• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jakie dokumenty gdy zatrzyma policja

Punktów
0
Miasto
Niewiadów
A jakie jest podejście policji jeśli dojedzie już do kontroli pojazd z Anglii i nie posiadamy angielskiego przeglądu ??mamy tylko jakieś stare papiery?

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
249
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Musisz miec V5C na swoje nazwisko lub umowę kupna lub fakturę jeśli dowód jest na poprzedniego właściciela
Mot i ubezpieczenie obowiązkowo

Bez tych papierów auto wraca na lawecie

Pozdro
Rafał

voltra

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Kraków
www.picasaweb.google.pl
Nie może być sytuacji, że pojazd nie posiada ważnego badania technicznego. MOT musi być. Nie wiem jak wygląda sprawa z polskimi przeglądami może połowa policjantów nie przyczepi się do takiego ale na pewno są tacy, którzy będą robić problemy. Policja już nie jest aż tak głupia żeby spojrzeć w stare papiery i powiedzieć, że jest ok. Lepiej uważać :thumb:

smooth

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Opole
voltra napisał:
Nie wiem jak wygląda sprawa z polskimi przeglądami może połowa policjantów nie przyczepi się do takiego ale na pewno są tacy, którzy będą robić problemy.

Polski przegląd? A jak go zrobić z wynikiem pozytywnym?

vinetti

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
Za brak motu zabieraja Ci dowod V5C i masz 7 dni na dostarczenie przegladu po 7 dniach odsylaja dowod do konsulatu w wawie a stamtąd po miesiacu do DVLA , za okazanie polskiego przegladu na nie przelozonego anglika najprawdopodobniej trafiasz do wydzialu antykorupcyjnego i ogolnie tylko problemow mozesz sobie z tego powodu narobic nie wspominajac o diagnoscie . Policja w Polsce jak sie okazalo dostala wytyczne na temat anglikow i nie ma ze boli tak wiec radze nie kombinowac . Ja przez to tylko wtopilem akcyze bo robilem samochod pod siebie skonczyl mi sie mot i dowod poszedl w ... i teraz jest duzy problem z tym zeby go odebrac :mur: .
Pzdro

Do góry Bottom