• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

E46 kontrolka otwartych drzwi.

Punktów
0
Miasto
wieś
Witam.
Mam problem z kontrolkami od drzwi.
Po otwarciu prawych świeci się lewa i odwrotnie. Zegary mam z wersji "normalnej".
Pytanie. Które przewody w kostce do zegarów odpowiedzialne są za te kontrolki.
Pozdrawiam.

suzero

Nowy
Punktów
0
Miasto
Tarnobtzrg
szukam porady doświadczonych kolegów

Proszę o podanie które kable trzeba zamienić by lusterka chodziły poprawnie, oraz jak zamienić na wyświetlaczy informacje o otwartych drzwiach

vipkwiecien

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
RADOM
tez mam ten problem pomocy

Nie wiem jak jest w e46 ale w e39 pod kokpitem od strony pasazera(w europejczyku) jest 2 kompy. Biały i czarny. Czarny to chyba komp silnika abiały odpowiedzialny za zamki, klimatronic, itd. Bo niego podchodza kabelki cienkie brazowe z róznymi paskami. Musisz tam sobie piny zmienic - a jak?? Odkrecasz boczek ze słupka srodkowego i dostajesz sie do krancówki drzwi LP i patrzysz jakiego koloru masz kabelki (ewentualnie krancówek odkrec- jesli jest w zamku zamocowana polecam obrysowac dokładnie kształt zeby nie było problemów z późniejsza regulacja zamka i zamykaniem drzwi) to samo robisz z drzwiami PP a nastepnie tam przy kompie zamieniasz kolejnoscia piny. Jak to juz zrobisz to ten sam zabieg wykomujesz na drzwiach LT i PT.
Co do opuszczania szyb to powinno działac normalnie bo e46 ma przyciski w konsoli srodkowej koło lewarka zmiany biegów

Marcin DBP

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Toruń
w e46 jak nic nie jest namieszane w przekladce wsadz angielskie zegary i zmien tylko tarcze na europejskie drzwi swieca sie normalnie, km z mili przeprogramuj itd na wartosci europejskie (prosta sprawa), jak wsadzisz europejskie wyswietli ci sie kropka kolo przebiegu i widac od razu ze cos jest nie tak z przebiegiem

---------- Dodano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

co do lusterek jaki masz guzik sterujacy na 2 czy na 1 wtyczke ??

klm

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Maz.
co do lusterek jaki masz guzik sterujacy na 2 czy na 1 wtyczke ??

co w przypadku jednej wtyczki?

przyznam że zastanawiam się czy w coupe sterowanie szybami da się przeprogramować w module komfortu, czy trzeba koniecznie przekładać piny jak w jednym z tematów o przekładce coupe czytałem

Marcin DBP

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Toruń
w przypadku 2 wtyczek wystarczy tylko zamienic wtyczki (podpiac na odwrot) i dziala ok w przypadku 1 wtyczki nie da sie sila rzeczy zamienic,trzeba miec europejski guzik sterujacy

klm

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Maz.
OK dzięki za info

teraz tylko pozostał mi do obadania temat sterowania szybami

Do góry Bottom