• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ktory model wybrac ??

piotrekkk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
UK
Zastanawiam sie nad kupnem anglika do przekladki. Mysle nad VW Bora, Golf (01-04r) Seat Toledo, Leon (01-04r) oraz Skoda Octavia w roczniku podobnym jak wczesniejsze. Otoz pytanie brzmi ktory z tych modeli bedzie najprostszy i najtanszy w przekladce (dostepnosc i cena czesci) oraz czy jest roznica w przekladce (koszty) pomiedzy dieslem 1.9TDI a benzynowymi 1.4-1.6 ?? Chodzi mi o kompletna przekladke z przegladem zerowym. Z gory dzieki za odpowiedz.

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
z Vw Bore najlepiej w tdi, leona czy octavie tdi, przekładka praktycznie podobna we wszystkich autach, jeśli chodzi o instalcję to niezaleznie od jakiego silnika kupisz przekładke to sobie poradzisz, czesci najtanasze beda do bory/golfa

piotrekkk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
UK
A jaka jest orientacyjna cena przekladki razem z czesciami oraz przegladem zerowym tych samochodow ?? Moze wypowie sie jakis wlasciciel zakladu zajmujacego sie przekladkami. Pzdr

mazurekandrzej33.

Użytkownik zbanowany
Punktów
0
Miasto
cie wylali?
Bora nieco drożej od golfa4 ale w 5 tysiaków się zmieścisz golf leon 4 tyś. octawia rozumiem ze jedynka po lifcie około 5 koła,oczywiście z przeglądem,ceny mogą się różnić w zależności od warsztatu,czasem przy odbiorze majster woła kilka lub kilkanaście setek więcej więc warto się zabezpieczyć dobrą umową bez gwiazdek i wartością brutto:thumb2:powodzenia

patbar

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrowiec Św
Chciałem zapytać w tym temacie by nie zaśmiecać. Otóż na święta chciałbym przyjechać samochodem z uk i teraz pytanie co polecacie jako w miarę proste i tanie w przeróbce z pośród tych aut:
mazda 6 ok 04r
passat 02-03r
laguna II i tu przed i po lifcie
mondeo ok 05r
volvo s60 02
vectra c 04r
Czy może coś innego? Przerabiał bd sam swego czasu przerabiałem vectre b.

vip-car

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Łódź
www.przekładki.pl
Patbar łatwość przekładki na pewno nie idzie z ceną np. koszt części do vectry c jest taki jak cała przekładka passata b5 po lifcie koszt usługi plus części a w zasadzie zakres prac podobny. Wszystko zależy jakim budżetem dysponujesz.

patbar

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrowiec Św
Wiem właśnie dlatego chyba powinienem z tego zestawienia wykluczyć vectre i mondeo. Myślałem żeby ok 4000 na klamoty przeznaczyć. A z tych modeli co byście mi polecali podoba mi się mazda ale nie wiem czy to dobry pomysł.

vip-car

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Łódź
www.przekładki.pl
Bardzo dobry po pierwsze mazda to klasa sama w sobie po drugie części i usługa nie jest taka droga około 7000-8000 za kompletną przekładkę.Tylko nie za bardzo polecam mazdę z silnikiem diesla reszta ok.

mazurekandrzej33.

Użytkownik zbanowany
Punktów
0
Miasto
cie wylali?
A ja oczywiście polecam passata,nie ma drugiego auta na świecie któremu dwa razy robiono lifting,:thumb2:przekładka passata to 5500zł

vip-car

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Łódź
www.przekładki.pl
To że w passacie robiona dwa razy lifting to nie znaczy że ma złote klamki jak dla mnie passat a mazda 6 to zupełne inna bajka.Paska robiono od 1997 roku może i od 1996 taki sobie zwykły samochodzik bez szału.Ale na pewno są gusta i guściki.Jak dla mnie japońska technologia jest ok poza nissanem made in renault.

mazurekandrzej33.

Użytkownik zbanowany
Punktów
0
Miasto
cie wylali?
Na temat gustu można dyskutować całą wieczność i nic nie wskórać,każdy ma swój gust,passat nie ma złotych klamek i szałem nie jest,a mimo to nie poradziłeś sobie z jego przekładką,a to taki zwykły samochodzik.Mazda jest ok,nissanem moja zona jeździ już sześć lat i mam zakaz sprzedaży tego auta.
Czy można wyrazić swoją opinię i nie narazić się na głupie docinki?raczej nie,ale jak sam gdzieś napisałeś kij ma dwa końce,i to jedyna prawda z jaką się zgadzam.:eek:ff:

vip-car

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Łódź
www.przekładki.pl
Raczej mało mnie wzrusza czym jeździ twoja żona może jeździć lexusem i trabantem.Nissan poza nazwą nie wiele ma wspólnego z japońską technologią a już na pewno modele po 2003 roku.A kwestia wyboru jest prosta jak drut passat i przekładka u mazurek33.A człowiek chce wiedzieć może ciut więcej niż tylko o przekładkach które oferujesz.A poza nimi czarna dziura więc wrzuć na luz

vip-car

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Łódź
www.przekładki.pl
Na pewno nie u mnie .A temat lepiej zakończ poza autami vw nie ma świata tylko szkoda że coraz niżej z jakością tych modeli.A co ośmieszania to daj spokój już bardziej nie możesz się zbłaźnić.Ile razy wylatywałeś z tego forum na zbity pysk.Pisz u siebie gdzie nikt prawie nie zagląda na prawdę chęć zysku u ciebie jest poniżej krytyki.Ale ty swoje ja tylko tutaj wolontariusz kapitan dobra rada.Daj sobie czasem wytłumaczyć człowiek chce wiedzieć jakie auto ma kupić itd a ty od razu passat przekładka 5500 napisz coś więcej o innej marce modelu i może wtedy troszkę cię zrozumiem.

matik44

Użytkownik zbanowany
Punktów
0
Miasto
wolbrom
teraz vip-cap wiem dla czego zamkmknełeś warsztat piłeś klientów obrażałeś i poszli sobie ale miejsza z tym mowa o czym innym ja bym polecił skode superb jest na bazie paska ale dobrze wyposażona ostatnio ogladałem takie autko i mnie sie z podobało

vip-car

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Łódź
www.przekładki.pl
Matik co ty jesteś taki detektyw monk .A jeżeli już jesteś taki ciekaw to zakład nie popadł w ruinę więc spokojnie kolego mam na bułki.A co do picia to chodzą słuchy że jesteś impotent.. Szkoda ale tak bywa nie raz .ŻYCIE

bevery9

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
KGR 01 32
Kolego vip-car ale matik44 pisała do vip-cap tak jest napisane więc nie obrażać się na forum ma być kultura a nie chlew.!!
teraz vip-cap wiem dla czego zamkmknełeś warsztat piłeś klientów obrażałeś i poszli sobie ale miejsza z tym mowa o czym innym ja bym polecił skode superb jest na bazie paska ale dobrze wyposażona ostatnio ogladałem takie autko i mnie sie z podobało

patbar

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrowiec Św
Wasza kłótnia nie jest zupełnie związana z tematem i jest ona kompletnie bezsensowna. Jak to mówią każdy swoje gniazdko chwali. Powracając do tematu co jest nie tak w dieslu mazdy? Przypominam że nie chce przekładać u kogoś tylko chcę to zrobić sam.

Do góry Bottom