• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Freelander - przekładka dolnośląskie

maryo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wrocław
witam,

zamierzam na dniacha zakupić Freelandera 1,8 z 2003r, jednak auto jest w wersji lewostronnej. Sprzedawca zapewnia, że nie bedze problemu z przełozeniem jednak po kilku godzinach poszukiwań nie znalazłem żadnego warsztatu we Wrocławiu i okolicach.

Proszę o informacje na temat firm, które są wstanie auto przerobić, które są warte polecenia i są w dolnosląskim. Na co uważać, jakie sa koszty samej przekładki i potem wszelkich pozostałych rzeczy do wykonania (przeglady, badania techniczne)?

sprawa pilna, wiec z góry dzieki za wszelkie informacje.

mariusz

nowak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lubań
Na dolnymśląsku przekładkami zajmuje się Pan Mazurek z Góry, niestety nie ma go chyba na tym forum.. i bodajże nie zajmuje sie Freelanderami.
Tutaj masz mapke firm, które zajmują się przekładkami http://angliki.info/warsztaty-mapa-polski-vt23.htm
W dziale warsztaty użytkownik o pseudonimie kristoff z Wrocławia, oferował swoją firmę w robieniu przekładek, nie wiem jak z solidnością tej firmy bo jej nie znam. tutaj link http://angliki.info/dolnoslaskie-przekladki-anglikow-wroclaw-vt144.htm

maryo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wrocław
dzięki za szybką odpowiedź,

do p. Mazurka dzwoniłem ale niestety nie interesują go inne auta niż VW, Audi.

Przed chwilą rozmawiałem z Kristoff i wydaje się ze jest sensownym warsztatem, ma ktoś może auto przerabiane u niego? lub jakies opinie na temat jego usług? Cena jest dość wysoka, wiec może to świadczyć o dobrej jakości ale lepiej zapytać.

pozdrawiam
mariusz

maryo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wrocław
Maglownica Land Rowera to podstawa - i na żadnego opla bym sie nie zdodził.

Ale Kristoff chce zamówić (dla potrzeb wymiany - nie przeróbki) również wiele innych elementów (ich koszt to ok 4000 zł) takich jak przegroda grodziowa (aby z niej zdjąć jakieś uchwyty) oraz wszelkie elementy klimatyzacji, wentylacji które bedzie wymieniał przy przeróbce.

mariusz

nowak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lubań
Kolego, jak przerobisz u Kristoffa auto, to daj znac jakie są efekty :) Czy warto u niego robić autka czy też nie. Pozdrawiam :zdrowie:

Paweł2008

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Pomorskie
Witam zapraszam do mnie, co prawda kawałek drogi od Ciebie ale może się opłacać! Pracuję tylko na oryginalnych częściach.
Pozdrawiam.
Paweł

maryo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wrocław
Paweł2008 - trochę do Ciebie daleko.

Po kilkunastu telefonach i rozmowach z firmami od przekładek chyba decyzja jest aby zawieźć auto do http://www.przerabianie-anglikow.pl, ma ktos jakies doświadczenie z tym zakładem?

z góry dzieki za info.

pozdrawiam
Mariusz

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
strona znikła ????

junak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
przestrzegam was przed mazurkiem.to hohsztapler i złodziej,kompletnie nie zna sie na przekladkach i przy tym jeszcze okrada swoich klientów.naprawde jezeli chcecie uniknac problemów nie przerabiajcie u niego zadne auta!!!

sawik

Anglikomaniak
Punktów
25
Miasto
pabianice
junak
daj sobie juz spokój
napisałes raz i starczy !!
andrzej nie robi freelandera

junak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
dlaczego mam sobie daj spokoj?...ale pan mazur moze dac sobie spokój zostawiajac tak klienta?dlaczego nie dostane tego co mialem obiecane...dla mnie ta sprawa nie jest zakonczona i dopoki nie bedzie bede na kazdym kroku robił reklame panu mazurowi tak jak mu obiecalem

** Komentarz dodany przez: Auto-Mis: 11-06-2009, 13:38 **
Nie podkradajcie tematu. Kolega pyta gdzie przerobic Landrovera na dolnymslasku, junak ostrzega przed warsztatem w ktorym zostal oszukany i koniec dyskusji. Bedziecie dalej ciagnac watek co, kto, dlaczego i gdzie powinien pisac to otrzymacie po bonusie ode mnie. :devil:

Do góry Bottom