• Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

DVLA uznało motocykl jako złom?

schaboszczak

Uczestnik
Punktów
0
Witam niedawno ściągnąłem fazerkę do kraju z copartu. Oczywiście na Coparcie było jasno napisane że to kategoria C. W zasadzie nic nie budziło moich podejrzeń ponieważ pęknięta była trochę czacha motocykla. Resztę praktycznie w pełni sprawne.

Więc pewnego słonecznego dnia postanowiłem wysłać podanie do DVLA aby wydali mi dowód VC5. Po dwóch tygodniach (wczoraj) przyszła odpowiedz że nie mogą mi wydać tego dokumentu ponieważ w ich ewidencji motocykl istnieje jako ZŁOM!!!!!!!
(nie znam się dokładnie na angielskim ale z tego tekstu przynajmniej tak wynika)

Słyszałem że można starać się o certyfikat eksportu ale czy na taki certyfikat można zarejestrować motocykl?

Ręce mi opadły nie bardzo wiem co mam robić proszę o pomoc wszystkich użytkowników.

guzik0802

Anglikomaniak
Punktów
15
Miasto
OSTROW WLKP
dzwon do copart i oni sprawe odkreca, jezeli byla kategoria c to musza wydac dowod. nie wysylasz do copart tylko do dvla, do polski przyszla odpowiedz??????????????/

schaboszczak

Uczestnik
Punktów
0
Przecież wysłałem do DVLA- a odpowiedz z dvla przyszła do POLSKI że motocykl jest zezłomowany.
Ale na Coparcie gdy kupiłem motocykl wyraźnie piszę że motocykl kategorii C jest. Mam przecież na to dowody nawet. Choćby historia aukcji....

Wysłałem zapytanie wczoraj do Copartu ale Copart milczy.....

Znajomy zaoferował pomoc jutro rano dzwoni do Copartu i DVLA zobaczymy co z tego wyniknie.

Do góry Bottom