Witam mam pytanie i prośbę, na początku przedstawię pokrótce mój problem, zakupiłem samochód w Anglii Fiat Punto. Zakupiony został na aukcji ,bez dokumentów czyli bez dowodu rejestracyjnego gdyż samochód był uszkodzony w nieznacznym stopniu i wszystkie dokumenty są w DVLA czyli Wydziale Komunikacji w Anglii ale nie wydadzą V5C Dowodu rejestracyjnego. Samochód został przełożony na lewo stronę i zostały zrobione czynności związane z opłatami oraz samochód przeszedł pomyślnie badania techniczne,ale z Wydziału komunikacji otrzymałem odmowną odpowiedz, że na dokument który ja posiadam czyli dokument eksportowyV963 aktualnie nie rejestrują, jedynie na V561(czyli tymczasowy dowód rejestracyjny) lub na V5C (Dowód rejestracyjny).Niestety DVLA nie wyda takiego dokumentu, tylko dokument eksportowy , który posiadam.Bo muszę zrobić test VIC Moje pytanie brzmi , jaki wniosek potrzebuje, ( bo raczej nie jest to odstępstwo od warunków technicznych). Pragnę zauważyć że dawniej na ten dokument eksportowy można było rejestrować samochody. Bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki.Jak to załatwić tanio abym mógł zarejestrować w Polsce.???