• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[mazowieckie] PRZEKŁADKI PRZERÓBKI ANGLIKÓW - PRZEGLĄD - CZĘŚCI - PEŁEN PROFESJONALIZM

Gabriel

Początkujący
Punktów
0
hmmm jesli koszt przekladki jest ok 4500 pln a samochod mnie kosztował jakies 800 f co po kursie terazniejszym jest ok 3800 pln to lacznie wyjdzie mi, no ile ??8300 a wiem przynajmniej w jakim jest stanie ten samochod i ma niewielki przebieg jak na ten rocznik, zreszta planuje pol roku pojezdzic nim na ubezpieczeniu z UK bo badania mam wazne do wrzesnia i ubezpieczenie takze, najwyzej bede potem sprzedawal go na czesci i raczej nie strace na nim . Druga sprawa słowo " czy jest sens przekladac " mozna róznie rozumieć, jak mi załatwisz taki sam za 6000- 7000 PLN wersję Europejską w dobrym stanie to biorę od ręki

P.S. to oczywiście jest moja opinia, tak samo słowo "czy się opłaca", jednym się opłaca jeśli mają auto przerobione i jest 50 % tańsze a drugiemu gdy będzie 5 % tańsze. dzięki za opinie BTW

mazurek

Gość
Punktów
40
Miasto
Wąsosz
www.mazurek24.pl
Gabriel
policz sobie wszystko czy jest sens przekladac to auto
Warto też pomyśleć o tym że nie zawsze tak przekładka jest ok,szczególnie jak auto ma kilka latek to jakość usługi jest gorsza.Potem zamiast z przyjemnością,jeździsz po warsztatach i kaska wylatuje z kieszeni.

Gabriel

Początkujący
Punktów
0
żadna przekładka nie jest idealna, to zależy jak trafisz, na jakiego fachowca, równie dobrze nowsze auta można spieprzyć

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
zwlasza jak odbieraja klienci auta po przekladce z choinka na zegarach
a przekladajacy im mowi ze tak musi byc bo nie da sie tego zrobic

paranoja

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
no tak eu pospawane z ćwiartek
to sa super auta , ala przekladka
nie myslisz chyba ze auto kosztujace 4-6 tysiecy do rejestracji jest w polsce naprawiane w taki sposob. na mobile mozna kupic takie auto za 600 do 1000 euro (cena wyjsciowa) i nie mow mi ze niemiec wstawil cwiartke i pomalowal. final jest taki ze taniej mozna kupic cale auto LHD niz przekladac. gabriel zrobi jak bedzie chcial, ale 14letniego 306 ja osobiscie bym nie przekladal.

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wioska :D
guzik na mobilu większość ofert to turasy albo ruskie ;)

Gabriel

Początkujący
Punktów
0
mam dylemat, nie powiem, ale naprawdę autko jest w bdb stanie i jeżdżę nim już od prawie 1,5 roku, poza sprawami eksploatacji to nic nie było robione, mały przebieg ma bo jak na ten rocznik 93 tys mil to nie jest dużo, a co do mobili to nie wiesz co kupisz, te turki czy ruskie na pewno Ci dobrego nie sprzedadzą, po oplątach akcyzy jeszcze się okaże że jest silnik do remontu i wtedy skarbonka a ten samochód znam bdb i jeśli ktoś dobrze zrobi przy dostarczeniu swoich części mogę nim parę lat jeszcze pojeździć, zaznaczę że jakość blachy jest doskonała, zero rdzy. Wiadomo każdy ma swoje zdanie, ja osobiście też wolałbym nie przekładać tylko jeździć tak jak jest ale w chorym Tuskowym kraju niestety musi zawsze wszystko być na odwrót, kłody pod nogi,
Jeśli mi ktos mówi że "angliki" są niebezpieczne to spójrzcie ile wypadków powodują "prawostronni" ? zbyt duża prędkość i brak wyobraźni. Amen

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
prędkość to pryszcz. brak wyobraźni i "więcej sprzętu jak talentu" ...
latają chłopaki po 200 km/h po polsce i jakoś wypadków nie powodują. trzeba trochę pojęcia mieć o tym jak się auto zachowa w sytuacji krytycznej

Gabriel

Początkujący
Punktów
0
też racja bo bez wyobraźni można nawet przy 60 km/h zginąć, ale jak można mówić o wyobraźni gdy za kierownicę dorwie się 18 latek ?? ok ja tutaj nie po to, trochę temat zmieniłem, sorry

holipa

Anglikomaniak
Punktów
26
Miasto
wiek nie jest wyznacznikiem. przykładem jest Adaś Zalewski który ma bodajże 14 lat i startuje w zawodach driftingowych , panuje nad autem lepiej niż niejeden kierowca z 20 letnim stażem

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
niestety w przypadku 306 koszt robocizny stanowi większość kwoty przekładki
możemy zrobić auto na Twoich częściach za 3500 zł

Pozdrawiam i zapraszam
Rafał

Punktów
0
Witam
Poproszę o koszt przeróbki Alfy 156 z 2005r. Auto po liftingu nowy przud

Załączniki

• media.jpg
    media.jpg
    133,7 KB · Wyświetleń: 0

Gabriel

Początkujący
Punktów
0
wiekowe może i tak ale czy ja kupię takie auto z takim przebiegiem ok 140 tys ?? większość tych aut ma ponad 230 tysięcy przebiegu, Niemiec może i ma ale trzeba wydać ok 2000 juro na samochód w miarę sprawny, a dojdą do tego opłaty w Polsce.nawet nie wiem gdzie szukać takich aut, najlepiej żeby można było bez żadnych pośredników i gdybym się z opłatami w Polsce do 10 tys PLN zmieścił za samochód to bym na pewno wziął jakiś 1,9 TDI z dobrym silnikiem

german

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wawa
przekładka Audi a3 2004 rok 3.2v6
Witam interesuję mnie powyższe auto.
Jaka cena za całość z rozdzieleniem ceny na robociznę i części ?

pozdrawiam

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
witam
Koszt przekładki uzależniony jest od kolorystyki środka
Koszt bez podania tych danych kształtuje się w przedziale 6500 - 7000 zł

Pozdrawiam i zapraszam
Rafał