Witam ponownie i juz ze sprowadzonym VW . Poza czasem ktory musialem spedzic na oczekiwanie formalnosci z rejestracja i ubezpieczeniem dokladnie 6 dni to reszta poszla bez zadnych problemow . Na podnosniku w tym warsztacie pokazano mi caly spod auta i co moim zaskoczeniem bylo ze niema sladu rdzy poza ukladem wydechowym ktory na miejscu dokupilem caly uzywany za 15f !!troche inny tylny baniak ale dalo sie wlozyc .
Z lankaster do Douwer jechalem naprawde nie pewnie i na poczatku tej drogi omalo bym wjechal pod prad

,ale z przebytymi kilometrami caly czas nabieralem wprawy , auto przy predkosci do 90 mil spalilo ,az dziw malo paliwa srednia to nieco 5,8 l/100 i 4l plynu do szyb .Z douwer do kale prom za 80 f bylo by taniej o jakies 50 f gdybym zabukowal bilet ale nie wpadlem nato to moja pierwsza podroz w tamten rejon- ,2 godzinki relaksu bo tyle trwala przeprawa do francji , i odrazu skierowalem sie na autostrade kierujaca pod wskazany adres placu rozbiorkowego , a tam zong owszem aut pod prase stoi multum ale jesli chodzi o przekladke do paska to figa z makiem

, a ze bylo juz po 17 nikt zbyt niebyl ochoczo nastawiony do przeszukania czego kolwiek i jedynie dowiedzialem sie ze moze jutro . tak naprawde to chcialem odjechac lecz nieprzespana noc dala o sobie znac i postanowilem zostac .
rano o 8 wprowadzano lawety z rozbitkami i jedna z nich przykula mnie wzrokiem- ta to pasek w wersji fl z tego co sie dowiedzialem od laweciarzy to te bite auta ida na wage i sprzedawane sa po cenie zlomu , okolo 11,30 dopiero jeden z ciemno skorych obsluzyl mnie dajac do rak wozek z kluczami duzego spalinowego fleksa i pozwolil brac co mi sie podoba , choc pasek mial zagnieciony dach i wszystkie wybite szyby to cwiartkowanie szlo nawet szybko , zostalo mi nawet czesc instalacji . do kompletu dokupilem z niego skorzane fotele i za wszystko czarnuch wziol 130euro a chcial cwaniak 190 to powiedzialem ze fotele niech do domu dzieciom zaniesie ,i opuscil do 130 .
w moim pasku na parkingu wywalilem szmaciaki i zamontowalem pape , bo by nie wlazla przekladka ze sciana boczki od 4 drzwi i cala wykladzina , no ledwo upchalem .
teraz koszta
pasek 950f
ubezpieczenie 58f /mc
kwatera 45f
prom 80f
paliwo 120f- tir
przekladka 130 euro
teraz jeszcze w pl oplaty ale jeszcze niewiem ile i co .
Jest piekny peugot 407 z 2009 za 999f z tym ze niema tylnej klapy -po kradzierzy czeka na papiery .