniczanie wolności, ale napływ aut będzie tak ogromny, że strach bedzie się poruszać po ulicy, bo jakiś debil będzie leciał na "trzeciego". Choć myślę że wzrośnie zainteresowanie wtedy przekładkami, bo ktoś kupi auto, dojdzie do wniosku ze wyprzedzić nie potrafi i zrobi przekładkę. Choć mi osoboście nie przeszkadza kierownica z prawej przy wyprzedzaniu, ale poruszam się juz długo anglikami...

Do góry Bottom