• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kategorie Anglików - Copart.

Spiryte

Początkujący
Punktów
0
Witam!
Mam pytanie do doświadczonych w tych tematach. A więc planuje zakup Anglika... niby nic wielkiego, niby wydaje się to prosta sprawa, ale jest to mój pierwszy samochód na który pracowałem jakiś czas i nie chciałbym kupić czegoś z czego nie będę zadowolony. Mam zamiar kupić samochód z aukcji Copart.
Co jest z tymi kategoriami? Niby wszystko wiem niby wszystko jasne, ale co z rejestracją takich samochodów w Polsce? Wiem że w kat. D nie ma problemu, ale co z kat. C ? Słyszałem, że w wpypadku C nie dostaje się dowodu rejestracyjnego. Mam na oku dwie Audiczki. Możecie je obejżeć i stwierdzić czy opłaca się wgl za nimi fatygować.

http://member.copart.co.uk/c2/lot.html?lotId=24117153&listType=WATCHLIST_COMPACT

http://member.copart.co.uk/c2/lot.html?lotId=22447443&listType=WATCHLIST_COMPACT

Proszę w miarę rzetelną i szybką odpowiedź i nie o linczowanie mnie, ponieważ jestem świeży na forum :) Dopiero się ucze. Pozdrawiam

Spiryte

Początkujący
Punktów
0
Czytałem, ale nie znalazłem odpowiedzi. Czekam dalej

smarsw

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
Maidstone Uk 07809112071
d kategoria + 25 funtow na nowy papier v5c ale juz poszla widze jak kupiles to smigasz
c kategoria - naprawiasz w UK ( maska widze tylko- 40 funa jak sie uda w kolorze znalezc )+ 41 funtow VIC test + 40 funa MOT + 25 funa papierek v5c
w obu przypadkach o dokumenty trzeba aplikowac i czekac czyli musisz miec angielski adres i w przypadku C gdzie trzymac auto bez oplat
sprowadzenie dochodzi czyli okolo 300 funa

G4WLAK

Anglikomaniak
Punktów
21
przeciez tam wszystko napisano
nie wiem jak czytasz ze nie rozumiesz

R0bsonn

Nowy
Punktów
0
Trzeba robic vic test w uk bym mogl zarejestrowac auto w pl?

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
d kategoria + 25 funtow na nowy papier v5c ale juz poszla widze jak kupiles to smigasz
c kategoria - naprawiasz w UK ( maska widze tylko- 40 funa jak sie uda w kolorze znalezc )+ 41 funtow VIC test + 40 funa MOT + 25 funa papierek v5c
w obu przypadkach o dokumenty trzeba aplikowac i czekac czyli musisz miec angielski adres i w przypadku C gdzie trzymac auto bez oplat
sprowadzenie dochodzi czyli okolo 300 funa
jezeli robisz VIC to za dokument nie placisz 25f, jest darmowy

Do góry Bottom