• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jakie auta warto sprowadzić?

KubaTST

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
TST/KR
ww51 napisał:
Co do passata to ladnego mozna kupic za 3500 GBP

http://search.autotrader.co.uk/es-u...cleYearOfManufacture=2005&vehicleRegLetter=05

Nie wiem jak w wersji B5 FL, ale B5 nie mialo dobrych opinii.
Stosunkowo latwe do przelozenia i tanie w zakupie sa auta francuskie.
Jezeli ktos juz szuka to polecam kupno auta u wlasciciela.

no tak tyle że sam nie mam jak jechać do UK, bo obecnie po prostu nie mam się tam u kogo zatrzymać, a też sprowadzać w ciemno przez kogoś to trochę ryzykowne...dlatego szukam czegoś w Polsce, gdzie zawsze mogę podjechać ze znajomym mechanikiem, który obada co jest nie tak

david22pl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
niewanze
witam. co polecacie kupic tak do 1500Ł -2000Ł ? mysle raczej o samochodach po 2000 roku, chcialbym zeby z przekladką wyszlo nie wiecej niz 14000-15000 zl ? dodam tylko ze bede w szkocji i chcialbym zakupic auto dla siebie , transport raczej ciezarowką (powiedziano mi ze koszt kolo 2000zl ) okolice edynburga, chcialem kupic na aukcji a myslalem o :
audi a4 b6 ,
audi a3 ? sam niewiem.. w kazdym razie napewno tylko 5 drzwiowe,
renault laguna II lub IIFl (kombi) ale sedan tez bylby ok ,
fiat stilo 2001+ ( sa chyba dosyc latwe w przekladce ?)
alfa romeo :weez: 147 . 5 drzwi 2000+ rok,
alfa romeo 156 po liftingu czyli chyba 2002+ o ile sie nie myle, sportwagon

w sumie juz gadalem z kims o tym i dowiedzialem sie ze alfe raczej powinienem spokojnie kupic do 1500Ł no ale powiedzcie co wy o tym sadziecie ;)

co polecacie z tych aut a moze cos innego ogolnie ? co byloby najlatwiej przelozyc bo bede mial chyba mozliwosc przelozenia samochodu samemu :)

z gory dzieki za informacje.

KubaTST

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
TST/KR
o Audi B6 zapomnij, przekładka to koszt ok 9000zł (części robocizna) dołóż do tego rejestracja 1500zł do tego auto koło 10 tys zł razem ponad 20 tys zł za A4 o ile kupisz A4 za takie pieniądze, ja patrzyłem auta w Polsce i za A4 17tys zł trzeba dać, tyle że mówię o TDI. Pomyśl jeszcze o Mondeo, za te pieniądze powinieneś kupić jakieś z '01 lub '02 może nawet z silnikiem TDCI...

KM Servis

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Piaseczno
jezeli dobrze rozumiem to masz 15 tys przeznaczone na samochód razem z przekładką?
to szukaj raczej w przedziale:
-audi A4b5
-passat b5 (nie b5fl)
-vectra b
-bmw e39
-z alfa moze i cos bys znalazł

vip-car

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Łódź
www.przekładki.pl
KubaTST napisał:
o Audi B6 zapomnij, przekładka to koszt ok 9000zł (części robocizna) dołóż do tego rejestracja 1500zł do tego auto koło 10 tys zł razem ponad 20 tys zł za A4 o ile kupisz A4 za takie pieniądze, ja patrzyłem auta w Polsce i za A4 17tys zł trzeba dać, tyle że mówię o TDI. Pomyśl jeszcze o Mondeo, za te pieniądze powinieneś kupić jakieś z '01 lub '02 może nawet z silnikiem TDCI...
Nie znam drugiego tak awaryjnego silnika jakim jest tdci żeby się przekładka opłacała to trzeba mieć min. 20 tyś zł. na wydanie nie ma większej różnicy w cenie przekładek z rocznika 98 a np. 2004 więc czym młodszy tym lepiej.

david22pl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
niewanze
ceny w polsce sa raczej wyzsze niz tam .. tak mysle przynajmniej - czyli wynika z tego ze mondeo mk3 , passat b5 lub alfa.. a nie wiecie na aukcjach w jakich cenach tam chodza te auta ? i jak jest z przekladka ? tzn co najtrudniejsze co najlatwiejsze, bylbym wdzieczny jeszcze za napisanie ile mondeo z przekladka by wyszlo ( ile czesci a ile robocizna) , a i jeszcze jakies info o lagunie ? bo z tego co czytalem na poprzednim forum tym ktore zamknieto to ktos pisal ze za 1200Ł na aukcji kupil lagune z 2001 chyba ??

thx za odpowiedzi ;)

aaha i dodam ze auto chce kupic na aukcji kolo londynu lub gdzies w okolicach dundee lub edynburga ( niewiem jeszcze gdzei bede mial taka mozliwosc)

edit :
mk3 chyba odpada z tego co sie orientuje po allegro .. samochod kolo 6000 , przekladka 7000, a chce zeby jeszcze mi cos zostalo z tych 15000 ;p moze zle napisalem ,

napisze inaczej - chce tam zakupic jakies auto ktore bedzie latwe w przekladce i bedzie kosztowalo 1500Ł maxymalnie (pisze tak bo narazie niewiem ile tam zarobie :ke: ) wiec fajnie by bylo gdyby mnie wyszlo auto tak z rejestracja i oplatami wsyzstkimi i transportem oraz przekladka( nie licze ceny robocizny od przekladki bo sam to sobie prawdopodobnie zrobie) kolo 10-12 tys, wiadomo nie kupie za to zadnego cuda ale chyba bardziej sie oplaca niz w polsce :) im taniej wyjdzie tym lepiej.. wiec chyba pozostaje mi laguna po 2000 roku i alfa 156 lub 147 bo te 2 auta wydaje mi sie mozna kupic w takiej cenie..

Misiek

VIP
Punktów
82
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl

david22pl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
niewanze
a walsnie. sory ale nie moglem sobie wlasnie przypomniec kto to pisal :) wiem ze nie znajde okazji odrazu ale pewnie przy dobrych wiatrach mozna cos znalezc, w dover kupowales tak ? nie pamietam juz, bo z tego co patrzylem to w niektorych miastach niema starszych aut na aukcjach tylko takie 2006 w gore wiec bede musial gdzies jechac gdzie beda starsze auta.

nowak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lubań
Troche z innej beczki. Co myślicie o tym http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8588861 ? Bo nie wiem czy w ogole opłaca się jechać ją ogladać :ke: W sumie daleko nie mam, kilkanascie km. Co do problemu z zamkiem centralnym, kótry jest tam opisany to nie jest to problem, prawdopodobnie trzeba 'poprawic' tylko styki na płytce (czyli zabawa z lutownicą).

KubaTST

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
TST/KR
w ogóle to myślę że taki temat byłby dobry typu "Co sądzicie o tym aucie?"

sam mam na oku kilka modeli:

np http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8117780 w sumie blisko mojego rodzinnego miasta i chyba podjadę ją zobaczyć, na ich stronie cena bodajże 5200zł no i na otomoto 190tys przebieg a u nich pisze 143tys km...

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8554130 w tej mi silnik pasuje ;] tyle że kawał drogi ode mnie :/

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8521111 ile w ogóle przełożenie laguny z częściami?

Demon

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
London
MYsle ze masz racje dobry pomysl :thumb: Jestem za :eek:kulary:

aqku

Początkujący
Punktów
0
Miasto
ryki
witam
ktos tu napisal ze przelozenie audi b6 to koszt 9 tys? czy to prawda? az tak to poszlo do gory? w przyszlosci chcialbym sprowadzic albo wlasnie b6, albo BMW E46 po lifcie lecz ze wskazaniem na audi. przekladka e46 ponoc ok 5 tys, a audi 9 tys....? :mur: obserwuje te samochody na autotraderze no i za audi w tdi trzeba dac jakies 3 - 4 tys funtow. wiec czy to w ogole by sie oplacalo? albo moze ja zle patrze, sa gdzies tansze te samochody? ale chcialbym wersje s-line wiec... a z kolei BMW (tez chcialbym m-pakiet) podobna cena zakupu ale przekladka tansza o polowe prawie... wiec chyba bardziej sie oplaca BMW. co myslicie?

xerownik

Nowy
Punktów
0
Miasto
Jarosław
Ford Mondeo (2000-2006)

Mam pytanie odnośnie Forda Mondeo, model 2000-2006, silnik benzynowy. Jak się przedstawia przeróbka tego auta, czy są jakieś problemy i czy to się opłaca??

zweckform

Zaufany warsztat
Punktów
248
Miasto
Grodzisk Mazowiecki
Mondeo jest drobie w częściach
Za całość trzeba liczyć 8-9 tysięcy (części wraz z robocizną) zależy gdzie będziesz przekładał
Sama robota to kaszka z mleczkiem

Pozdrawiam
Rafał

KM Servis

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Piaseczno
Masz racje Rafał to samo jest z Vectra C prosta ale czesci niema a jak sa to od 8tys

Do góry Bottom