• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

LHD z anglii jak zarejestrowac (z siebie na siebie) by uniknac jakichkolwiek klopototow?!

ralphik86

Początkujący
Punktów
0
Miasto
włocławek
witam, mam zamiar kupic LHD auto w anglii na siebie, za ok trzy miesiace mam zamiar pojechac nim do polski na urlop, i w tym czasie chcialbym go przerejestrowac ponownie na siebie tyle tylko, ze w polsce. czy jest to mozliwe?? sprawa ma sie nastepujaco. mieszkam w anglii ubezpieczenie takiego auta na mnie byloby w anglii kolosalnie drogie, dlatego tez chcialbym kupic auto na siebie, pojechac nim do polski, po czym sprzedac go fikcyjnie mojemu ojcu dopisujac sie jako wspolwlasciciel do ubezpieczenia polskiego. po urlopie wrocic autem na wyspy, cancelowac ubezpieczenie tutaj i upajac sie jazda po anglii na polskim ubezpieczeniu.

jesli ktokolwiek zrobil kiedys tak samo, lub podobnie, lub jesli ktos wie co nieco w tym aspekcie prosze o pomoc, bede dozgonnie wdzieczny.

ralphik86

Początkujący
Punktów
0
Miasto
włocławek
czyli prawde mowiac z siebie na ojca i siebie nie bedzie problemu?! to super. prawde mowiac spodziewalem sie jakiegos dochodzenia dotyczacego ubezpieczenia, ze jak to mozliwe kupic po czym sprzedac go komus i sobie jednoczesnie. tak czy inaczej super sie stalo. dzieki za odp i pomoc.

brentmotors

Anglikomaniak
Punktów
7
Miasto
gorzow wlkp
jezeli bedziesz mial problem to wyslij do dvla aplikacje o nowy dowod na fikcyjne nazwisko ale swoj adres i przy przerejestrowywaniu w polsce nie bedziesz mial problemu

druga sprawa sprawdz w swoim wydziale komunikacji w polsce czy rejestruja auta z anglii bo nie wszedzie to robia.nawet jak jest lhd ale ma angielski dowod to moga robic problemy. u mnie kiedys chcieli zeby udowodnic,ze auto bylo oryginanie lhd a nie przerabiane

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
brentmotors napisał:
u mnie kiedys chcieli zeby udowodnic,ze auto bylo oryginanie lhd a nie przerabiane
u mnie tez tak bylo tylko nie wk tylko na przegladzie, ale gosc sam sprawdzil w serwisie i spoko

Do góry Bottom