• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Działania które zmuszą Polskę do umozliwnienia rejestracji anglików

marekfl

Zaufany warsztat
Punktów
57
Miasto
Kielce
www.mserwiskielce.pl
voltra napisał:
Zapomniałem dodać, że dobre warsztaty zawsze będą miały klientów i o to się bać nikt nie musi.

Dobrze ze wlasnie to dodałes - kazdy z warsztatow przekladajacych angliki doskonale sobie da rade bez tego, wszyscy z nas poza tym kompleksowo zajma sie elektronika samochodowa na rownie wysokim poziomie - mowie tylko zebyscie sie zastanowili co robicie i spojrzeli przez pryzmat tego co sie dzialo w niedalekiej przeszlosci i jak rzad polski zalatwia takie sprawy!!

Zreszta pozyjemy zobaczymy - nie zdziwie sie jak za pare miesiecy autor tego postu juz sie nie odezwie. A za kolejne pol roku znajdzie sie nastepny ktory bedzie chcial wiele zdziałać. Jak sie dobrze przejrzy forum to podobne tematy powstaja na nim w zasadzie od poczatku jego istnienia i umieraja smiercia naturalna. :)

Tak czy inaczej zycze zarowno Wam jak i Sobie aby zylo nam sie w lepszym kraju :)

Marlena

Zaufany warsztat
Punktów
80
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Kiedyś wreszcie będzie można zarejestrować w Polsce.
A wtedy jak ludziska się ostro za to wezmą to i może dostaną porządne odszkodowania.

voltra

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Kraków
www.picasaweb.google.pl
Tak czy inaczej zycze zarowno Wam jak i Sobie aby zylo nam sie w lepszym kraju :)

I wzajemnie :thumb2:

Próbowałem skontaktować się z Grzegorzem Dorobkiem jednak nie udało się. Dowiedziałem się, że mieszka z matką (rozmawiałem z kuzynką chyba) i powiedziała, że Grzesiu to rodzina ale numeru do niego nie ma :wack:

Czy ktoś z forumowiczów nie ma gdzieś nawet maila do niego?

wojkul

Początkujący
Punktów
0
Miasto
polska
"Sprawa trafiła do NSA po skardze kielczanina Grzegorza Dorobka, który jest posiadaczem opla vectra, a właściwie vauxhalla, bo pod taką marką General Motors sprzedaje te auta w Wielkiej Brytanii. Samochód ma ----kierownicę i deskę rozdzielczą po prawej stronie ------oraz światła i wycieraczki dostosowane do ruchu lewostronnego." to cytat z gazety wyborczej kielce piszący zna się "nieźle"na samochdach bo widział auto z deską rozdzielczą po prawej stronie, ale ma dostep do "łamów" i może "ugniatać" opinię publiczną.

Jarek1

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Toruń
dokladnie, z tym onetem to juz sie wypowiadalem, ze az siekiera sie w kieszeni otwiera na niektore komentarze. to nie jest jedyny przyklad lamania prawa, przeciez oplata recyklingowa tak samo i juz bylo o tym glosno, mieli niby 1,7 mld polakom oddac, a wyszlo jak wyszlo...wstyd ze nasz kraj jest zacofany i kazdy podatnik jest traktowany jako śmieć

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
marekfl napisał:
Mi to sie smiac chce z tego co piszecie i mam nadzieje ze wasze zapał bedzie słomiany i rownie szybko jak zaczynacie sie podniecac ta spraw to dacie sobie spokoj z tymi dyskusjami.

kolego nie placz, bo jak zezwola rejestrowac angliki to biznes Ci sie nie skonczy, nie masz nic do powiedzenia sensownego w tym temacie to sobie daruj i nie zasmiecaj nam watku.

KZ1

Anglikomaniak
Punktów
1
Miasto
Katowice
no jak wam dowalą OC 3x większe to znowu będzie płacz na forum DLACZEGO!

a tak poza tym normalny polak nie wsiądzie i nie zakupi auta z kierą po prawej więc przekładki będą dalej szły

manolo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrow Maz.
cala nadzieja w UE ale sprawa moze okazac sie trudna do przeskoczenia
natknalem sie dzisiaj na kilka ciekawych argumentow naszych oponentow :box:
'Przepisy Traktatu Wspolnotowego pozwalaja panstwu czlonkowskiemu wprowadzic ograniczenia lub zakazy uzasadnione m.in. ochrona zycia i zdrowia oraz bezpieczenstwa publicznego'
'Ponadto zakaz rejestracji nie ma charakteru bezwzglednego. Auto sprowadzone z zagranicy mozna zarejestrowac bez przerobienia. Warunkiem niezbednym jest jednak uzyskanie pozwolenia ministra infrastruktury'
'Powolana przez skarzacego Dyrektywa 70/311/EWG reguluje kwestie zwiazane z ukladem kierowniczym pojazdu, ale nie precyzuje (nie okresla) umiejscowienia (usytuowania) kierownicy w pojezdzie'
No i pewnie taka bylaby linia obrony naszych urzedasow w starciu z trybunalem. Na moje oko calkiem racjonalna i obawiam sie, ze skuteczna. Co by nie bylo - probowac warto

niech mi dowala i tak wyjde na swoje kupujac anglika

smooth

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Opole
divorski napisał:
Teraz za póżno na wnioski ja pisałem kilka miesięcy temu na tym forum żeby składać do ministra pisma o rejestracje RHD ja tak robiłem i opisywałem co mi odpowiedział minister ale napiszę że za pierwszym razem odpowiedział mi że będę miał problemy z wyprzedzaniem a za drugim razem ponieważ on jest drugą instancją napisał mi że już w 2009 dał za dużo zezwoleń paranoja co te pseudo demokraci rządzący z nami robią wstyd nasz kraj nie nadaje się do uni hańba a za odszkodowania będą płacić z naszych podatków a nie z własnych kieszeni to ich wali

Możesz napisać jak wyglądają szczegóły? Co taki wniosek powinien zawierać? Jakie dokumenty trzeba tam przesłać?

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
KZ1 napisał:

i niech dowala ale niech najpierw zezwola na rejestracje, ubezpieczenie w IRE i tak srednio kosztuje od 500 do 2000 euro, ale nie boj sie stac nas ;)

voltra

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Kraków
www.picasaweb.google.pl
Ja na spokojnie przygotowuje sie do całej tej paplaniny z urzędasami. Pójde najpierw w swoim mieście zarejestrować samochód, oczywiście będzie odmowa ale poproszę o pisemną, a później to juz poleci jak u Pana Dorobka :devil:

Może wspólna petycja internetowa? Jeden kolega pisał mi na PW. Może coś takiego wykminimy? Tekst z Gońca Polskiego można wziąć bo kiedyś już takie coś robili. ;->

voltra

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Kraków
www.picasaweb.google.pl
To zróbmy tak, wszyscy podpisują się pod petycją http://www.petycje.pl/3778 podajemy linka kolegom, koleżankom w domu w pracy itp. Robimy dużą akcję tak aby pozbierać trochę tych wpisów. Tam jest taka opcja żeby wydrukować wpisy. Kiedy to się uzbiera ja wszystko wydrukuje w pracy wsadzę do kopery i poleconym za potwierdzeniem odbioru wyślę do kancelarii premiera. Co wy na to? ;->

Zapytanie do Gońca wysłałem ale gdyby petycja była nie aktywna to by się nie dało wpisywać pod nią. Czekam na wasze zdanie koledzy i koleżanki.

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
Ja juz dawno ta petycje podpisalem, ale nic z niej nie wyszlo. Jedyne co moze zmienic prawo to odgorny nakaz EU.

keruza

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Olkusz
Kto się będzie odwolywal niech poda też OGŁOSZENIE PREZESA RADY MINISTRÓW

z dnia 11 maja 2004 r.

w sprawie stosowania prawa Unii Europejskiej Monitor Polski nr 20 z 14 Maja 2004 roku na ogłoszenie Prezesa Rady Ministrów nr 359 z 11 Maja 2004roku
jest to opisane na blogu Sawioli w klejam link-http://rejestracjaanglikaprawoue.bloog.pl/

Do góry Bottom