• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

mineły 4 miesiące...

conan

Nowy
Punktów
0
Miasto
poland/london
witam!
auto oddałem do przekładki 4 miesiące temu( !!!! ) i mechanik nie wywiązuje się z umowy ( niestety tylko ustna ).kierownica już siedzi po lewej , została elektryka _chyba nie potrafi go skończyć...długa historia więc nie będę się rozpisywał jakie ściemy mi zapodaje ale termin oddania przekroczył czterokrotnie i moja cierpliwość skończyła się .moje pytanie brzmi czy mam iść na policję/co mogę zrobić prawnie w tej sytuacji? czy ktoś miał już taki przypadek?

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Zeby Ci pomoc musimy znac tresc umowy (nawet tej ustnej gdyz jest ona tak samo wiazaca jak umowa pisemna).
Dodatkowo dobrze by bylo wiedziec gdzie zostawiles auto 4 miesiace temu.

Jezeli termin zostal przekroczony czterokrotnie to mozesz zadac wydania auta w takim stanie w jakim jest bez uiszczenia zaplaty za wykonana (a w tym przypadku za niewykonana) usluge.
Szczerze mowiac niewiele bedziesz mogl zdzialac poza dokladnym opisaniem zaistniales sytuacji na forum, mozesz tez zlozyc pozew do Sadu o niewywiazanie sie z warunkow umowy i zadac mozesz np. odszkodowania ale bedziesz musial udowodnic ze zaklad lub stodola do ktorego oddales auto to zarejestrowana dzialalnosc gospodarcza. Jezeli nie jest to mozesz isc naskrazyc np. do Skarbowki, opcji jest wiele ale musimy znac wiecej szczegolow.

I zeby bylo na tip top to napisz z ktorego zakladu jestes niezadowolony, w przeciwnym przypadku temat bedzie trzeba przeniesc do "Wolnej Strefy".

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
A ten warsztat to jakoś się nazywa?
Przydał by się także adres?

Umowa słowna to trochę mało jak na oskarżenia

Rafał

Do góry Bottom