• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Leon po przekładce parowanie szyb

williams01

Uczestnik
Punktów
0
witam mam leona po przekładce
I razem z nim problem jak powyżej
W trakcie deszczu lub niskiej temperatury strasznie parują mi szyby mimo tego że daje nawiew na przednią szybę na full ( jak daje ciepły to parują jeszcze bardziej)
dmuchawa wieje dobrze strumień powietrza jest silny

williams01

Uczestnik
Punktów
0
wilgoc pod dywanem
Fakt jeszcze w angielskiej konfiguracji nie było prawej rynienki podszybia i nalało się trochę na mate pod dywanem po prawej stronie
Tylko czy to by powodowało aż takie parowanie szyb??
Nie ma żadnych ukrytych wlotów powietrza które mogłem pominąć przy przekładce

stas1

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Jarosław
A czy przednia szyba od środka jest mokra(skroplona woda do pół) przychodząc po nocy do samochodu( mówimy o sytuacji gdy auto stoi pod chmurką nie w garażu)???

williams01

Uczestnik
Punktów
0
Naprawiłem obieg powietrza w aucie tzn. uszkodzony byl silniczek w nawiewach od regulacji nadmuchu(obieg zewnętrzny, obieg wewnetrzny)
Teraz nawiew działa prawidłowo

Poskutkowało to tym że jak mam zaparowaną przednią szybę to na gorącym nadmuchu mam szanse ja odparowac w trakcie jazdy

Jednak nie zmienia to faktu że szyby wciąż mi parują
A czy przednia szyba od środka jest mokra(skroplona woda do pół) przychodząc po nocy do samochodu( mówimy o sytuacji gdy auto stoi pod chmurką nie w garażu)???

Nie szyba nie jest mokra, to jest cos takiego jak by bardzo drobna para

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
wciśnij obieg zamknięty i zobacz czy mgła znika jeśli tak masz zamienione otwieranie z zamykaniem, sprawdź też fitr pyłkowy czy jest suchy i nie leci tam woda

williams01

Uczestnik
Punktów
0
wciśnij obieg zamknięty i zobacz czy mgła znika jeśli tak masz zamienione otwieranie z zamykaniem, sprawdź też fitr pyłkowy czy jest suchy i nie leci tam woda

Kierunek nawiewu jest na pewno dobry. Filtr kabinowy jest nowy i na pewno nic sie tam nie leje i jest suchy.

Para ktora osadza sie na szybie jest tlusta . Jak włacze nawiew to przez chwile czuc jak by plyn chlodniczy w Aucie.
Jak na razie nie zauwazylem tez ibytku plynu chlodzacego. Ale wydaje mi sie że ,,mistrzu " ktory mi sprzedawal czesci do przekladki sprzedal mi nawiewy z peknieta nagrzewnica. Ale jeszcze to dokladnie sprawdze.

Żadnej innej opcji nie ma, wilgoci w aucie nie ma ,dywan jest suchy. Nie leje sie woda do środka.
Tym bardziej ten smrod plynu chlodzacego o czyms swiadczy

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
to uszkodzona nagrzewniczka, 1.zerknij w odpływ jak jest tłusto to na 100 % 2. z boku masz pokrywke na 4 śróbki zdejmij ja i zobacz

williams01

Uczestnik
Punktów
0
W dyszach nawiewu skierowanych na nogi pojawily mi sie śladowe ilości plynu chlodzacego.
Mam juz nowa nagrzewnice
Dzisiaj ja zmieniam. Duzo z tym roboty , sam zaczynam sobie współczuć

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
który to leon ? jest opcja bez zdejmowania deski ale musisz wykazać się zdolnościami akrobatycznymi jak człowiek guma

williams01

Uczestnik
Punktów
0
który to leon ? jest opcja bez zdejmowania deski ale musisz wykazać się zdolnościami akrobatycznymi jak człowiek guma

Leon 1M
Nagrzewnice już wymieniłem , jestem na etapie składania .
Absolutnie nie widzę możliwości wymiany nagrzewnicy bez zdejmowania deski.

Do góry Bottom