• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Lampy i ich przerobienie lub wymiana

matik43

Użytkownik zbanowany
Punktów
6
Miasto
wolbrom
ciekawe jak w a6 przerobisz bez rozklejania jej?przecież soczewke trzeba wyciągnąć a otwór w lampie jest zbyt mały:tudu:

w audi jest łatwiej rozkleić w pasku fl troche trudniej bo inny klej jest stosowany ale w obu przypadkach da sie to zrobić

yaretzky

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lublin
Kupiłem anglikam PASSAT B5 FL 2001, wersja combi, comfort po przekładce. Byłem dzis na stacji by sprawdzic same światla. Powiedzieli mi ze lewa jest ok, prawa to w zasadzie "nie wiadomo jak świeci" (jest po prostu angeilska).
Czytalem cały temat. Jak najprościej mogę tę lampę doprowadzić do ladu tak zeby auto bez problemu przeszło przegląd ? W jakieś piłowanie bym sie raczej wolał nie bawić. Może w Lbnie znacie jakiegos fachowca ? Z tego co piszecie samego klosza nie da sie wymienic ?

ALL_TECH

Bywalec
Punktów
4
Miasto
KrK
Orientuje sie ktos, jak jest z lampami do Audi A3 2002r. tj. po lifcie i na soczewce?? Wewnatrz jest dzwignia, czy wystarczy ja tylko przesunac czy dodatkowo cos jeszcze ??
Pozdrawiam

yaretzky

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lublin
Kupiłem anglika po przekładce. Byłem dzis na stacji by sprawdzic same światla. Powiedzieli mi ze lewa jest ok, prawa to w zasadzie "nie wiadomo jak świeci" (jest po prostu angeilska).
Czytalem cały temat. Jak najprościej mogę tę lampę doprowadzić do ladu tak zeby auto bez problemu przeszło przegląd ? W jakieś piłowanie bym sie raczej wolał nie bawić. Może w Lbnie znacie jakiegos fachowca ? Z tego co piszecie samego klosza nie da sie wymienic ?

Nie znalazłem opcji Edytuj, przez przypadek nie dodałem ze chodzi o PASSAT FL 2001r z soczewkami,

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
Kupiłem anglika po przekładce. Byłem dzis na stacji by sprawdzic same światla. Powiedzieli mi ze lewa jest ok, prawa to w zasadzie "nie wiadomo jak świeci" (jest po prostu angeilska).
kolego najpierw napisz o jakie auto Ci chodzi bo w każdym jest inaczej
jak to nie ma opcji edytuj a na dole napis Edytuj Post i ołówek

mattt

Nowy
Punktów
0
Miasto
Krakow
Volvo v40 2002r- można kupić angliki i wymienić środek? tzn samo to srebrne bo plastik troszkę pękł, żarówki dobre- lampę trzeba rozklejać? czym później kleić?

pozdr

matik43

Użytkownik zbanowany
Punktów
6
Miasto
wolbrom
angeelo bardzo prosta sprawa musisz lampe rozkleić wyciągnać soczewke potem wyciagnąć przesłone,można zamątować europejską albo obrucić angielską i troche przerobić,dosyć dobrze sie to robi. Temat do ogarniecia.

matik43

Użytkownik zbanowany
Punktów
6
Miasto
wolbrom
w audi jest klej termiczny wielokrotnego użytku podgrzejesz to z głową to klosz dobrze odchodzi, napisz do xenonika on jest profesjonalistą w tych sprawach:eek:kulary:

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
jak chcesz to mam takie lampy od 240 /szt nowe

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
tylko, że pewnie masz jakieś zamienniki które nie świecą tak samo dobrze jak oryginał

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
maja chomologacje ECE szajsu nie biore

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
to napisz jeszcze jakiego producenta to sobie poczytam. Najpierw spróbują przerobić angielskie może się da i zapewnie będą lepiej świeciły niż zamiennik.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
w octavi I fl do przerobienia

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
nie zrobisz europy ale da sie wypoziomowac strumien swiatła

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
W wolnym czasie zabrałem sie za przerobienie lamp w A6 C5 mam wszystko roklejone i rozłozone na części podpowie ktos co dalej?
1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG
swoja droga widze ze jest przeslona ze lampa moze swiecic prosto i lekko w bok

Do góry Bottom