• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Działania które zmuszą Polskę do umozliwnienia rejestracji anglików

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
Wyrok dla mnie nie jest zaskoczeniem, bylem go pewny o czym pisalem wczesniej. Dopóki EU nie nalozy wysokiej kary na tepych polskich urzednikow to nic sie nie zmieni. Kazdy z nas jest za rejesracja anglika, tylko kto ma czas na jakies protesty i sady ? Przeciez nie bedziemy latac czy jezdzic specjalnie do PL na zadyme czy rozprawe bo to sie mija z celem. Jedyna droga to zalozyc jakies stowarzyzenie lub cos tedy w ktorym sie zrzeszymy i ono w naszym imieniu zlozy skarge do UE, inaczej nic z tego nie bedzie. Tylko kto to zrobi bo wiekszosc z nas nie ma na to czasu :ke:

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
ja bym przystapil, wiec jest juz pierwszy odwazny :banan: :banan2:

voltra

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Kraków
www.picasaweb.google.pl
1olek napisał:
ja bym przystapil, wiec jest juz pierwszy odwazny :banan: :banan2:

Drugi :jezor: :jezor: :jezor:

Ja oficjalnie zaczne coś działać w temacie. Miałem nadzieje że coś się ruszy... . Trzeba coś robić bo inaczej będziemy tak klepać na forum, a urzędnicy będą się śmiać.

1olek

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
Dublin
voltra jak bedziesz cos oficjalnie dzialal, gdybys cos myslal o pozwie zbiorowym to dokladam sie do adwokata :)

** Dodano: 27-01-2010, 23:03 **
P.S. Zawsze podobalo mi sie angielskie logo opla jakie masz w avatarze, ten smok jest the best :) aczkolwiek ja preferuje fordy ;)

voltra

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Kraków
www.picasaweb.google.pl
Dużo ładniejsze niż ten grot oplowski ;-> Miałem przez chwile mondeo angielskie :jezor: Fordem jeździłem długi czas w Polsce (miałem esorta 1,8TD). Ja na razie rozeznam się w sprawie, skieruje oficjalne pisma poczekam na odpowiedzi, a następnie będę się starał zarejestrować mój pojazd. Na spokojnie, nie chce robić rozgłosu na forum bo różnie może być. Jeżeli tylko będę miał odpowiedzi i newsy, będe Was informował na bieżąco. :t3:

manolo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrow Maz.
slowo sie rzeklo...
jestem trzeci :gora:
przez tych urzedasow musialem sprzedac swietne auto

voltra

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Kraków
www.picasaweb.google.pl
Jutro będę miał namiary na Pana Grzegorza, zatelefonuje i zaproszę go na forum. Poproszę aby opisał procedury i co dokładnie robił. Ułatwiło by to nam składanie kolejnych wniosków. Zobaczymy co on na to powie i czy będzie chciał współpracować. :thumb2:

szmajh

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
czwarty i pewnie znajdzie sie jeszcze z tuzin osob. czym wiecej tym lepiej, bedzie taniej i mocniej to bedzie wygladalo. dowiedz sie voltra co i jak i wtedy bedziemy gadac. pozdrawiam

wojkul

Początkujący
Punktów
0
Miasto
polska
sądzę,ze na obecnym etapie cała nasza energia powinna się skupic na poparciu(nie tylko werbalnym) pana Grzegorza,który już zaszedł bardzo daleko,powtarzanie tej drogi (kolejne pozwy do wsa,nsa) są stratą czasu. Jeżeli p Grzegorz zdecydowałby się,a mam nadzieję że tak, na pozew do strasburga co jest logiczna konsekwencją jego dotychczasowych działań to nasza pomoc powinna się na tym skoncentrować.Z treści dotychczasowych postów wnoszę ,ze niektóre pisza prawnicy ,więc tu rola dla nich w pomocy bądź sformułowaniu stosownego pozwu ,znajomość angielskiego będzie tu cennym atutem.Ja na obecnym etapie deklaruję (o ile Voltra uzyska namiary) ,a byłoby to potrzebne osbisty, kontakt z p.Grzegorzem mieszkam niedaleko Końskich.W momencie kiedy stanie się konieczy udział finansowy,sądze że wskazanym by było zarejestrowanie stowarzyszenia (to jest najprostsza forma reprezentacji wspólnych interesów) choćby dla transparentności ewentualnych przepływów finasowych, a te będa konieczne jezeli w grę będzie wchodzić zaangażowanie prawnika. Nie od rzeczy byłoby dotarcie do mediów aby odkłamać pare pseudoprawd jakie już funkcjonują na ten temat, w świadomości opinii publicznej

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Panowie to jest rewelacyjny pomysł ja nie mogę bo już czekam na sprawe kasacyjną w NSA i muszę prowadzić wszystko indywidualnie.
Przypuszczam że jak ktoś teraz napisze do wydziału komunikacji o rejestracje RHD to dadzą mu sygnature wyroku i nic nie zrobi trzeba dać pozew zbiorowy o odszkodowania i zmusić debili do rejestracji RHD.Pozdrawiam i czuje że wojna dopiero się zaczęła.
Zobacze co wyjdzie na mojej sprawie bo każda sprawa jest inna może mnie się uda wymusić na nich rejestracje choć jak widziałem tą sędzine wczoraj w TV to musiałem się opić żeby wytrzymać ten widok i brednie jakie opowiadała wydawała wyroki za komuny i teraz też.

marekfl

Zaufany warsztat
Punktów
57
Miasto
Kielce
www.mserwiskielce.pl
Wydaje mi sie ze to tylko walka z wiatrakami, z akcyza tez na poczatku tak waliczyli a podejrzewam ze w tamtej sprawie bylo wiecej zainteresowanych niz w sprawie anglikow - za pół rok zaden z was nie bedzie o tym pamietał.

Polska to taki piekny kraj gdzie biurokracja i infranstruktura urzedowa jest tak skonstruowana zeby czasem nie ułatwić zycia obywatelowi - tak czy inaczej zycze wam powodzenia w tej walce - oraz aby wasz zapał w tej sprawie był równie silny za kilka tyg. :)

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Wojkul dobrze piszesz stoważyszenie poszkodowanych przez demokracje której w Polsce nie ma jest tylko dyskryminacja i wyśmiewanie się z cudzych problemów np.Onet to forum pokazuje prawdziwych polaków w ich negatywnych wywodach śmiać się chce i płakać na przemian szkoda ale to wina polityki państwa która jest przeciwko obywatelowi i wszystko jest wbrew interesom obywatela.
Nie wiem czy unia da radę tym betonom.

smooth

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Opole
Jest jeszcze inna sprawa. Minister infrastruktury ma możliwość wydania indywidualnego pozwolenia na rejestracje anglika. Ktoś może już pisał i próbował? Jak tak to jaką dostał odpowiedź?
Można ustalić jeden tekst wniosku i w tych samych dniach zasypać ministerstwo naszymi wnioskami.

marekfl

Zaufany warsztat
Punktów
57
Miasto
Kielce
www.mserwiskielce.pl
Mi to sie smiac chce z tego co piszecie i mam nadzieje ze wasze zapał bedzie słomiany i rownie szybko jak zaczynacie sie podniecac ta spraw to dacie sobie spokoj z tymi dyskusjami.

przypomnijcie sobie jak było z akcyza - na poczatku mielismy ja od kwoty w umowie potem dopierdzielili tak jak teraz w/g eurotaxu i podobnie jak wtedy kilku wielkich dzialaczy an rzecz wlasnego portfela zaczelo sie ubiegac o "swoje" prawa. Nie wiem czy jeszcze nie zauwazyliscie ze w polsce infrastruktura urzedowa i biurokracja jest tak stworzona zeby za wszelka cene utrudnic obywatelowi - i co slyszycie zeby ktos walczyl dalej????? To samo jest teraz z anglikami - jest dobrze bo mozna rejestrowac jak sie przelozy to niekorzy chca jeszcze lepiej.

Zastanowie sie zeby potem wszyscy nie plakali - bo narazie mozna spokojnie rejestrowac angliki po przekladce ale rzad moze wydac stosowny dokument i zabroni calkowicie rejestracji i wtedy bedzie ciekawie.

divorski

Anglikomaniak
Punktów
2
Miasto
kraków
Teraz za póżno na wnioski ja pisałem kilka miesięcy temu na tym forum żeby składać do ministra pisma o rejestracje RHD ja tak robiłem i opisywałem co mi odpowiedział minister ale napiszę że za pierwszym razem odpowiedział mi że będę miał problemy z wyprzedzaniem a za drugim razem ponieważ on jest drugą instancją napisał mi że już w 2009 dał za dużo zezwoleń paranoja co te pseudo demokraci rządzący z nami robią wstyd nasz kraj nie nadaje się do uni hańba a za odszkodowania będą płacić z naszych podatków a nie z własnych kieszeni to ich wali

** Dodano: 28-01-2010, 14:11 **
Ten premier dziś mówił że nie kandydatuje do fotela prezydenckiego tylko zostaje w swoim bo chce Polske zrobić cywilizowaną czyli obraża nas bo na razie siedzimy na drzewach kłamstwa i tyko kłamstwa.W 208 w sierpniu nawoływał w Londynie do powrotów a teraz nawet swojej własności noie można używać zaraz zabronią sprowadzać zezowatych na prawą stone narzeczonych bo będzie podejrzenie że będą krzywo patrzeć na POlitykę.

wojkul

Początkujący
Punktów
0
Miasto
polska
nie stowarzyszenie poszkodowanych przez demokrację,ale w obronie demokracji właśnie,tak nieśmiało chciałem zwrócic uwagę,że m in demokracji zawdzięczamy właśnie, że możemy spokojnie się wypisywać na forum,założyć wtowarzyszenie i żaden"smutny pan"za nami nie będzie chodził (patrz Chiny) . Wierzę że jeżeli starczy nam determinacji uzyskamy pozytywny efekt naszych działań, mimo a raczej na przekór głosu np serwiskielce.i nie ma tu żadnego zagrożenia dla warsztatów przekładających(pozdrawiam serwiskielce).Chodzi o swobodę wyboru ze wszelkimi konsekwencjami.Jak z UK wjedziesz na kontynent to angielskie ubezpiecznie działa przez 3 mies. po tym czasie musisz opłacic _wyższą składkę__ i możesz dalej smigac spokojnie po europie,ale to twój wybór,a nie jakiegos referenta z wydziału komunikacji (nawet starszego referenta) ,chodzi o to aby być podmiotem,a nie przedmiotem urzedniczych decyzji.Wbrew pozorom nie ma tu sprzeczności interesów, ci co przekładaja beda nadal przekładać , a ci co zdecydują się jexdzić "anglikiem"będa to robili z _własnego wyboru_ i własnie o możliwość swobodnego wyboru tu chodzi,tym bardziej ,ze unijne przepisy nam to gwarantują i nie oszukujmy się że nagle masowo ludzie zaczną rejestrować RHD w Polsce ,czy tak sie dzieje np.w niemczech??? ,chodzi o zasadę .

voltra

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Kraków
www.picasaweb.google.pl
marekfl napisał:
Mi to sie smiac chce z tego co piszecie i mam nadzieje ze wasze zapał bedzie słomiany i rownie szybko jak zaczynacie sie podniecac ta spraw to dacie sobie spokoj z tymi dyskusjami.

Kolego piszesz tak bo masz w tym dobry interes... . Skoro jesteś po tej drugiej stronie to lepiej nie pisz taki rzeczy. Ja mam nadzieje, że osiągniemy cel, a słomiani biznesmeni robiący przekładki albo znajdą sobie inne zajęcie albo całkiem upadną. Masz racje co do naszej biurokracji ale nie musisz pisać takich rzeczy w tym temacie. Przyjdzie czas, że przyznasz Nam racje i powiesz, że Nam wysiłek się opłacił (Niekoniecznie Tobie).

W tej sytuacji nie możesz być obiektywny. Ty na tym zarabiasz.

** Dodano: 28-01-2010, 15:24 **
Zapomniałem dodać, że dobre warsztaty zawsze będą miały klientów i o to się bać nikt nie musi.

Do góry Bottom