• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

laguna 2 termometr

pawel1003

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kujawsko-pomorskie
Witam.

Po przekładce mojej laguny 2 zauwazyłem, że nie wyświetla mi się temperatura zewnętrzna. Teraz nie wiem czy mam zepsuty termometr czy po prostu chłopaki po pzrkładce zapomnieli coś tam podpiąć. Poza tym cała elektronika działa bez zarzutu.

pozdrawiam.

Paweł

Burcys

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Wadowice
widocznie nie przełożyli ci czujnika temperatury
znajduje się on w angliku w prawym lusterku (taka wypustka ze spodu lusterka) trzeba albo przełożyć go do lewego lusterka albo dołożyć kable i podpiąć z drugiej strony
Jeśli ktoś robił ci przekładkę to jedź do niego niech ci to poprawi

pawel1003

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kujawsko-pomorskie
dzieki ale chyba jazda do warsztatu nie wchodzi w rachuba bo to daleko. bede probowal zrobic to na wlasna reke. dzieki za rade

Burcys

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Wadowice
ok jeśli będziesz miał jakieś trudności i potrzebował pomocy to pisz postaram się ci pomóc

norbert

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Krosno Odrzanskie
To nie jest tak Wangalu masz po prawej zmieniłeś wiązkę na lewa stronę puść brakujący przewód nalewa stronę.

mefiu65

Początkujący
Punktów
0
Miasto
stąd
Mam ten sam problem i co za tym idzie pytanie. Gdzie znajdują się przewody które musze połączyć?Termometr jest w prawym lusterku a wiązkę mam przeciągniętą na lewą stronę.I wtyczki które muszę połączyć znajdują się teraz w przeciwnych drzwiach?Może to nie jest trudne ale w sprawach elektryki nie jestem geniuszem :ke:

drekrobak

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Biłgoraj
czujnik temperatury masz w prawym lusterku a kabelki do tego czujnika masz w lewych drzwiach w kostce idącej do lewego lusterka. najprościej będzie jak odkręcisz obydwa lusterka i z prawego lusterka wyjmiesz czujnik i zamontujesz w lewym, żeby to zamontować będziesz musiał wywiercić otworek na ten czujnik i wkleić go. Albo druga opcja przeciągać 2 kabelki z lewych drzwi do prawych.

mefiu65

Początkujący
Punktów
0
Miasto
stąd
Dzięki za szybką odpowiedź :jupi: Już idę próbować :happy:

helmut

Nowy
Punktów
0
u mnie nawet po tych przerobkach nie działa termometr

cyberda

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Katowice
Sam robiłem przekładkę w swojej Lagunie i też zapomniałem o termometrze - zrobiłem tak jak chłopaki podpowiadają - termometr przełożyłem do lewego lusterka i działa OK.

Do góry Bottom