• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

LandRover Freelander 04- czy warto?

el_Toro

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Witam!
Proszę o informację. Mam możliwość kupna LandRovera Freelandera z 2004r.oczywiście anglika. Jeszcze nie widziałem samochodu ale chciałabym sie was dopytac czy wogole jest sens sie za to łapać.
Jak wygląda sprawa z przekładką w tym samochodzie. chciałbym sie zorientowac ile czesci i ew. jakie musze kupić do przekładki. Aaa i ile wg Was powinien kosztowac taki samochod sprowadzony z anglii bez przekładki zakładając ze jest w ekstra stanie? Dzięki

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
co do przekładki to kolega Rysiek mi podpowiedział i w zasadzie to samo Ci napiszę że do wymiany masz w tym aucie maglownicę + deskę rozdzielczę z nakładką airbagu pasażera, resztę można przerobić tak jak w starszym modelu lub dokupić części.
Cena takiej kompletnej przekładki jeśli nie chcesz się bawić w przerabianie to ok 5tyś, jeśli chcesz przerabiać angielskie mechanizmy, przewody itd to musisz tylko kupić nowy magiel koszt ok 2500zł + deska rozdzielcza z nakładkę, przerobienie angielskiej to koszt 1500zł. Ceny są zbliżone w 1 przypadku mas zużywane części ale przekładka prosta i przyjemna nic nie przerabiasz, w drugim masz wiecej roboty ale nowy magiel z gwarancją.
Jeśli o czymś zapomniałem proszę o poprawę lub dopisanie.

Andrzej

KZ1

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Katowice
mam nowe deski rozdzielcze (odlewy 100% jak oryginał) w cenie 1100zł z zaślepką airbag (do użytku tylko przy odłaczonej poduszce) jak coś 797-128-907

Andrej

Początkujący
Punktów
0
Miasto
zgierz
Witam,kupiłem w angli auto jest nim LandRover 2002r td4 z przebiegiem 65 tys mil,dałem za niego 3250Ł,jestem z niego bardzo zadowolony,największą obawe miałem oddając go do przerobienia,długo szukałem i znalazłem,przełożony fachowo i na orginalnych częściach odwdzięcza sie bezawaryjnościa

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
Taki Freelek jak pana to naprawde rodzynek,miło mi sie go robiło,

Do góry Bottom