• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mazda 6

LechAd

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lublin
Witajcie, mam możliwość sciągnięcia i przeróbki Mazdy 6. Czy ktoś z Was już ma doświadczenia z przeróbką tego auta? Czy warto się tym zainteresować?

norbert

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Krosno Odrzanskie
Witam milo wspominam przekladke mazdy6.Niema większych problemów przy przekładce.Moim zdaniem warte jest uwagi.

norbert

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Krosno Odrzanskie
Fotek nie ma.Ściany grodziowej nie wymieniałem tak życzył klient.Zdało egzamin.Ma pewnosc ze nawet przy drobnej stłuczce auto szczelne.Elektryka parę kabli do przedłużenia.Szyba do wymiany europa inna. To tak w skrócie.

norbert

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Krosno Odrzanskie
Cen raczej tu nikt nie podaje. Podpowiec b5 to niedrogo za takiej klasy auto.Jakim jest mazda 6.

krzysiob

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Białystok
już sprawdziłem jak to jest,
tam jest wycięcie na dole , w szybie dziur nie ma,
dlatego też trzeba wymienić ,

LechAd

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lublin
Torchę się uspokoiłem...

Dzięki! A czy możecie polecić kogoś z okolic Lublina?
Pozdrawiam
Leszek

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
norbercik powiedz mi jak to zrobiles ze przerobiles mazde 6 niewymieniajac sciany ( jest niesymetryczna ,inne przetloczenia ) przeciez auto to nie taczki ,robicie jaja czy co????????

norbert

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Krosno Odrzanskie
Bez urazy.Jak brak wyobrazni to nic nie zrobisz.Daj zdjencie jak wspawales sciane.Ja mialem sciane europe przelozylem pare elementow i wyglondalo estetycznie i praktycznie wszystko pasuje.Gozej primera 12 jest tak spasowana ze palca nigdzie nie wlozysz..Po nie umiejetnym wspawaniu sciany ktora sklada sie z 2 cienkich blaszek wypelnionych smolom wychodza z tego TACZKI i dziurawe.

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
A ja tam spawam ściany i w mazdzie 6 jak i w primerce p12
Jak chcecie mam zdjęcia :)

Pierwszą P12 jaką zrobiłem użytkuje osobiście i nawt mi nie cieknie :peace:

Rafał

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
wszystko OK , ale to wszystko powinno wygladac jak w orginale,nietylko zewnetrzny wyglad,pomysl norbert jak gosciu sie zabije takim autem to masz odrazu prokuratora,tak jak pisalem powyzej auto to nie taczki

pozdrawiam

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Nie wiem o co tu bić pianę
Widziałem kilka 406 gdzie autor nie wymieniał ściany tylko ją przerabiał
Niektóre z nich wyglądały na prawdę dobrze

Czemu ktoś ma się zabić przez ścianę grodziową?
Przecież magiel nie jest do niej mocowany więc się nie urwie
Kolumna podobnie w obu tych autach mocujemy ją do belki

Nie widziałem 6 po przeróbce ściany więc się nie wypowiem jak to wygląda
Mi tam by się nie chciało męczyć w gięcie i klepanie
Wole wyciąć, wstawić nowa i zabezpieczyć

Pozdrawiam
Rafał

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
masz racje lepiej wyciac,a nie bawic sie w zezbiarstwo,pozatym niechodzi mi oto ze przez sciane sie ktos moze zabic tylko ,jezeli tak by sie niedajboze stalo to policja bieze takie zeczy pod uwage i moga byc klopociki,wiec ludzie starajmy sie robic jak nalezy!!!!!!!!!!

norbert

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Krosno Odrzanskie
Niema się o co sprzeczać.Naprzyklad Megan 2 śruby oryginalne dodajesz z lewej ucinasz jest Europa.

** Dodano: 20-07-2009, 21:42 **
Niema się o co sprzeczać.Naprzyklad Megan 2 śruby oryginalne dodajesz z lewej ucinasz jest Europa.Mazda 6,Primera 12 maja cienki blaszki ze nadaja sie do zgrzewania niz do spawania.Primera 12 ma to ze 1,5cm ma roznicy od strony pasarzera i po zlozeniu schowka nie zalozysz.Na blendach sie uczylem i je eliminuje dla zadowolenia klijenta i jego bezpieczenstwa.

marekfl

Zaufany warsztat
Punktów
57
Miasto
Kielce
www.mserwiskielce.pl
[LISTA CZĘŚCI] Mazda 6 2005' po FL 2.0 diesel CiTD

Witam potrzebuje informacji na temat przekładki (lista części, mile widziany opis)Mazdy 6 (sedan) model z 2005 roku (z nawigacją) skrzynia manualna.

Przeszukałem trochę forum i chciał bym uporządkować trochę temat tego modelu bo jest kilka tematów i wszystko w zasadzie porozrzucane

Za wszelkie informacje z góry dziękuję. Jak zrobię auto to postaram się umieścić jakiś "manual" ze zdjęciami.

Z tego co odnalazłem to

- szyba przednia jest do wymiany !
- ściana grodziowa do wycięcia/zgrzania !
- elektryka do przerobienia
- jak z konstrukcja zawieszenia (czy "sanki" albo cos innego w przednim zawieszeniu jest do wymiany)
- pompa ABS (wydaje mi sie ze jest w innym miejscu)

proszę o poprawienie Mnie, wymieniłem to na podstawie informacji które znalazłem na, przymierzam się właśnie do tego auta ale jeszcze do mnie nie dojechało wiec na razie nic nie widziałem na "żywo"

cyranek

Anglikomaniak
Punktów
9
Miasto
Wadowice
Robiliśmy Mazdę 6 i fajnie się przekłada. Ściana musi być wstawiona europejska.

norbert

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Krosno Odrzanskie
daj logiczny powód dlaczego wymieniles i jakie beda skutki.passat ,audi jest wymagana wymiana z prostych powodów.daj zdjecia .powodzenia :gora:

** Komentarz dodany przez: Auto-Mis: 18-08-2009, 21:50 **
orty

Do góry Bottom