• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dziwne zachownie climatronica i temperatury Audi A4 B6 sedan

JARO

Zaufany warsztat
Punktów
290
Miasto
Wadowice
jak obrociles wiazke pod deska to prawy czujnik poszedl na lewa strone i odwrotnie
wiec te czujniki trzeba wrucic jak byly prawy na prawo lewy na lewo
i strefy beda dzialac jak sie nalezy

cyranek

Anglikomaniak
Punktów
9
Miasto
Wadowice
te termometry można obrócić na wtyczkach na panelu żeby nie ciągnąć niepotrzebnych kabli

Kriss-85

Początkujący
Punktów
0
Miasto
śląskie
juz za pozno :) ale mam cos nowego, nie dzialaja mi wycieraczki, podpiolem odrazu angielskie i tez cicho, mam nowa wajhe do wycieraczek z bo wczesniej byla bez guzikow do komputera, na wycieraczki trzeba cos programowac? spryskiwacze dzialaja

---------- Dodano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

dobra brakowalo bezpiecznika, ale dalej cos nie halo, dzialaja tylko na najwyzszych obrotach z tym ze obroca sie trzy razy i stana ????????

daniel15061976

Gaduła
Punktów
0
Miasto
jedwabno
Podepne się pod temat, mam ten problem w a6 c5, które piny pozamieniać w panelu klimatronika aby przestał głupieć z tempraturami, może ktoś dokłdnie poisać? Dzięki

saymons

Nowy
Punktów
1
Miasto
Sadki
Koledzy może mi coś poradzicie. Mam a4 2003 w kombi. Pobrałem z forum schemat do a4 i wszystkie silniczki na nagrzewnicy śmigają jak trzeba, z temperaturą jest wszystko ok. Mam tylko problem z silniczkami od obiegu wewnętrznego i filtra przeciwpyłkowego. Po pierwsze nie mam silniczka od obiegu wewnętrznego. Wiązka na nagrzewnicy europejska ma dwie wtyczki. Powiedzmy że kupię taki silniczek i zamontuję jak to podłączyć żeby działało poprawnie. Próbowałem podłączyć silniczek od klap filtra przeciwpyłkowego ale ten w ogóle nie reaguje.

bartek_jar

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Jarosław
Moj problem polega na tym, że:
1) temperatura ustawiona na climatornicu na 18stop a leci cieplo i to bardzo odczuwalne tak jakby bylo na HI, czsami po chwili zaczyna wiać chlodne powietrze tak samo od siebie(lub czasami musze dac na LOW a potem na 18stop aby miec chlodne a nie cieple powietrze).
2) temperatura ustawiona na 22stop. nawiew na karatki to czasami z lewej kratki kierowy i srodkowa kierowcy leci ziemne powietrze a u w kratkach pasazera cieple (a czasami jest na odwrót) dopiero po dodaniu stopni na climatronicu temp. wraca do normy.

Mam ten sam problem jak przełożyć te piny przy panelu klimatronik zeby nie rozkrecac wszystkiego.Która to wtyka dzieki za informacje.

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
zerknij sobie w opisy przekładek, było opisywane to, w skrócie wszystkie biało-żółte i szaro-zielone wchodzą do wtyczki A, niebiesko-czerwone wtyczka B, brązowo-czarne poprzez czujniki temperatur do wtyczki B piny 10/11/8/9, kabelki czerwono-niebieskie wszystkie robią się wspólne i wchodzą pin 1 wtyczka B

bartek_jar

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Jarosław
rozumiem ale w która wtyke wchodza kabelki odpowiadajace za strone lewa prawa temperatura ( czujniki ktore znajduja sie w kratkach lewa/prawa), byłem w dziale Opisy jest A4 B6/B7 duzo zdjec owszem, ale jak dla mnie to duza elektronika. Bo mam ten sam problem co założyciel tego tematu ustawiam temp. w obydwu strefach Przyk. 21 st. po chwili z jednej strony zaczyna wiac chłodem i czasami na odwrót. Piny sobie przełoze tylko zebym wiedział .

http://img11.tablica.pl/images_tabl...onic-audi-a4-b6-wentylacja-i-klimatyzacja.jpg

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
To bardzo proste,przy tych czujnikach masz po dwa kable jeden to masa i w obu jest tego samego koloru najczęściej brązowy i tych nie ruszasz,wystarczy popatrzeć jakiego koloru są pozostałe i te właśnie kolory musisz znaleźć w kostce klimatronika,nie ma mowy o pomyłce bo te kolory się nie powtarzają,jak je znajdziesz zamień je miejscami i tym sposobem zrobisz to bez schematu,powodzenia

bartek_jar

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Jarosław
no dobra rozumiem w ten sposób mysle najpredzej namierze sprawa. a teraz zeby sie dostac do tych termoetrów najprosciej w celu sprawdzenia koloru ? zdjac tylko kratki czy schowek i od storny kierowcy obudowe?

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
na fotce ładnie widać gniazda wtyczek A B C D i tak jak napisałem kabelki od czujników wchodzą w B

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
wystarczy jak zdejmiesz boczki konsoli i już będziesz wszystko widział

rys00

Zaufany warsztat
Punktów
493
Miasto
łódzkie
od stref dwa kabelki w brązowej wtyczce 1 z 2

drekke

Gość
Punktów
45
Miasto
Wąsosz
www.http
rysoo kolega chyba nie bardzo się orientuje w tych strefach ale myślę że już to ogarnie,pozdrawiam

bartek_jar

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Jarosław
Witam, gnizado C , pin 1,2 zamieniamy i wszystko smiga, aż miło.Jednak wystarczyło przerzucić te piny i juz klimatronik dostosowuje temperature do ustawionej. Dzieki koledzy za pomoc.

Do góry Bottom