• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mazda 6 po lifcie, zaczynam rozkręcać

irtyko

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Podlaskie
Witam!
Przerabiam sobie mazde 6 2006r po lifcie, wczoraj wymieniłem prawe drzwi (stare były pobite) i od razu zwróciłem uwagę na silniczek szyb
28. Silniczki szyb
zapewne z każdym dniem będzie przybywać pytań ale na dziś mam trzy ;p

po co wymieniać w/w silniczek ?
mam fotele europejskie, ale chcę zostawić te z GB, wtedy wymieniam tylko podstawę ?
i 17. Tunel środkowy,
ten element koniecznie do wymiany ? podobno sam tunel może zostać, jak z tym jest ?
dzieki i pozdrawiam

ps:
"nie trzeba silnikow szyb
nie trzeba przepinowywac panelu szyb , wrecz musi byc europa
"
juz jedna odp mam ;p

Soldier13

Anglikomaniak
Punktów
0
Miasto
Czajków k.Kalisz
jest taki dział, w trakcie przekładki, tam chyba powinieneś przenieś swój temat, poproś administratora żeby to teraz zrobił :) powodzenia, będę obserwował temat :)

irtyko

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Podlaskie
"soldier13" być może masz rację :) jesli któryś z moderatorów tu wejdzie z pewnością przeniesie temat:)
samochód przekladam po pracy 2-3 h dziennie mam na to, dziś np: wykręciłem fotele i kanapę, więc może to trochę potrwać ;p ale robię zdjęcia więc mogę się podzielić nimi
musisz miec zaslepki na sróby
rozumiem że podstawkę pod fotele L (kierowcy eropa) trzeba zmienić bo zmienia się wykładzinę ?
i druga sprawa, fotel pasażera (lewy angol) ma dźwignię do pochylania oparcia, a fotel prawy (kierowca angol) ma pokrętło od oparcia , co z tym ? czy to już zostanie jeśli zostawię fotele angielskie ?

---------- Dodano 27-06-2012 o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano 25-06-2012 o 22:01 ----------

Witam!
Powoli kręcę auto, wczoraj nie miałem czasu ale dziś zdemontowałem deskę , parę fotek niżej

i mam pytanie
w którym momencie wymieniać szybę ? bo zastanawiam się czy nie zrobić tego teraz jak wszystko jest rozbabrane
i jaka to szyba ma być, bo są 3 rodzaje tak ?

jeśli czas pozwoli to na sobotę planuję wymianę ściany grodziowej :)

irtyko

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Podlaskie
wersję europejską przekładki mam jeszcze na karoserii nie rozebraną i nie widziałem jeszcze ściany grodziowej, ale na zdjęciu zaznaczyłem kolorem czerwonym jak przewiduję ciąć ścianę (oczywiście poczekam z tym aż rozbiorę przekładkę z europy), powiedzcie mia czy dobrze planuje to zrobić ;p :)

By irtyko at 2012-07-01

By irtyko at 2012-07-01

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
belke podszybia sostawiasz
otwór od zasysu zaslepiasz wycinajac ten kawalek z EU pasuje idealnie w tloczescia
reszta sciany ja osobiscie wymieniam cala z nadkolami

irtyko

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Podlaskie
Witam!
miałem małą przerwę w pracach przy mazdzie, dziś walczyłem ze ścianą grodziową EU, mam cały przód europy więc muszę wycinać ścianę i z GB i z EU , i mam z tym mały problem, najpierw tnę po podłodze, i teraz zastanawiam się jak odciąć przy tych nadkolach ? w samym rogu ?czy tak 3cm wcześniej po rancie ?
i druga sprawa góra pod belką podszybia ? jak tam ciąć ?
no i cała ścianka jest osadzona na podłużnicach, w tym miejscu trzyma się na klej ??
z góry dzięki za odpowiedź :)

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
zadzwon to wytlumacze , zebys tego nie spieprzyl

irtyko

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Podlaskie
mam już podmienione maglownice, i będę wkładał ścianę grodziową, ale zastanawia mnie jeszcze to czy pompa abs zostaje na miejscu ? bo tam serwo teraz pójdzie więc nie wiem czy nie będzie przeszkadzać

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
czujnik naslonecznienia do climatronika

PS. trudno ci bedzie to autko zrobic z tego co czytam

irtyko

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Podlaskie
Witam!
miałem trochę przerwy w pracach przy mazdzie, ale już wróciłem i robię, ścianka wstawiona, już pedały, nagrzewnica itp wstawione, belka przykręcona, wszystko idzie łatwo, ponieważ wczesniej robiłem zdjęcia przy rozbiórce europy to teraz w odwrotnej kolejności lecę, mam tylko problem z komputerem, nie wiem jak go zamontować , wiem że potrzebne są te dwie podstawki do których się go przykręca, ale nigdy wczesniej tego nei widziałem i nie bardzo wiem jak to sklepac, domyślam się że to idzie na ten element w lewym rogu ? tak jak na zdjęciu ?http://www.picshot.pl/public/view/full/208012

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
na ten fragment ,wchodzi jeszcze jedna blacha do której jest przykrecany komp

mam takie mocowanie jak by coś

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
powinienes miec takie mocowanie jak niebedziesz miał to wymyśl coś innego

Załączniki

• 22112011146.jpg
    22112011146.jpg
    943,8 KB · Wyświetleń: 98

irtyko

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Podlaskie
a to takiego nie mam, staram się zrobić oryginał więc blaszka musi być oryginalna :p , nawet ściana grodziowa jest pomalowana jak jak oryginał ;p
ale po za blaszką mam jeszcze jeden problem, składając auto wywaliłem wiązki angielskie i wstawiłem te z europy (chodzi o dwie wiązki w środku) i problem jest taki że brakuje mi jednego dużego szarego gniazda
(z lewej strony, nad małymi bezpiecznikami), a wtyczka jest, byłem z deczka skołowany bo na zdjęciach które robiłem wszystko było, a że wiązkę europejską z silnika wywiozłem zaraz po wymontowaniu ;p nie mogłem dojść co i jak.
Co teraz powinienem zrobić ? montować wiązkę europejską z silnika ? czy montować w środku wiązkę angielską ?
A i linki od biegów po lifcie się wymienia ?
Pozdrawiam

Do góry Bottom