• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

licznik mil mondeo mk3

cyranek

Anglikomaniak
Punktów
9
Miasto
Wadowice
trzeba go przywieść/przysłać np. do nas, my go zaprogramujemy programatorem :)
gratis dołożymy kompa ....

N

niko123

.... w kazdym serwisie forda . pierwszy do jakiego kiedys dzwoniłem podał cene 150zł za taka usługę

cyranek

Anglikomaniak
Punktów
9
Miasto
Wadowice
za wgranie nowego wsadu ? chyba za uaktywnienie chwilowego to 150 zł bo trzeba to WDSem/IDSem zrobić.
Ciekawe że to ASO robi. Ja dzwoniłem i mówili że cały licznik mi sprzedadzą.

inzynier04

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Gdynia
a licznik musi być zamontowany czy da się luzem programować? no bo co się programuje-komputer samochodu czy sam licznik ma jakiś programik liczący a możne kwestia wymiany liczydełka w skrzyni ?

cyranek

Anglikomaniak
Punktów
9
Miasto
Wadowice
programuje się licznik, a konkretnie jego procesor. Jest to kwestia wsadu.

inzynier04

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Gdynia
witam.

w liczniku nie pokazuje mi temperatury tylko kilometry albo mile do przejechania na benzynie czy ktoś wie dlaczego i czy da sie coś z tym zrobić?

cyranek

Anglikomaniak
Punktów
9
Miasto
Wadowice
Ja wiem kolego.
Masz licznik z kompem a nie masz manetki info (tej z kierunkami) i nie możesz przestawić innych opcji.
Kup manetkę i po sprawie, lub wgrać soft bez kompa.

Jacekn8

Gaduła
Punktów
0
Miasto
tarnów
Ja wiem kolego.
Masz licznik z kompem a nie masz manetki info (tej z kierunkami) i nie możesz przestawić innych opcji.
Kup manetkę i po sprawie, lub wgrać soft bez kompa.

Czyli że jak nie mam komputera pokładowego i przy przekładce kupię taki europejski i wymienię manetkę to będę miał komputer i przebieg w km ???

kukiz18

Nowy
Punktów
0
Miasto
Mierzęcice
Witajcie. Mam taki licznik w wersji angielskiej. Chcialem wgrać mu wsad z eu ale nie moge odczytać motoroli. Z tego co kojaże zawsze jak odczytywałem to były Motorole MC68HC912D60 na ogól maska 013KJ. Tutaj mam XC68HC912D60 maska VFU8, Czy mój ETL HC912 da radę to ruszyć? Nie moge sie z tym połączyć. Cały czas mam brak odpowiedzi.

Na procesorze mam wybite numery
SWD10
01050
032R00

Reset i BKGD do gory, może ktoś podpowiedziec na pw? będe wdzięczny

daniel79

Gaduła
Punktów
0
Miasto
hrubieszow
panowie mam taki problem. Szukałem we wsadzie mondeo 2005 gdzie jest komp pokładowy , wgrywałem powyzej 20 razy nowy eprom i sprawdzalem w aucie . Niby bylo wszystko ok komp dzialal , ale pozniej okazalo sie ze po ruszeniu przestja dzialac kierunki. Na innym liczniku w ktorym tez zmienilem wsad na ten sam wszystko dziala ok , tylko ten orginalny licznik swiruje rowniez na ori epromie. Sprawdzilem i wyszło ze reszta pamieci procka hc912d60 jest zmieniona. Czym mozna zapisac cała zawartosc tej motki? , w upa zapisuje tylko eprom Ewentualnie co moglo sie stac , w aucie właczalem test zegarów ,dziwna sprawa

daniel79

Gaduła
Punktów
0
Miasto
hrubieszow
ten licznik i tak poswiecony dla testów nie wart zachodu , drugi dostał komputer pokładowy eu i działa jak nalezy .Chodzi mi czym mozna zapisac calego procka, w razie jakby kiedys było trzeba cos podobnego postawic
Mam orginalna zawartosc całej motki.

daniel79

Gaduła
Punktów
0
Miasto
hrubieszow
z tego co pamietam to maska 0K13J. Zapisac go jako HC9S12 . Orginalnie odczytywalem go jako MC68HC(9)12D60

Do góry Bottom