• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MAM AUTO W PL Z V963.JEST JUZ PRZELOZONE I NAPRAWIONE.CZY I JAK MOGE WYROBIC V5C

daronowysacz

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Nowy Sącz
a czy teraz można rejestrować na V963 W Polsce??

---------- Dodano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

a czy teraz można rejestrować na V963 W Polsce?? jest jakaś ustawa ??że można rejestrować??

daronowysacz

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Nowy Sącz
Mam samochód z kat C ale posiadam do niego tylko dokument v963 tzn dokument eksportowy,i chcąc uzyskać V5C lub v561 musi samochód przejść w Anglii VIC test.W Polsce samochód przeszedł badania i jest ok,ale niestety nie zarejestruje na V963.czy zna ktoś sposób jak obejść te przepisy bo nie mam ochoty jechać do Anglii na 20 min.Proszę o poradę..

mariano261

Nowy
Punktów
0
Miasto
Tarnowska Wola
ja jakieś dwa lata temu w moim urz.komunikacji zarejestrowałem auto z V963 bez żadnych problemów, ale w zanadrzu miałem wydrukowaną jakąś ustawę mówiącą o ww. pojazdach, jeżeli kogoś bedzie interesowała mogę odszukać

stunt125

Gaduła
Punktów
0
Miasto
PRZ
dzwoniłem do ministerstwa i niestety aktualnie V963 nie jest uznawany za dowód rejestracyjny ani za tymczasowy dowód jak miało to miejsce rok temu, aktualnie akceptowane dokumenty to V5C lub V561

Adamus

Początkujący
Punktów
1
Miasto
warszawa
można legalnie poruszać się samochodem w PL po przekładce z polskim przeglądem i ubezpieczeniem?
samochód posiada v5c

tomek_vw

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kraków
teoretycznie masz 7 dni na zgloszenie samochodu do urzedu celnego po przekroczeniu granicy z zamiarem pozostawienia auta w PL

Jest taka luka prawna troszke bo niema cię kto skontrolować :
- dla policjanta masz przegląd i OC oraz dowód rejestracyjny - ostatnio kumpel rozwalił forda z DE miał PL OC ale nie miał przegladu i dostał 500zł mandatu za poruszanie się autem niedopuszczonym do ruchu i wsumie tyle

musiał byś chyba trafić na słuzbe celną oni mogli by się dowalić jak nie masz akcyzy zapłaconej

przerabiałem podobny temat jak po pewnym czasie poszedłem do Urzedu celnego zapytać co mam zrobić bo żona jest właścicielem auta ponad rok i zdecydowaliśmy się go sciągnąć do PL to celnik zapytał mnie może mienie przesiedleńcze :) a ja do niego że chce zapłacić akcyze za auto ..... był bardzo zakłopotany i nie oficjalnie zapytał kiedy ostatnio byłem tym autem zagranica np na słowacji :lol:

Punktów
0
POMOGĘ W REJESTRACJI NA V963 W POLSCE, KOSZT JEDYNIE 1000 ZŁ, BEZ KONIECZNOŚCI WYWOZU AUTA DO NIEMIEC CZY ANGLII. LEGALNIE, FAKTURA, ZAPRASZAM
510-459-861

a czy teraz można rejestrować na V963 W Polsce??

---------- Dodano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

a czy teraz można rejestrować na V963 W Polsce?? jest jakaś ustawa ??że można rejestrować??
KWESTIA INTERPRETACJI PRZEPISÓW PRZEZ DANEGO STAROSTĘ, W 95 % KRAJU NIE HONORUJĄ V963

Ostatnio edytowane przez moderatora:

mako

Nowy
Punktów
0
POMOGĘ W REJESTRACJI NA V963 W POLSCE, KOSZT JEDYNIE 1000 ZŁ, BEZ KONIECZNOŚCI WYWOZU AUTA DO NIEMIEC CZY ANGLII. LEGALNIE, FAKTURA, ZAPRASZAM
510-459-861

KWESTIA INTERPRETACJI PRZEPISÓW PRZEZ DANEGO STAROSTĘ, W 95 % KRAJU NIE HONORUJĄ V963
Czy wciąż możesz pomóc?

Do góry Bottom