• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

LAND ROVER FREELANDER - Temat zbiorczy

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
to zmień mechanika bo najpierw powinien wszystko posprawdzac tak jak pisza koledzy wyżej

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
może zatłuszczony pasek osprzętu jesli przed przekładka było o.k.polej go troche wodą z ludwikiem

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
kazdy mechanik ma swoj styl dzialania ja osobiscie sprawdzam pompe jesli sa takie objawy
tym bardziej ze piszesz ze na wyzszych obrotach jest OK
Wiec jaki magiel do regeneracji ??

uklad byl zasyfiony i zaworek sie wiesz i koniec
znam to z doswiadczenia choc nie w tej marce auta

ale zasada wszedzie jest taka sama

pozdrawiam

mutek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Przerobienie puszki od klimy freelander silnik 1.8 bezyna

Mam pytanko odnośnie puszki od klimy w freelanderze 1998r jak można ją przerobić silnik 1.8 benzyna ???

gregory17

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Siedlce
maglownica sprawdzona przez wyspecjalizowany warsztat i jest dobra koledzy gdzie znajduje się ten zawór przelewowy bo ten mechanik powymienia wszystko a i tak nie naprawi. jak wyczyścić układ wspomagania i czy ten zawór wyczyść czy wymienić
pozdrawiam i zgóry dzieki za odpowiedź

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
niewiem dokladnie jak jest w tej pompie ale istnieja dwie opcje

albo gdzies zboku pompy bedzie wkrecona jakac wiekrza sruba i pod nia bedzie ten zaworek( sprezyna i tloczek)

albo tam gdzie wchodzi waz cisnieniowy ,pod ta zlaczka w korpucie

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
wymień płyn wspomagania na dextron II (czerwony) i podciągnij lub wymień pasek osprzętu,sprawdź czy nie jest zagięty ktorys z przewodów wspomagania zwłaszcza na metalowych rurkach

---------- Dodano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

zrób fotke magla i przewodów

alexxx

Początkujący
Punktów
0
Miasto
mazowsze
witam,

RYS
mozesz wstawic fotke mocowania puszki klimatyzacji z przelozoną skrzynką bezpieczników!

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
na 1 masz bez klimy na drugim z klima
czy o to chodzi ?

Załączniki

• Obraz 132.jpg
    Obraz 132.jpg
    409 KB · Wyświetleń: 393
  • freelander 2002r 331.jpg
    freelander 2002r 331.jpg
    527,1 KB · Wyświetleń: 409
  • freelander 2002r 356.jpg
    freelander 2002r 356.jpg
    586,8 KB · Wyświetleń: 408

slawarek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
brzesko
Wspomaganie kierownicy

witam
po przekładce pieniło mi się w zbiorniczku wspomagania wlałem mobila 220 za dexona 2 , pompa wyła wyłączyłem silnik odczekałem z 20 min aż bąbelki znikną, znów zapaliłem i chodziło już cicho i działało wspomaganie, ale jak zrobiłem później próbę na jeździe to zanikło mi wspomaganie dopiero jak obróciłem kierownicą całkiem w lewo potem w prawo to wróciło. Mam oryginalny magiel i przewody czy to wina oleju czy tego zaworu czy może magla ?
Aha czy u was w zbiorniczku oleju jak kręcicie np w lewo to płyn się podnosi , a jak w prawo to opada ? bo wydaje mi się że powinno chyba trzymac stały poziom .

i jeszcze takie pytanko czy po odpięciu akumulatora i podłączeniu po np 5min. szyba w tylniej klapie ma opadac bo nie wiem jak było wcześniej, nie był odpinany akumulator.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
podnosi sie i opada,szyba zjeżdza przy podłączaniu akumulatora jak też przy słabnącym

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
roznice plynu zawsze sa zalezy w ktora strone skrecasz
tym sie nieprzejmuj

slawarek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
brzesko
Dzięki rozwialiście moje obawy o jakimś niedomaganiu.
Pompa mi wyła bo źle odpowietrzyłem, na wszelki wypadek zlałem olej i sprawdziłem czy jakich syfów nie napchało się potem odpowietrzyłem tak :
nalałem płynu do zbiorniczka połowę, pościskałem węża od zbiorniczka do pompy,dopóki bąble przestały wychodzic w zbiorniczku , zapaliłem auto na 1s zgasiłem zassało płyn więc dolałem znów zapaliłem na 1s zgasiłem znów dolałem zapaliłem i pompa nie miała szans zawyc pokręciłem kierownicą lewo prawo do oporu i gites jest.

Noszę się z zamiarem montażu gazu sekwencyjnego ,mam silnik 1.8 benzyna jakie części i centralkę byście polecali no i na co zwrócic uwagę przy odbiorze z serwisu. Czy zamontowanie gazu będzie miec jakiś wpływ na uszczelkę pod głowicą?

tomgdansk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Ja niedawno montowałem ESGI z butlą podwieszoną od spodu , musiałem przerobić wydech ale nie musze wozic w bagażniku "beczki", polecam takie rozwiazanie
Sama instalacja jest super, pali tyle co benzyny, bardzo szybko przełącza się na gaz, nie zauważyłem różnicy w jeżdzie czy gaz czy beznzyna, jak nie patrzysz na diode kontrolki gazu nawet nie wiesz kiedy juz jedziesz na gazie

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
co do uszczelki jak juz padnie to założyć wielowarstwowa o
numerze LVB500190.i swięty spokuj na lata

Załączniki

• TSI_03_07_pl.pdf
    430,5 KB · Wyświetleń: 128

tomgdansk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Witam, dzisiaj zabrałem się za przeróbkę wycieraczek i poległem......mimo ponad 2 godzin kombinowania nie dałem rady, za chiny nie pasuje mimo ze podobno koledzy piszą ze takie proste bez spawanie....mam prośbę o dokładny opis jak to zrobić , z puszką od klimy podobnie tragedia.

CUNIADO1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
mława
nawiew i klmatyzacja

Witam- wiem ze pytanie padało kilkakrotnie ale tak naprawde nikt jeszcze nie odpowiedział na nie -Proszę o podpowiedz jak przerobic wlot powietrza i puszkę klimatyzacji w freelanderze 1999 r. 1.8 benzyna . Ja sam oferuje montaz gazu w takim aucie 9-1700 sekwencja.Błagam pomocy ruszamz przekładką w poniedziałek i chcciałbym uporac się do piatku.Pozdrawiam

manfred83

Nowy
Punktów
0
Miasto
Mazowieckie
Witam
potrzebuje pomocy z moim freelanderem 99r 1.8b
kupiłem przekładanego i teraz padło mi immo wywaliłem je z ECU samochodzik już pracuje ale chce podłączyć centralny zamek i nie mogę namierzyć tej skrzynki immo
proszę o pomoc nie chce pruć wszystkiego , dodam ze bezpieczniki pozostały po prawej stronie
prosze o podanie przyblizonej lokalizacji, liczę się z tym ze mógł być przeniesiony w czasie przekładki

mutek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
zmiana mile na km w freelanderze

Chciałbym zmienić mile na km we freelanderze jakim kablem mozna to zmienić oraz oprogramowaniem ???

badmojo

Nowy
Punktów
1
Miasto
Kielce
powiem szczerze żę ze trzy lata nie widziałem nie przerobionego freelandera w Polsce już chyba wszystkie pochodzą z Uk

Do góry Bottom