• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Lampy i ich przerobienie lub wymiana

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
Masz już wymontowaną z lampy soczewkę?

Strange

Początkujący
Punktów
0
Zgadza się. Napisz w jednym poście co dalej i będę próbował. Wrazie wątpliwości bądź jak nie będę mógł czegoś zrobić to napisze.

Ostatnia edycja:

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
No więc Ty napisz co stanowi problem. Ja naprawdę nie chcę być nie uprzejmy ale nie ma możliwości aby ktoś Ci pomagał jeśli Ty nie wykazujesz minimum inwencji. Zadasz konkretne pytanie i dostaniesz konkretną odpowiedź.
Pytania w stylu; Jak przerobić instalacje w Mercedesie? albo jak przerobić lampy w Audi TT? mimo że są zbudowane (te pytania) prawidłowo pod względem językowym nie mogą uzyskać na forum odpowiedzi.
Ponieważ nie pisząc nawet o jakie lampy chodzi o jaki rocznik już nie mówiąc o tym z czym masz problem, wygląda jak byś oczekiwał że ktoś napisze dla Ciebie poradnik, a Ty w odpowiedzi najwyżej napiszesz "dzięki".
Jeśli więc czegoś nie potrafisz opisać zrób zdjęcie i pytaj. Bardzo chętnie Ci pomogę jeśli tylko będę potrafił.

Strange

Początkujący
Punktów
0
Rozumiem. Chciałem zaczerpnąć wiedzy jak to wygląda i co mam zrobić. Audi TT rok 2000. Przerobienie świateł na wersję europejską. Znalazłem tutaj informacje jak przerobić przesłone. Czy to jest odpowiedni sposób?

Wyciągasz soczewkę z reflektora i masz tam taką przysłone. Musisz spiłować tą blachę do której ona idzie, tak aby w tym miejscu co idzie przysłona była prosta. Póżniej ustawiasz ją do góry (przed przeróbką jak ją podniesiesz to nie będzie w ogóle kątu tylko prosto, jak przerobisz to kąt będzie do góry w prawo patrząc od strony żarówki)...

apollo

Zaufany warsztat
Punktów
73
Miasto
Konin
www.przerabiacze.pl
No tak to właśnie wygląda. Jeśli się za to zabierzesz i będziesz miał jakiś problem lub nie będziesz pewien czy jest dobrze to pisz lub nawet dzwoń do mnie.

Strange

Początkujący
Punktów
0
Dzięki. Oto mi chodziło. Już mając cały zarys operacji wiem jak się za to zabrać i wrazie co będę się kontaktował. Serdeczne dzięki.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
495
Miasto
łódzkie
zaznacz sobie wszystkie elementy żeby nie pomylić góry z dołem i plastikowy pierścień, przed wmontowaniem soczewki zabezpiecz śrubki np drucikiem bo włożyć je poźniej będzie ciężko :)

napoleon81

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łódź
witam,a ja mam pytanko, mam seata leona 1 i bede przerabiał zwykła lampę na soczewkę ,czy można do tego użyć angielskich lamp czy nie bawić się i kupić europę i wsadzić soczewkę ,dzieki i pozdrawiam

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
495
Miasto
łódzkie
troche za mała lampa do soczewki ale jeśli już to obojętnie czy eu czy uk

napoleon81

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łódź
Jesteś wielki, thx

A powiedz one nie różnią się szkłami, że inaczej kieruje światło, czy to przesłoną decyduje a klosze te same

Sorry ze dopytuje, ale koszt dobrych Anglików to 80-100 zł a Europa 280 -350 zł, więc różnica spora ,jak można przerobić angliki to po co przepłacać, dzięki

Ostatnio edytowane przez moderatora:

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
495
Miasto
łódzkie
szkła są gładkie różnią sie miseczką żarówki i odbłyśnikiem tylko nie wiem czy zaoszczędzisz kupując lampy plus soczewki i robota, dobrze poszukasz to znajdziesz z soczewką i np ringami do jazdy dziennej za 500-600 zł kpl i masz z homologacją

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
495
Miasto
łódzkie
pochwal się później jakimś foto :)

napoleon81

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łódź
Oki, wrzucę na pewno,choć na forum leona twierdzą że inny kąt z Anglika i się rozjedzie :) , ale tak na chłopski rozum odblysnik będzie i tak cały psikniety w czarny mat a soczewkę przecież się ustawi po zamontowaniu, to skoro klosze są gładkie to co ma się rozjechac. Tak czy inaczej spróbuję i dzięki za info, Wesolych I zdrowych życzę

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
495
Miasto
łódzkie
tak jeszcze mi się przypomniało że nawet lepsze by były lampki od anglika bo mają mniejsze silniczki do regulacji wysokości i będziesz miał więcej miejsca na soczewke

Peti

Początkujący
Punktów
0
Yo, mam do was pytanie czy w fordzie mondeo mk 4 lampa z soczewką da się zrobić żeby przeszły one przegląd i świeciły dobrze. Przestawiłem przesłonę na europe, a diagnosta powiedział że musi być lampa europejska?

Peti

Początkujący
Punktów
0
Mógłbyś powiedzieć jak to zrobić. Trzeba przycinać tą przesłonę małą szlifierką czy są jakieś inne patenty?

Do góry Bottom