• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jakie auto wybrac bmw vw czy audi

Demon

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
London
Obserqwowałem bmw 318 z 2000roku aukcja zakonczyła sie na 740 funów bmka sliczna puknieta przodem zderzak gril leiutko maska wgieta swiatła stłuczone błotniki nie ruszone. Cena atrakcyjna kolejnym plusem jest to ze swiatła itak sie wymienia w pl. Bmw z tego rocznika stoi tu okolo 3 tys funtow
CZy zakop bmw to dobry pomysł na auto do przeróbki czy lepiej wybrac
np. vw passat,bora czy golf, audi a4,a6 ,peugeot607? ktore z tych aut najlepiej sie przerobi jakie ceny

i gdzie znajde profesjonalną firme w woj Łodzkim
ktora sie tym wszystkim zaimie
:jupi:

Piotr19

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Łódź
To zależy niektóre auta są droższe w przeróbce niektóre tańsze mam na myśli tutaj koszt częsci jak i robocizny chociaż jeśli chodzi o audi i vw to ceny są porównywalne różnica 1000-1500zł nie wiem jak jest z bmw ale myśle że podobnie... Jeśli chodzi o samą przekładke to jest kilka warsztatów w Łódzkim które możesz sprawdzić w zakładce Warsztaty ja polecam warsztat vip-car gdzie przerabiałem swoją A6 jeżdże już pół roku i żadnych problemów... Myśle że jeśli chodzi o wybór konkretnego auta to zależy czy kupujesz dla siebie czy na sprzedaż jeśli na sprzedaż to moim zdaniem musisz zastanowić sie co szybciej Ci sie sprzeda i na czym wiecej zarobisz...

KM Servis

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Piaseczno
Bmw bardzo dobrze sie przeklada a 700funciakow to bardzo dobra cena.

vip-car

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Łódź
www.przekładki.pl
Dzięki Piotr19 za dobre słowo ,sorki ale które to było audi,Demon musisz pamietać że to co kończy się na aukcji nie zawsze zamknie sie takimi kosztami mam tutaj na myśli problem z silnikiem albo inne niespodzianki oczywiście nie wszystkie auta są takie ale spory procent ma jakieś wady które kosztują pare złotych w passatach zawsze uszczelka pod głowicą albo nie zmieniony pasek rozrządu w terminie i próba napraw tylko na zmianie rozrządu która nigdy niczego nie daje.

Demon

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
London
witaj Vip Car wezme pod uwage twoją opinie dzieki za info. Ale upodobane auto moge jechac obejrzec dokladnie przed kupnem, zwykle licytacja trwa tydzien. martwi mnie jedynie cat C. czy warto sam widzisz jakie koszta. Ktore auto bys mi sugerował do przerobki ,tzn ktore według Ciebie najlepie idzie przerobic bez ciecia spawania i jakie są koszta mniej wiecej. Czy mzna rezorwowac u Ciebie termin na wakacje? pozdro z :thumb2:

xxx75

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
najmniej cięcia będziesz miał w BMW bo tam jest symetryczna ściana grodziowa i praktycznie ten samochód jest przygotowany do przeróbki, w VW jest trochę cięcia jeśli chodzi o te starsze modele bodajże do 2005 roku, po 2005 roku zaczęli wstawiać ściany grodziowe przykręcane na śruby no i można ją wymienić. Z Audi jest podobnie tak jak z VW tylko musisz się dowiedzieć dokładnie które modele jak mają. Najtaniej przeróbka cię wyniesie w BMW koszt około 5 tys zł. części +przeróbka.
Pozdrawiam

Demon

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
London
Super cena za bmw i mowisz owszystkich modelach?czy jakis warsztac specjalizuje sie w bmw? Poniewarz planuje kupic auto tak pomiedzy 2000r- 2004r Czy bmw to najlepszy wybór z wyzej wymienionych aut? Chce zatrzymac te auto dla siebie wiedz pasowało by przeróbka była by idealna.Czy jakas firma da mi gwarancje na przerobienie? pomorze uzyskac wszyastkie papiery. . Dla osób planujących przyjechac po auto do londynu słuze wszelką pomocą na miejscu gdzie mieszkam do Sierpnia bo wracam do pl. Koledzy specjalisci prosze o porade jakie auto i czy lepiej diseal czy petrol? pozdrawiam xxx75 :thumb:

xxx75

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Słuchaj jeśli chodzi o BMW to praktycznie każda 3 i każda 5 jest łatwa w przeróbce (chodzi mi o to że jest tania i nie ma jakichś dużych problemów z robotą bo praktycznie wszystko pasuje na miejsce) ta cena 5 tysięcy to ci podałem za BMW e36, E46, E39! Ja teraz właśnie sprowadziłem sobie E46 z silnikiem 330D w M-pakiecie i za parę dni będę oddawał do przeróbki do takiej firmy w Toruniu która tylko i wyłącznie specjalizuje się w BMW i żadne inne auto! (jedyny problem u nich to długie terminy ale robią bardzo dokładnie i nawet nie rozpoznasz że to był anglik!, przede wszystkim nie przedłużają kabli tylko przepinają z europejskich wiązek!)

Jeżeli chodzi o benzynę lub diesla to już wybór należy do ciebie! Ja zawsze byłem i jestem za dieslem bo jest tani w eksploatacji (chodzi mi o spalanie) a ten mit że części są strasznie drogie do diesla to w to nie wierz bo różnica miedzy częściami zwłaszcza w dzisiejszym świecie kiedy jest dużo zamienników to naprawdę niewielka różnica w porównaniu do całego zakupu samochodu!
Jakbyś chciał coś wiecej wiedzieć co sprowadzić i jak załatwić papiery to służę pomocą.

Pozdrawiam

Demon

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
London
Dzieki xx75 za wyczerpująca odpowiedz.Ja tez szukam bmw3 ale do 2 litrów bo powyzej podobno akzcyza 18,5% a nie 3%. Natomiast tez wolał bym diesla, xobaczymy co sie trafi:) Gdybys miał jeszcze jakies wskazówki to wal smiało :jupi: Cena którą podałes za przeróbke jest atrakcyjna i gra mi:) A ten warztat w Toruniu co wyczaiłes musi byc chyba z pierwszej pólki skoro az w wawy jedziesz do nich:)Napiszs mi czy oni tez za 5tys przzerobia taka bmw?A ta twoja 330D z którego roku jest i po jakich kosztasch wziołes? Zebym miał porównanie. Jak znajde jakies ciekawe oferty wzuce linka do nich bo głownie szukam na necie:) Pozdro XXX75 oraz wszyscy milosnicy bmw :thumb:

xxx75

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Ja za swoją przeróbkę płace 5500 zł ponieważ mam telewizje, sensory deszczu w szybie, parktronic przód i tył ogólnie samochód który kupiłem to BMW 330D M-PAKIET z 2003 roku i tutaj mają więcej zabawy z kablami u mnie dlatego też płace 5500 zł z ich częściami i robocizną! Za normalną wersje BMW biorą 5 tys. zł! Kawałek drogi do tego warsztatu jest ale wolę im oddać i być spokojny że mi jakieś lipy nie odwalą bo nie pierwszy raz już przekładam samochód i wiem jak niektóre warsztaty robią. Mogę ich polecić bo już mi 2 furę robią i naprawdę nie ma do czego się przyczepić!

Natomiast za samochód dałem 5 tys. funtów, a z przywozem do Polski z Anglii wyszedł mnie 26500 zł. Akcyza z rzeczoznawcą wyniosła mnie 2850 zł. Przekładka z częściami 5500 zł. w urzędzie komunikacyjnym opłaty 1200 zł i 600 zł ubezpieczenie a i jeszcze 160 zł zwolnienie z Vat-u i prawie 200 zł tłumaczenie V5+umowy!

Powyżej masz cały kosztorys mojego zakupu!
Pozdrawiam

Demon

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
London
No no to bm-ke masz wypasiona a ja szukam tańszej troche ale chetnie skozystam z zakladu który polecasz.Dasz jakies namiary na chłopaków? A i akcyze płaciłes18,5%? A nie lepiej było umowe dwujęzyczna napisac?
Jeszcze raz dzieki za wszystkie info. :thumb:

lukanio63

Nowy
Punktów
0
Miasto
derbyshire/lubelskie
Koledzy czy moglby ktos dac na miary na tych fachowcow od bmw? Jestem bardzo zainteresowany przelozeniem bmw wiec bede wdzieczny za nr telefonu lub/i adres warsztatu, ewentualnie strone www jesli takowa posiadaja.

NorBI

Początkujący
Punktów
0
Miasto
czestochowa
witam

przeczytalem ze w jednym temacie napisales ze dales za e46 5 tys funa a akcyza tylko 2600

chcialem kupic 325 z 2000 roku ale przeraza mnie akcyza
czy moglbys mi napisa jak zalatwiles ta akcyze ze udalo sie to taniej
jak zrobic z tym rzeczoznawca

prosze cie bardzo o odpowiedz
pozdrawiam

KM Servis

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Piaseczno
Zapomniał dodac ze BMW bylo rozwalone i dopiero ja poskładał a akcyze to wiadomo jak załatwic zeby była mniejsza. :tudu:

xxx75

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
samochód miałem lekko uszkodzony ale akcyze i tak załatwiałem po naprawie i na dodatek musiałem stawić sie nim na urzedzie celnym! Także musisz się dowiedzieć rzeczoznawcy jak ci może obniżyć cene samochodu i czy wogóle da się to zrobić w twoim przypadku!

NorBI

Początkujący
Punktów
0
Miasto
czestochowa
sorry ze cie mecze ale zaplaciles calkiem niska akcyze i poprostu chcialem sie dowiedziec czy rzeczoznawca ci ja tak wycenil
bmw ktore chce kupic wedlug eurotaxu okiolo 28tys co daje akcyze 6 tys
samochod jest lekko uszkodzony w bok
i ciekaw jestem jesli zrobia mi ekspertyze i wycenia samochod powiedzmy na 10 to od tego zaplaca akcyze?
jak bylo w twoim przypadku z tymi wycenami?

jassi

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Witam,jestem tez zainteresowany przekładka BMW, bardzo prosiłbym kolege o namiary na ten zakład w Toruniu. POZDRAWIAM

KZ1

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Katowice
zaklad w toruniu juz podwyzyl cene, teraz biora 5500 za auto golas (bez elektryki tylnych szyb, 4x poduszki, bez czujnikow deszczu, lusterek fotochrom, manual) i w tej cenie nie robią ani lusterek ani lamp :/. Numer do nich znajdziecie na allegro wpisujac "przekladka e46"

KM Servis

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Piaseczno
to moze teraz napisz XXX75 jak ci przełożyli bo kupa smiechu była jak mi opowiadali. :lol:

Do góry Bottom