• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Lampy i ich przerobienie lub wymiana

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
w moim aucie były zwykłe lampy na odbłyśniku
jeśli chodzi o soczewki to trzeba je rozciąć i przerobić przesłonę

Pozdrawiam
Rafał

Peti

Początkujący
Punktów
0
Mam takie pytanie czy jakbym przestawił lewą przesłonę żeby świeciły na wprost ___ a prawą tylko przerobił __/ to diagnosta by zaliczył takie lampy?

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
Zdarza się ponoć że diagnosta nie widząc auta zalicza przegląd. Jeśli pytał byś czy przerobienie w sposób o którym mówisz jest zgodne z polskimi wymogami odpowiedź będzie NIE. Co do tego jak diagnosta się do tego ustosunkuje odpowiedź będzie ZALEŻY OD DIAGNOSTY. Zwykle jeśli auto jest po przeróbce diagnosta za wszelką cenę chce się do czegoś przyczepić i w pierwszej kolejności "atakuje" lampy.

Peti

Początkujący
Punktów
0
Ale lampy po takiej przeróbce świecą odpowiednio jak europejskie (chyba) czy jest różnica wysokości?

Peti

Początkujący
Punktów
0
A co by było gdybym miał jedną lampę soczewkową a drugą zwykłą diagnosta mógłby się przyczepić?

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Oczywiście, lampy muszą być jednakowe.

data

Nowy
Punktów
0
Witam. Jestem nowy na tym forum ale cieszę się ze tutaj trafilem. Mam pytanie co do Peugeota Partnera II a dokladnie o zmiane kąta padania światła. Chodzi mi o prawą lampę z anglika ktora teraz swieci tak: \____ a chcialbym ja przerobic aby świeciła na eu. W pierszym poście tego wątku jest napisane tylko ze mozna w tym modelu zmienic to bez kosztów jako zmiana kata padania światła.
Podpowie ktoś?
Pozdrawiam.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
w partner tylko zwykłe i można je zrobić na poziom z lekkim skosem na prawo ale nie będzie to europa, chyba że wymienisz sam odbłyśnik

data

Nowy
Punktów
0
Witam. Dzięki za odpowiedzi. Właśnie bylem u blacharza i jeszcze nie wyrzucił starej lampy i co... mowicie żeby podmienić odblysnik? To takie na tym preciku co mozna odkręcić malym imbusikiem? Pytam ponieważ nie wiem jak się te czesci nazywają za co przepraszam.

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Jak było napisane wcześniej, każda soczewka jest do przerobienia, trzeba tylko odwrócić przesłony.

Face

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Witam wszystkich Forumowiczów......odrazu na dzien dobry pytanie:czy mozna przerobic reflektory do Suzuki Jimny ?Nigdzie nie ma nic na ten temat.Pozdrawiam

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Zwykły reflektor nie nadaje się do przerobienia.

Face

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Ok.Narazie zbytnio sie nie przyglądałem ale na szybko widziałem ze jakies dwie strzałki sa L <--->R i myslalem ze moze...dzieki za odpowiedz

norbi5036

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
helenów
Witam, szukam na forum wiadomosci na temat lamp w citroenie C4 2007r. Mozna je przerobic czy wymiana tylko?

lotrzyk3

Nowy
Punktów
0
Miasto
Żary
Witam,
szybkie pytanie czy w lampie z Peugeota 307 SW 2006 po lifcie z soczewką należy odpowiednio spiłować przesłony czy nie ma o czym gadać tylko szukać wersji na ruch prawostronny?
Ewentualnie czy koś to robił?

piotrekkk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
UK
Mazda3 2005 rok xenon z soczewka wiec rozumiem ze da sie przerobic na wersje EU. Czy trzeba rozklejac/rozcinac lampe zeby dostac sie do przeslony? Co trzeba z ta przeslona zrobic? Czy osoba ktora nigdy tego wczesniej nie robila da sobie z tym rade? Taki zabieg wykonujemy w obydwu lampach czy tylko tej od strony kierowcy?

Do góry Bottom