adri
Bywalec
w audi a4 model b6 wymienia się cały panel klimatronika dla poprawnego działania elektroniki klimy, wtedy wszystkie klapy w tym od obiegu zamkniętego działają prawidłowo i nie ma błędów w komputerze

no to jak wytłumaczysz że pokazuje się błąd klapy w każdym angolu ?
chodzi mi nie o Twój błąd, tylko po każdej przekładce A4 B6 (nie wymieniając panela)
nie rozumiem co masz na mysli ??? bład jest jak powyzej...ale czy to ma wplyw na dziwne zachowanie klimatronica??? a jak nie to jaki moze byc powod mojego problemu ??? A moze problem tkwi w czujnikach temperatury zamontoanych na koncach kratek nawiewu ??? moze one zle odczytuja temp wylatowai podaja zle dane i wtedy klinatronic szaleje.... co o tym myslisce??? a do czegow wogole sa te czujniki ???? pozdro
masz dwu strefufke
czujniki odpowiadaja za odpowiednia temp w danej sterefir ( prawa , lewa )
wiec co ma do tego silnik wlotu powietrza ???
ręce, cycyki i inne członki mi już opadają....
Podsumuj ten temat i napisz jak jest z tą temperaturą, wyłącz tryb auto i podnoś np. na lewej strefie temp. i daj znać co się dzieje. Jeżeli będzie działać w skrajnych (np jak dasz LO) i dopiero poleci zimne to problem z niezamienionymi termometrami stref.
Co do błędu kalpy to jest problem z potencjometrem w silniku od recyrkulacji, doszedł do jakiegoś limitu i po zabawie, zamieniałeś ten silnik ze starej nagrzewnicy ? wykasowałeś błędy z modułu HVAC ?