• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Instalacja elektryczna laguna II

grzechu290

Początkujący
Punktów
0
Miasto
dolnyśląsk
Witam!
Po nieudanej przekładce przez mojego zajebistego fachowca po której i tak potem wszystko poprawialem ale instalacji elektrycznej nie ruszałem bo stwierdziłem że inny fachowiec robił kabelki miałem nadzieje że chociaż to dobrze zostało zrobione jadąc z wrocka do nysy stopiła mi się instalacja elektryczna bo jak się okazało główne przewody nie były poizolowane :devil: ,
Mam pytanie czy instalacja elektryczna od laguny II 1,8 16v benzyna będzie pasować do 1,6 16 v benzyna bo niestety u mnie moja instalacja się stopiła

Burcys

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Wadowice
jeśli dawca będzie miał taką samą albo wyższą wersję wyposażenia instalacja będzie pasować
nie będziesz miał problemu
Natomiast jeśli czegoś w instalacji dawcy będzie brakować to będziesz musiał dokładać to czego brakuje z czym mając schemat nie ma problemu aczkolwiek zajmuje to trochę czasu

jeśli będziesz miał pytania pisz postaram sie pomóc

yeti

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zdunska Wola
Witam
ja mam troszke inny problem. Przełozyłem sobie samemu laguneka II 1.6 16v z 2001 roku.
Wszytko fajnie, zarejestrowałem ja i nawet sie przyjemnie nia jezdzi... tylko ze nie mogłem nigdzie dostac wiazki eletrycznej... i przerobiłem angielska... i wszystko prawie sie udało...
"prawie" poniewaz nie działaja mi dwie rzeczy...
- klimatronik... tzn... klimatronik działa tylko dmuchawa pracuje ciagle na maksymalnych obrotach i nie idzie jej wyłaczyć... reszta pracuej normalnie.. mozna regulowac nawiewami temp.. ale nie idzie ustawic obrotów dmuchawy... :(
- druga rzecza jest otwieranie tylnych szyb w drzwiach :( jak wszystko po podłaczałem i spróbowałem otworzyc tylne szyby to cos pstyknęło tak jakby po lewej stronie od kierownicy i nie reaguja teraz na otwieranie... :(
Jesli ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić badz co moze byś tego przyczyna to bardzo prosze o pomoc. Jest to moja pierwsza przekładka wiec nie mam jeszcze doswiadczenia i nie bardzo wiem jak odszukac przyczynę.. :( bardziej zalezy mi na tej dmuchawie bo to denerwuje kiedy ciagle dmucha i nie mozna tego wyłaczyc... bo jesli chodzi o szyby to i tak mało kiedy bede ich uzywał wiec moge bez tego przezyc...
Dodam ze wszystkie kable i styczniki starałem sie poukładac tak jak jest w oryginalnej europejsiej wersji... było przy tym sporo pracy ale sie udało jakos... tylko te dwie nie działajace rzeczy troche tłumia moja radosc z lagunki..
Bardzo prosze o pomoc.
Pozdrawiam

Burcys

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Wadowice
Jeśli chodzi o szyby to sprawdź bezpieczniki tylko nie te w skrzynce ale pod deską przymocowane do dołu skrzynki jeśli jest spalony to będziesz wiedział że jest gdzieś błąd.
co do klimy to napisz jaka miałeś przed przekładką a jaka zamontowałeś po i czy ten panel climatronika miałeś wcześniej czy go kupiłeś z przekładką.

daniel79

Gaduła
Punktów
0
Miasto
hrubieszow
sprawdz jeszcze blokade przed dziecmi , jest to przelącznik w dzwiach kierowcy , moze wtyczka nie weszla lub uszkodzony wlacznik

yeti

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zdunska Wola
Szyby już działaja:) Zerknąłem tak jak radziłeś do bezpieczników pod deska i faktycznie 30A w pierwszym rzedzie od prawej był spalony... wymieniłem i szybki działaja jak trzeba :) wielkie piwo za to dla Ciebie... :zdrowie:
a co do klimy no to miałem klimatronik i teraz tez mam... w komplecie tez miałem panel... i sprawdzałem oba... i na obu dzieje sie tak samo... wszystko działa ale dmuchawa pracuje na max obrotach i nie idzie jej wyłaczyć.. przed przekładka wszystko działało jak nalezy :(

Burcys

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Wadowice
z taką rzeczą w klimie się nie spotkałem, pomimo że głównie przerabiam z manuala na klimatronic, sprawdź rezystory dmuchawy- taka kostka wkręcona do obudowy wentylatora do której idą kabale, spróbuj je wymienić z angielskiej nagrzewnicy i przy okazji sprawdź wszystkie połączenia- kostki czy wszystko jest dobrze spięte bo czasami lubią figle robić
jak sprawdzisz to daj znać

pit88

Nowy
Punktów
0
Miasto
krk
Witam,
Gdzie moge znalezc bezpiecznik tylnej prawej szyby w LAGUNIE II 2.0T rocznik 2004 (benzyna). Proszę o sprecyzowanie miejsca. Pod deska od strony kierowcy nie ma puszki
Pozdrawiam

marekfl

Zaufany warsztat
Punktów
57
Miasto
Kielce
www.mserwiskielce.pl
Witam,
Pod deska od strony kierowcy nie ma puszki

Pod deską nie masz puszki bezpieczników ???????????? sprawdź za schowkiem w takim razie :/ :/ :/ to ten sam bepiecznik z którym miał problem twoj przedmówca

---------- Dodano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

ale nie ma puszki bezpieczników po stronie pasażera :/ dobrze zaglądałes????

pit88

Nowy
Punktów
0
Miasto
krk
Od strony kierowcy jest tylko wykładzina a od strony pasażera jest plastikowe obudowane pudełko w kształcie futerału na okulary z podłużnymi otworami. Może to jest to ale jak to otworzyć?

magik

Anglikomaniak
Punktów
22
Miasto
gdzieś w polsce
zobacz za schowkiem one są przykręcane do wzmocnienia koło poduszki jak się dobrze przyjrzysz to zobaczysz konkretnie szukaj koło silniczka od sterowania obiegiem wewnęcznym tam siedzą też dwa przekaźniki jak dobrze pamiętam

drekrobak

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Biłgoraj
yeti a działa ci wskaźnik temperatury zewnętrznej ?? może go nie podłączyłeś i to może być przyczyną szalejących na maxa nawiewów

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
witam powiem ktos które kable zamienić w kosciach idacych do drzwi aby kierunki działały prawidłowo w lalce 1 jest to pin 9 a w dwójce jaki bo zapomniałem ?

---------- Dodano 10-11-2010 o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano 08-11-2010 o 22:09 ----------

poradziłem sobie sam dla tych którzy też bedą szukać to : pin który odpowiada za kierunki w drzwiach to B3 trzeba je zamienic miejscami kable krzyżuja sie w okolicach prawego słupka

Punktów
0
Miasto
UK
tez mam problem z kierunkami w drzwiach. mozesz troche wyjasnic? pin B3 zamienic z ktorym?

kriskos997

Anglikomaniak
Punktów
12
Miasto
świetokrzyskie
jesli masz lagune juz przełożona to zamieniasz pin b3 z lewych drzwi z b3 z prawych tak jak pisałem wyżej są to zielone kable które krzyzuja sie w okolicach prawego słupka ale jak masz juz zawinięta wiązke to puśc kable osobno ,przeciągnij jeden kabel z lewych drzwi do prawych i z prawych do lewych schowaj gdzies pod deską i po temacie

adambiker

Anglikomaniak
Punktów
5
Miasto
stalowa wola/irlandia
tak jak napisal kolega kriskos sa to zielone kabelkia w lagunie jedynce byly brazowe oile mnie pamiec nie myli, i warto tez dodac ze znajduja sie w tych smaych miejscach w obydwuch lagunach,

Do góry Bottom