• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mazda 6 po przekładce immobilaizer blokuje

abcalex

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Piaskowiec
Witajcie
Dziś skończyłem przekładać mazdę 6 2004 rf5c
Wszystko szło super lecz podczas próby odpalenia zaczęła szybko mrugać lampka immobilaizera i rozrusznik nie kręci.
przewody komputer immobilaizer kierownica nie były ruszane tylko przewody kierownicy zostały przełożone na inne miejsce.
Akumulator odłanczałem na pare h żeby zresetować kompa i dalej to samo.

Macie jakieś pomysły?

pozdrawiam

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
495
Miasto
łódzkie
kostki wpięte ? centralka alarmu poziomo na nagrzewnicy ?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
495
Miasto
łódzkie
wypnij jeszcze raz te małe kostki pod stacyjka zobacz czy piny nie zagiete, zamknij otwórz auto z pilota, niebyło wczesniej jakiegos odcięcia własnej roboty ? pastylki itp.

abcalex

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Piaskowiec
kostki pod stacyjką wpięte piny całe, żadnych odcięć nie ma, nic nie pomaga

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
495
Miasto
łódzkie
no to wiecej nie mam pomysła, może jeszcze masy sprawdź no i akumulator podmień/podładuj

abcalex

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Piaskowiec
Temat rozwiązany okazało się, że nad bezpiecznikami są dwie białe bardzo podobne kostki różniące się ilością kabli i one były zamienione.

pozdrawiam

matelko137

Początkujący
Punktów
0
Miasto
pisz
właśnie teraz sam się zabrałem do przekładki mazdy 6 i mam identyczny problem , tylko ze nie mogę znaleźć tam tych dwóch białych kostek które mogłyby byc zamienione , prosiłbym o ściślejsza lokalizacje tych kostek i ewentualna pomoc jak wyjsc z problemu , bo przyznam ze jestem amatorem to dla mnie bardzo wazne bo juz auto bardzo mnie denerwuje

Do góry Bottom