• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

jazda w polsce po przekladce na v5c

adam541

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ciechocinek
witam mam pytanie czy jak przeloze auto zrobie przeglad i kupie ubezpieczenie w pzu miesieczne np to czy moge jezdzic autem,auto bedzie caly czas zarejestrowane w UK V5C na moje nazwisko,mam zgloszony sorn

Adamus

Początkujący
Punktów
1
Miasto
warszawa
jak to wygląda w świetle prawa?, wiadomo dopóki się nic nie stanie to będzie ok, jak to będzie potraktowane przy ewentualnej stłuczce?

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
przegląd jest ważny 30 dni od momentu wykonania i w tym czasie auto musi zostać zarejestrowane

Pozdr
Rafał

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
przegląd jest ważny 30 dni od momentu wykonania i w tym czasie auto musi zostać zarejestrowane

Pozdr
Rafał
wiem ze 30dni daje ubezpieczalnia na rejestracje auta i podanie polskich numerow rejestracyjnych, ale przeglad mysle ze jest na 12miesiecy, ale w naszym kraju nic mnie nie zdziwi

angeelo

Forumowy grafik
Zaufany warsztat
Punktów
90
Miasto
Działdowo Warm-Maz
zawsze można po przekładce jeździć na angielskim przeglądzie i oc dopóki się nie skończy

candino

Początkujący
Punktów
0
Miasto
UK
Uniqua daje ubezpieczenie na auta na angielskich blachach na 30 dni. W tym czasie można wykonać przekładkę i pojeździć tak długo aż okres 30-to dniowy się skończy.Uniqua nie pyta po której stronie jest kierownica więc rozumiem, że jest to obojętne. Jednak gwoli ścisłości trzeba zadać pytanie: Czy istotne jest czy auto posiada ważny MOT angielski? Uniqua o to nie pyta ale chyba lepiej by było aby MOT był ważny do czasu wykonania przekładki. Natomiast niezwłocznie po przekładce chyba trzeba wykonać polski przegląd zerowy bo w razie wpadki to pewnie każdy ubezpieczyciel wykręci się ,że jak auto nie miało badania technicznego to oni umywają ręce (i się wcale nie dziwię).Generalnie trzeba przyjąć zasadę, że papier ubezpieczenia jest dobrze mieć aby pokazać policji w razie kontroli.Ale stłuczek to lepiej nie robić bo jak znam życie to się okaże, że z uzyskaniem odszkodowania może być różnie.

Do góry Bottom