• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Lampy A4 b6

Annubis

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kąty Wrocławskie
Wystarczy odkręcić, zanim to zrobisz, przestaw przesłonę, może się uda. Przeczytaj poprzednie posty to nie narobisz się bez potrzeby.

Czytam poprzednie posty i jedynie co widzę to, to że niektórzy mają ten przesuwnik, którego ja nie mam, a reszta rozkleja lampy, bądź je tnie, nadal nie mam pojęcia jak dostać się do tej przesłony i ją przestawić.

Czemu może się uda?

Obok tych srubek na klucz 5,5 ,masz takie metalowe blaszki co trzymaja razem soczewke i odblysnik,jak wyjmiesz odblysnik to soczewke zostaw w lampie,odwroc przeslone i mozna skladac.

Zgadza się, u góry obok śrubki na klucz 5,5 są takie dwie metalowe blaszki, rozumiem że trzeba je ściągnąć (robi się to bez problemu)? Chodzi mi głównie żeby nic tam nie uszkodzić przy odginaniu czy coś.

Druga sprawa, co z częścią którą zaznaczyłem na zdjęciu? Nie będzie ona przeszkadzać w demontażu odbłyśnika/przesłony?

Jak odkręciłem te 3 śrubki na klucz 5,5, próbowałem wyjąć to wszystko ale blokował element zaznaczony na zdjęciu.

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi w tym temacie.

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 54

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
105
Miasto
Działdowo
Masz śrubokręt? Próbowałeś to podważyć?
Pomysł trochę. Juz 5 pustych pytań o głupia lampę.
Ja jak pierwszy raz robiłem to wszystko wydawało się jasne i jakoś zrobiłem

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
105
Miasto
Działdowo
Są 2 typy lamp. Jedne maja przesuwne inne nie.
Tych które nie maja przesowki na pewno nie trzeba ciac ani rozklejac

Annubis

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kąty Wrocławskie
Masz śrubokręt? Próbowałeś to podważyć?
Pomysł trochę. Juz 5 pustych pytań o głupia lampę.
Ja jak pierwszy raz robiłem to wszystko wydawało się jasne i jakoś zrobiłem

Mam śrubokręt...
Gdybym nie próbował tego podważyć, to bym nie pytał.

No widzisz, myślałem, że min na forum można o coś zapytać, ale chyba się myliłem.

Nie każdy jest może tak błyskotliwy jak Ty.

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
105
Miasto
Działdowo
Taka mala podpowiedź. U góry jest biala plastikowa srubka regulacyjna od odblysnika. Jeśli mnie pamięć nie myli imbus 6.
Policz sobie i przekręć kilka razy to na dole zrobi się więcej miejaca

Annubis

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kąty Wrocławskie
Zgadza się, jest.

Imbus, albo zwykły krzyżak.

Spróbuję, dzięki póki co.

Na zaś, jak już uda mi się wyjąć co dalej?

Obrót 180*?

czapliniak

Anglikomaniak
Punktów
105
Miasto
Działdowo
Ja wyjmuje soczewkę razem z przesłona.
Nie ciagnij za mocno za uchwyt żarówki bo może wyjść.
Tak obrót o 180'

roger18sx

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Sanok
Ja ostatnio czyściłem soczewki w mojej a4 b6 dość łatwa robota.Nie działa mi regulacja wysokości ,dokupiłem jeden silniczek bo ktoś włożył śrubę. Rozebrałem panel regulacji i blaszki na potencjometrze były powyginane. Na allegro są panele tyle że z anglika najwięcej i czy da się to włożyć do panelu europejskiego bo różni się tylko z frontu .

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
Nie tylko z frontu . Niestety nie będzie pasował angielski .

roger18sx

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Sanok
Zamówiłem europejski więc będzie ok. Tyle że ostatnio przekodowałem sobie w central electric to że mam xenony więc może dlatego nie działa.Jak włączę zapłon i postojówki to regulacja wysokości sie podświetla a jak załącze mijania to nie świeci.

roger18sx

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Sanok
Mam niesprawną regulacje wysokości lamp halogenowych. Nie miałem jednego silniczka więc zakupiłem rozebrałem nasmarowałem i dalej nie działa.Jest tak że na zapłonie po włączeniu światłach postojowych panel jest podświetlany i wizualnie działa regulacja , lampy stoją w miejscu.Gdy włączę mijania to tak jak by prąd nie dochodził do panelu bo nie świeci nic ale po wyłaczeniu zapłonu prąd wraca. Czy w aucie po przekładce kabelki od panelu regulacji oraz włącznika świateł się przecina i coś przemienia czy jest bez zmian. Bezpieczniki są ok

mikimaus

Początkujący
Punktów
0
Podbijam do tematu jutro przekładam lampy w a4 mam lampy bez przełącznika przeslony, ma ktoś może foty jak to zrobić ? Wszystko przeczytałem chce bycgotowy na 100% pozdawaim

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
Jak jej nie widzisz to jej nie ma

Do góry Bottom