• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kupiłem anglika i nie moge nim jezdzić?

Central328i

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Witam na forum

Sprawa wygląda tak, kupiłem anglika od kolesia w polsce. Jest to vectra B 1.8 98R. Narazie nie chcę go przekładać tylko pojezdzić spokojnie miesiąc czasu po polsce. Spisaliśmy tylko umowę kupna-sprzedaży. Auto posiada dowód v5 czy jakoś tak. Proszę o porady co robić aby legalnie nim pojezdzić. Narazie jeżdze ale pod wielkiem napięciem. Pozdrawiam i liczę na pomoc

Central328i

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Ostatni punkt 8 czerwona ramka (declaration) Kartka jedna. Ale po boku ma ząbki więc coś było jeszcze... Sorry za pomylke bo napisalem ze nic nie oderwane a jedna jest to tylko 1 strona a powinny byc 2? Prosze o pomoc bo chyba sie wpakowalem w niezle g.... Boje sie konsekwencji w razie spotkania z policja.

** Dodano: 26-04-2009, 17:35 **
Czy jest możliwość ubezpieczyć te auto tutaj na 30 dni? Jakie dokumenty muszę posiadać żeby ubezpieczyć auto? Jeżeli bym miał te ubezpieczenie to mogę ten miesiac spokojnie jezdzic?

Central328i

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
A czy policja jest w stanie to sprawdzić że auto jest wyrejestrowane w uk? Jest możliwość ubezpieczenia go?

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl

Central328i

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Dziękuje Ci Marleno za pomoc! Czy mogła byś mi jeszcze powiedzieć jak ubezpieczyć te autko na 30 dni w pl? Wiadomo że musze isc do pko lub innej ubezpieczalni ale co dalej, czy będą mnie prosić o dowod auta itd?

Jeżeli auto ma wazny MOT i mialo by ubezpieczenie na 30 dni ale zarejestrowane jest na "kogos" w anglii to moge te 30 dni niem sie poruszac w polsce? Proszę o pomoc

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
Ja ubezpieczałam na 30 dni w Generali (przedstawiciel przyjeżdżał do mnie do domu) lub w PZU tam trzeba było się pofatygować osobiście. Dowód był potrzebny do ubezpieczenia.

KM Servis

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Piaseczno
o ile mi wiadomo Marlena to w PZU potrzeba polski przeglad ,u nas napewno chca

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
Ja ubezpieczałam auto w PZU rok temu i przegląd nie był potrzebny.
Co miasto to inne obyczaje panują.

Central328i

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Ok zakladam ze przegladu chciec nie będą. Jezeli mam dowod, mot, i umowe polsko - angielska z kolesiem co jest na dowodzie rejestracyjnym + ubezpieczenie na 30 dni

TO mogę jeżdzić po polsce???

** Dodano: 26-04-2009, 19:01 **
I jak by padlo pytanie czemu auto nie jest na mnie zarejestrowane to mowie ze kupilem je, mam na 30 dni ubezpieczenie, a pozniej idzie do garazu na przekladke? To bedzie dobre?

Do góry Bottom