• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Montaż gazu w Polsce i dalsze formalności w Uk- pilne

tomasbydzia

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Bydgoszcz
Witam wszystkich!

Jesli , nie jest to odpowiedni dział , to prosze o wyrozumiałość i przeniesienie .

Moje pytanie :

Może ktos mi podpowiedzieć ,jakie są formalności w Uk po zamontowaniu istalacji gazowej w polskim serwisie? Co w DVLA zgłaszam , tłumaczenie dokumentów z instalacji ,homologacja Polska , nie będzie jakiś problemów z tym po montażu ?
W tej chwili nie mam jeszcze pełnego dowodu V5C , mam ten krótki odcinek jako kupujący i umowe angielsko- polską , a boje się , ze V5C chyba nie przyjdzie , bo niedlugo 4 tydzien leci , a sprzedajacy był ciapaty i cos mi sie wydaje , że olał temat...

A w DVLA , musza wbić pewnie w dowód ,że jest zamontowany gaz... Ma tez to swoje korzyści , gdyż bedzię mniejszy TAX , do zapłaty :)
Zdecydowałem sie na montaż 11.10.2012 , wiec dużo mi czasu nie zostało, zeby cos sie dowiedzieć , dlatego proszę o informacje od osób zorientowanych w temacie. Autko moje to Audi A6 , 2.4 , 2001 r. , koszt instalacji wysokiej klasy sekwencji to 3200 zł, w Uk , około 1200 f... wiec jakieś 6000 tys złotych. Wiec w Polsce , jest duzo taniej ,a mi bardzo szybko sie zwróci , gdyż będe jezdził autkiem raz na miesiąc lub dwa na pewno z Uk do Polski. :)
Proszę o informację , z góry bardzi dziękuje!!
Pozdrawiam wszystkich zmotoryzowanych z kierą po prawej! :D

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
nie panikuj proste to jak sami wiecie co

z homologacją walisz do dvla mówisz pani co jest co że auto ma teraz gaz i chcesz to wpisać, ja wysłałem bez tłumaczeń , nawet chyba kopię ( nie pamietam kilka lat temu ), v5c tak samo i chyba coś tam wypełniliśmy, ogólnie operacja 10 minut, 3 tygodnie czekania i przyszedł nowy v5c z gazem i czek na 12 funa bo tyle będzie taniej w skali roku za tax,

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
do ubezpieczalni tez trzeba zglosic z tego co pamietam

tomasbydzia

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Bydgoszcz
Ok dzieki , za odpowiedzi,
a co jesli moj V5C , nie przyjdzie , mozna sie upominac w DVLA zeby wysłali , skoro czekam 4 tygodnie...?

Do góry Bottom