Otóż
kupiłem uszkodzone lampy EU do Peugeota dużo taniej, rozkleiłem lampy angielskie oraz EU i dochodzę do wniosku że KAŻDĄ lampę da się przerobić niezależnie czy to soczewka czy nie. Wszystko zależy od $-zł danej inwestycji lampy.
W peugeocie którego sobie po woli przekładam operacja jest dość skomplikowana ale opłacalna ponieważ angielskie lampki mamy na aucie, kupujemy uszkodzone EU w granicach mój przypadek 70zł za szt. Koszt używanej z nieuszkodzonej 350zł, nowa 500zł. zestaw naprawczy uchwytów na 1 lampę oscyluje w granicach 190-250zł.
Mając opalarkę rozklejamy po wcześniejszym usunięciu kleju który nie jest elastyczny i trzeba go usunąć ile się da. Później podgrzewamy wokoło opalarką i podważając delikatnie rozklejamy ważne by od narożnika. Po rozklejeniu trzeba przełożyć odbłyśniki usunąć resztki kleju (opcjonalnie spolerować klosze) i skleić klejem do szyb lub innym jakimś dobrym specyfikiem np silikonem.
Wielkie podziękowanie dla JARO dzięki twojej odpowiedzi postanowiłem poeksperymentować.