• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

LAND ROVER FREELANDER - Temat zbiorczy

Iro

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
dzieki kuba777
w moim z 2001 jest nad serwem ale przykręcony do grodzi u góry.Chyba go tam zostawie bo na drugiej stronie nie ma miejsca, dam tylko nowe, długie rurki.

piter4

Początkujący
Punktów
0
Miasto
zielona góra
Mam pytanko?Po przerobce gdzie mozna uzyskac homologacje do przegladu technicznego no i ile kosztuje taka homologacja poniewaz na zadnej stacji nie chca zrobic mi przegladu technicznego bez tej homologacji.Pozdrawiam

Legion1349

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
a jak jest z wymianą klamki z zamkiem na kluczyk? wystarczy mieć samą klamkę czy trzeba jeszcze dorabiać jakieś mechanizmy? I jeszcze pytanie jak mogę przerobić sterowanie centralnego zamka żeby jako pierwsze otwierały mi się teraz drzwi po lewej a nie te z prawej? Przyznam że jest to irytujące :p

jumpol

Gaduła
Punktów
2
Land Rover Freelander licznik

Nigdzie nie mogę znaleźć informacji dot. przestawienia licznika we freelanderze 99 z mil na km, czy może mi ktoś pomóc w tym temacie? :mur:

jumpol

Gaduła
Punktów
2
Mam pytanie, czy we Freelanderze 99 można w jakiś sposób przerobić angielskie ramiona wycieraczek, czy muszę kupować europejskie?

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
Poszukaj były gdzieś zdjęcia na forum jak przerobić

N

niko123

z ramionami wycieraczek trzeba pojechać do kogoś kto ma palnik i na ciepło mozna przegiąć je w drugą stronę. Póżniej lekki szlif , farba i już masz europejskie

jumpol

Gaduła
Punktów
2
Niestety, przejrzałem całe forum ale niestety nie znalazłem żadnych zdjęć, gdyby ktoś miał byłbym wdzięczny za ich zamieszczenie.
Jutro spróbuje powalczyć z palnikiem. :)

N

niko123

to proste jak drut! -w tym przypadku cienki płaskownik, który należy odgiąć w przeciwną stronę .Odrysuj sobie ramie wycieraczki na duzej kartce papieru i masz już szablon do wygięćia w drugą stronę .Myśle że nie potrzebne zdjecia i dalsze opisy do tak prostej czynności....

tumus

Nowy
Punktów
0
Miasto
Radomsko
Nie wiem czy dobrze myślę, ale wydaje mi się, że zamiast giąć na gorąco łatwiej byłoby przeciąć przed przegięciem i za przegięciem, obrócić i ponownie pospawać. Później oszlifować, pomalować i ramiona jak nowe. Jeśli źle myślę to proszę mnie poprawić.

Iro

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
No to mój freelander już prawie przerobiony, troche to trwało ale widać już koniec.
mam tylko prośbę do forumowiczow gdyz szukam kogos kto przerobilby mi puszkę od klimy porządnie . jak znacie jakieś namiary to podajcie. Z góry dziękuję.

waldis75

Nowy
Punktów
0
Miasto
wielkopolska
Freelander puszka klimy

Witam, mam pytanie jak przerobić puszke klimy we Freelanderze 2.0TD z 1998 roku i czy da sie to tak zrobić żeby nie przenosić skrzynki bezpieczników? Jeśli to możliwe to prosiłbym o jakieś zdjęcia i opis. Przepraszam jeśli wstawiłem temat w nieodpowiednim miejscu, ale jestem nowy, więc prosze o wyrozumiałość.

kuba777

Początkujący
Punktów
0
Miasto
gdynia
Odpowiedź jest w tym temacie, sam zadawałem takie samo pytanie.
Więc wystarczy tylko przeczytać w całości ten temat na forum.

grzesiek08

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poręba
Krótko w temacie ramion wycieraczek : po co katować palnikiem ? Dobre imadło , odrobina cierpliwości i klucz "francuski" lub mors. Wierzcie !!! naprawdę można je wyprofilować nie grzejąc palnikiem ramion. Przy odrobinie sprytu nawet nie trzeba ich malować. Wiem co piszę ponieważ przerobiłem dwa komplety i ludzie pytali ile płaciłem za oryginalne ramiona :) .

mikolaj85

Początkujący
Punktów
0
Miasto
q
LAND ROVER FREELANDER

Witam
Czy wie ktoś gdzie moge znależć dokładny opis ze zdjęciami przekładki Freelandera ?? Pamietam że był na forum bo go czytałem ale wtedy nie miałem auta, teraz już mam auto to tematu nie ma :) Bardzo prosze o przesłanie jak ktoś ma.
Pozdrawiam

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
zdiecia były czasowo niedostepne bo cieszyły sie takim powodzeniem że nie nadążałem opłacać trasferu na fotosiku,teraz juz są

mikolaj85

Początkujący
Punktów
0
Miasto
q
rys00 Jeśli chcesz ja moge je zamieścić na dobrym serwerze a poźniej Tobie prześle bezpośrednie linki i je tu umieścisz... i nic nie bedzie tzreba płacić :)
Pamietam że był taki temat nie ten o ścianach grodziowych, był inny gdzie było duzo zdjęc ale nie moge znależć.
Pozdrawiam

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
fotki mam na innym dysku jakoś nie moge znależć czasu aby je zgrać na obecny komp.może w wekend sie spręże :piwko:

Do góry Bottom