• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

LAND ROVER FREELANDER - Temat zbiorczy

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
narazie wszystko robisz dobrze,końcówki jeszcze rozetnij przestaw o jedno oczko i zespawaj

oktawian

Anglikomaniak
Punktów
3
Miasto
Zielona Góra
a nie prościej kupić oryginalny europejski silnik ? :ke:

piter4

Początkujący
Punktów
0
Miasto
zielona góra
a jak z przeróbką świateł jak to zrobić ,no i jak wyciągnąć lampe ,trzeba odkrecac zderzak czy nie? odkreciłem sroby górne od lampy i nie moge wyjąć tak jak by dołem coś trzymało.

** Dodano: 30-07-2009, 17:33 **
o jakie końcówki chodzi przy tych wycieraczkach? te do rozcięcia i spawania.jak zrobic aby mocowanie pasowało do podszybia.prosze o jakies foto.pozdrawiam

Paweł2008

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Pomorskie
piter4 napisał:
a jak z przeróbką świateł jak to zrobić ,no i jak wyciągnąć lampe ,trzeba odkrecac zderzak czy nie? odkreciłem sroby górne od lampy i nie moge wyjąć tak jak by dołem coś trzymało.

Niestety żeby wyjąć reflektor musisz zdjąć zderzak. Ale da się przerobić lampy nie wyciągając ich z samochodu.

midnight

Nowy
Punktów
0
Miasto
Konin
a kolego jak przerobic te lampy? bo szukam i szukam i nic nie moge znalesc na ten temat.

kuba777

Początkujący
Punktów
0
Miasto
gdynia
Lampy z tego co czytałem to wystarczy mocowanie żarówek przerobić tzn. trochę obrócić, jutro bede mieć zdjęcia to wrzucę na forum. A jeśli chodzi o wycieraczki, ja zamocowałem cały mechanizm - od strony słupka kierowcy mocowanie pasuje na płask, a od środka samochodu do tej blachy przyspawałem śrubę z dwiema kontrami i ustawiłem sobie w odpowiednim miejscu mechanizm. Jeszcze nie sprawdzałem czy to działa bo zajmuje sie teraz klimą, więc może jutro wrzucę jakieś zdjęcia.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
zerknij na fotki

** Dodano: 30-07-2009, 22:01 **
uchwyt centralny i lewy pasuja kątem a prawy (przy słupku) nie bardzo wiec najlepiej przyspawać tam podgiętą srube 6 :thumb:

Załączniki

• obraz_002z_210.jpg
    obraz_002z_210.jpg
    114,5 KB · Wyświetleń: 425
  • obraz_003z_398.jpg
    obraz_003z_398.jpg
    113,4 KB · Wyświetleń: 400
  • obraz_004z_149.jpg
    obraz_004z_149.jpg
    125,7 KB · Wyświetleń: 393
  • obraz_005z_812.jpg
    obraz_005z_812.jpg
    117 KB · Wyświetleń: 425
  • obraz_006z_148.jpg
    obraz_006z_148.jpg
    121,1 KB · Wyświetleń: 456

kuba777

Początkujący
Punktów
0
Miasto
gdynia
Czyli mocowanie z tym uchwytem pod kątem trzeba przykręcić od strony słupka?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
wkładasz go w rynne podszybia tak jak jest na zdieciu 002

deiv1992

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
mam pytanie... ile jest przeróbek z anglika przy land rover freelander ten nowszy model co wychodził od 2004r ??

KZ1

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Katowice
deiv1992 napisał:
mam pytanie... ile jest przeróbek z anglika przy land rover freelander ten nowszy model co wychodził od 2004r ??

deska + zaslepka airbaga, maglownica, skrzynka klimatyzacji (lub przeklejanie), wentylator do nagrzewnicy, lampy (nie da sie chyba przerobić)

do tego jak chcesz licznik, dywan

deiv1992

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
a deskę rozdzielcza wystarczy przełożyć tzn zamienić stronami tak jak w tym starszym modelu czy trzeba całą kupować i wymieniać??

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl

piter4

Początkujący
Punktów
0
Miasto
zielona góra
witam mam pewien problem z kolumna kierownicza od opla,po zamontowaniu i podlączeniu przewodów zalaniu nowym plynem dzieje sie tak ze gdy odpale auto to kierownica na maxa idzie bardzo szybko (sama) w lewo a jak chcem krecic w prawo to stawia bardzo mocny opór,gdy probowałem krecic w prawo na sile to strzelil wąż od wspomagania.może ktoś spodkal się z takim przypadkiem co należy zrobić.Założyłem już 2 kolumne bo myślałem że jest uszkodzona i dzieje się tak samo.Więc wykluczam uszkodzenie kolumny.Pozdrawiam i dzieki za pomoc.

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Człowieku czy zdajesz sobie sprawę czym ryzykujesz wstawiając maglownicę od opla do freelandera? Maglownica od opla nie wytrzymuje przeciążeń we freelanderze. I po jakimś czasie osoba eksploatująca to autko może stracić życie.

A nie zamieniłeś czasem przewodów ciśnieniowego na przelewowy, lub rurki przelewowe na maglu?

KRISp

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Jak czytam o tych przekładkach we Freelanderach na maglach od Opla to chyba jak będę widział Freelandera na drogach to będę zwalniał/zjeżdżał na pobocze/omijał/jechał inną trasą.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
i dzieki takim pseudo przerabiaczom sprzedaż freelandera graniczy z cudem a jeśli juz to za cene 2/3,ludzie myślcie myślcie to nieboli,pod sciane z wami zanim ktoś zginie :mur:

Iro

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Własnie zabralem sie za przekładke swojego Freelandera i mam kilka pytań do bardziej doświadczonych.
Czy przenosić zbiorniczek od płynu hamulcowego na drugą strone czy tylko dać dłuższe wężyki do pompy?
Otwor który trzeba wyciąć na kolumne kierowniczą jest nie symetryczny, czy robiac taki sam po drugiej stronie zrobić lustrzane odbicie (czyli obrócić)czy wyciąć taki sam?
Jeżeli obrócic to co wtedy z tym kielichem ,który był zgrzany i osłaniał trzpień maglownicy?
A może da się wyciąć taki sam otwór i zalożyć ten kielich zdemontowany z prawej strony na lewą ? choć jest na nim literka R to mozliwe ,że to będzie w miare pasować.
dzięki za wszelką pomoc

kuba777

Początkujący
Punktów
0
Miasto
gdynia
W moim freelanderze zbiorniczek płynu hamulcowego jest razem z serwem, więc było trzeba po przeniesieniu tylko dorobić dłuższe przewody. A tą wytłoczkę osłaniającą maglownicę można przenieść na lewą stronę, na forum są zdjęcia tutaj

Do góry Bottom