• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Instalacja

adrian5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Koszalin
Witam
Czy instalacja elektryczna z Laguny II II (rok 2005) pasuje do laguny II I( 2004r) wersja z navi z góry dziękuje za odpowiedz

cyberda

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Katowice
Z instalacjami lepiej nie mieszać bo musiałbyś mieć instalkę z identycznej wersji inaczej może brakować Ci kilku kabelków i zorientujesz się dopiero jak założysz deskę - moim zdaniem lepiej przerobić istniejącą instalację - oczywiście sporo lutowania ale jak zrobisz to powoli i dokładnie nie będziesz miał problemów. Ja wszystkie kabelki lutuję i pakuję każdy lut w termokurczke - trochę zabawy ale pewność że niczego nie braknie. Oczywiście przecinanie i lutowanie po jednym kabelku. Ideałem jest jakbyś miał inną instalację nawet niepasującą z Laguny - jak tak robię bo przedłużam kabelkami w takich samych kolorach jak powinno być (może to nadgorliwość ale ktoś kiedyś może wykonywać naprawę tej instalacji i przynajmniej się nie pogubi).

adrian5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Koszalin
Z instalacjami lepiej nie mieszać bo musiałbyś mieć instalkę z identycznej wersji inaczej może brakować Ci kilku kabelków i zorientujesz się dopiero jak założysz deskę - moim zdaniem lepiej przerobić istniejącą instalację - oczywiście sporo lutowania ale jak zrobisz to powoli i dokładnie nie będziesz miał problemów. Ja wszystkie kabelki lutuję i pakuję każdy lut w termokurczke - trochę zabawy ale pewność że niczego nie braknie. Oczywiście przecinanie i lutowanie po jednym kabelku. Ideałem jest jakbyś miał inną instalację nawet niepasującą z Laguny - jak tak robię bo przedłużam kabelkami w takich samych kolorach jak powinno być (może to nadgorliwość ale ktoś kiedyś może wykonywać naprawę tej instalacji i przynajmniej się nie pogubi).

instalacje mogę mieć od najbogatszej wersji więc nie powinno nic brakować chodzi oto czy kostki np licznik navi itp będą pasować

sherves

Anglikomaniak
Punktów
73
Miasto
UK
Po co przekładać instalkę w Lagunie? Zwłaszcza że nie wiadomo czy poliftowa podejdzie, w co wątpię, bo i w tych samych rocznikach często czegoś brakuje. Przerobienie nie jest trudne, chciałbym żeby w innych autach było tak "sporo" lutowania co w lalce

cyberda

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Katowice
Tak jak pisze poprzednik i ja wcześniej - nie warto kombinować. Aby wymienić instalację i tak musisz wszystko wypruć, a nawet więcej bo i ta część instalacji która jest w komorze silnika (jej część), a tej części przy przeróbce nie ruszasz. Przeróbka Lagunki jest banalna i w zasadzie miła zabawa. Słyszałem o ludziach którzy przekładkę robili przed blokiem, choć w zasadzie mi się zdarzyło ją robić przed garażem bo garaż był zajęty.

Do góry Bottom